tiistai 25. helmikuuta 2014

Vauhdikas kuun vaihde

Hei,
miten helmikuu sujuu? Aika sekavaa on ollut välillä, toisaalta energistä ja toisaalta unista....

Helmi-maaliskuun vaihteeseen mahtuu paljon muutoksia. Huomenna keskiviikkona jupiter ja uranus luovat kiihkeää energiaa. Se ei välttämättä tarkoita mitään aikuisten kiihkeää, vaikka sekin on mahdollista, vaan yleisesti kohonnutta energiatasoa. Perheasiat näyttävät rajoittavan kunkin omia menemisiä ja toisinpäin. Elämä kasvaa huimaa vauhtia monella alueella yhtä aikaa, ja ne törmäävät hetkellisesti. Yhtäkkiä monet asiat vaativat nopeaa reagointia. Ei kannata yrittää venyä heti liikaa, vaan lykätä myöhemmin käsiteltäväksi se mitä on mahdollista siirtää.

Merkurius perääntyy vielä kuun loppuun. Se alkaa kulkea oikeaan suuntaansa vasta tämän kuun viimeisenä päivänä. Hassua miten erilaisia perääntymiskaudet ovat. Tällä kertaa osa ilmiöistä oli todella konkreettisia. Tein joitakin turhia ostoksia, kun unohdin, että minulla oli jo samat tavarat. Katsoin vanhoja ohjelmia ja luin vanhoja kirjoja. Mieli matkasi moneen otteeseen menneisyyteen. Pian suunta taas vaihtuu mukavammaksi. Merkuriuksen perääntyminen on vähän niin kuin istuisi autossa kasvot väärään suuntaan, niin ettei näe minne on menossa vaan näkee vain mistä on tulossa. Useimmat istuvat mieluummin kasvot eteenpäin ja se on pian taas mahdollista.

Maaliskuu alkaa yhtä intensiivisenä kuin helmikuu loppuu. Heti ensimmäinen päivä maaliskuuta on sekä uusikuu kaloissa että marsin perääntyminen vaa'assa alkaa....

Palailen taas mahdollisimman pian!

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Aurinko kaloissa - syvissä vesissä

Aurinko liikkuu nyt kalojen merkissä seuraavat neljä viikkoa. Nyt on aika unelmoida, fantasioida ja visualisoida. Merkit ovat vuorotellen ulospäinsuuntautuneita tai sisäänpäinkääntyneitä. Kalat keskittyykin sisäiseen sielunelämään. Aktiivinen toiminta seuraa luonnostaan myöhemmin, omalla ajallaan. Seuraavat neljä viikkoa ovat kuitenkin hiljaista ja mietiskelevää aikaa. Vielä on noin kuukausi aikaa levätä ennen "astrologista uuttavuotta", kun aurinko siirtyy oinaaseen kevätpäiväntasauksen aikaan.

Ilmassa on väsymystä ja haluttomuutta. Se on normaalia ennen kuin kevät alkaa kunnolla. Päivät ovat jo valoisampia, mutta silti väsyttää. Se taitaa liittyä enemmän vuodenaikaan kuin säähän, koska nyt on harvinaisen lämmin helmikuu. Lepokausi jatkuu silti luonnossakin vielä. Kaikkea ei tarvitse jaksaa tehdä heti. Myöhemmin on enemmän aikaa ja erityisesti energiaa. Onneksi hiljaiselon päätepiste on näkyvissä, ja kevät tulee yhtä varmasti kuin jokaisena vuonna.

Kuun noususolmu on myös vaihtanut merkkiä, skorpionista vaakaan, mutta siitä lisää hieman myöhemmin...

lauantai 15. helmikuuta 2014

Täysikuu leijonassa - täysi maha?

Nyt on täysikuu leijonassa ja minulle se ainakin symboloi täyttä mahaa. Tämän täydenkuun aikaan olo on usein kuin kylläisellä kissapedolla, joka lököttelee lämpimässä sulattelemassa päivän saalistaan. Täysikuu leijonassa liittyy yllättävän usein hyvin syömiseen. :)


Leijonille itselleen tämä täysikuu on väliraportti siitä, miten vuosi etenee. Aurinko on leijonan vastakkaisessa merkissä ja palaa leijonan merkkiin puolen vuoden päästä. Tässä vaiheessa näet selkeästi miten suunnitelmasi toteutuvat. Olet varmasti saanut matkan varrella uusia ideoita, jotka voit liittää mukaan tavoitteisiisi nyt, tai viimeistään puolen vuoden kuluttua.

Neitsyiden kannattaa keskittyä rentoutumaan ja etsimään uusia tapoja latautua. Tarvitset pian ylimääräistä energiaa, kun aurinko on vastamerkissäsi, ja sinun kannattaa levätä nyt, kun vielä voit.

Vaaoilla on aktiivinen ja sosiaalinen täysikuu. Raha-ongelmat tai muu resurssipula voi hidastaa suunnitelmiesi toteuttamista. Toisaalta sinulla on paljon itsenäistä ja kärsimätöntä energiaa. Ongelmat ratkevat kyllä ajan kanssa.

Skorpioneille tämä täysikuu kertoo konkreettisista tulevaisuuden tavoitteista. Tämä aika näyttää onko sinulla kaikkea mitä tarvitset tavoitteidesi saavuttamiseen. Alitajuntasi antaa sinulle hyviä vinkkejä. Oma kriittisyytesi voi estää nauttimasta saavutuksistasi, mutta voit ainakin minimoida sen vaikutuksen.

Täysikuu herättää jousimiesten vaellushalun.... Kaipaat jännitystä elämääsi. Jokin kuitenkin pidättelee sinua, ei mikään helposti korjattava juttu, vaan jotakin menneisyydestä alitajunnassasi. Toisaalta unelmissasi on tavallista enemmän voimaa...

Kauriilla täysikuu valaisee raha-asioita. Jotkin harrastusmenot näyttävät nyt huolestuttavilta, mutta saavutukset uralla taas piristävät taloustilannetta. Joudut tasapainoilemaan kasvavien menojen ja tulojen kanssa vielä jonkin aikaa....

Vesimiehillä täysikuu näyttää kriittisen käännöskohdan sekä uran että ihmissuhteiden suhteen. Henkilökohtainen uusivuosi on juuri alkamassa. Silti sinun täytyy ottaa huomioon läheiset ihmiset ja myös tavoitteet sekä velvollisuudet. Täysikuu antaa paljon ajateltavaa, joten paneudu siihen huolellisesti.

Kaloilla täysikuu valaisee terveysasioita. Se näyttää myös miten hyvin hallitset arkeasi (mikä tietenkin vaikuttaa terveyteen). Sinulla avain terveyteen on elämästä nauttiminen. Kaikki mikä tuottaa iloa on hyväksi.

Oinailla täysikuu liittyy elämäniloon ja lapsiin. Se muistuttaa nauttimaan elämästä silloinkin, kun muut asiat tuntuvat vaativan kaiken huomiosi. Ilman omaa iloa sinusta ei ole hyötyä muissakaan tehtävissä.

Myös härillä tämä on kriittinen täysikuu. Toisaalta se näyttää miten viihdyt perheesi parissa ja miten kotona sujuu ylipäänsä. Se kuitenkin muistuttaa samalla muista velvollisuuksistasi. Samalla se näyttää jännitteen ihmissuhteissasi. Et ehkä saa niin paljon apua muilta kuin tunnet tarvitsevasi. Myös omat vaatimuksesi ovat nyt hieman epärealistisia.

Kaksosillakin on sosiaalinen täysikuu. Nautit muiden seurasta. Olet parhaimmillasi, eniten oma itsesi, kun ympärilläsi on muita ihmisiä. Kiire voi kuitenkin vahingoittaa sinua nyt. Joudut karsimaan joitakin tehtäviäsi.

Ravuilla täysikuu paljastaa totuuksia raha-asioista. Kaikki näyttää enimmäkseen hyvältä, mutta esimerkiksi lapsiin liittyvät menot saattavat yllättää. Tavoitteesi sen sijaan ovat enimmäkseen kotona, ja voit saavuttaa paljon perheesi parissa.

Huom, täysikuu oli tarkka lauantaina aamuyöllä, mutta vaikuttaa koko viikonlopun.

tiistai 11. helmikuuta 2014

Suorituspaineita ja innokasta energiaa

Alkukuun rauha alkaa olla mennyttä. Helmikuun alku on ollut harvinaisen rauhallinen, lukuunottamatta merkuriuksen käännöstä. Tänään tunnelmia kuitenkin kiristää auringon ja saturnuksen neliö. Jotkut tavoitteet tuntuvat hetken aikaa mahdottomilta saavuttaa. Ne vaativat uhrauksia, joihin emme ole valmiita. Tai epävarma olo voi tulla siitä, että omat taidot tai resurssit eivät ole ajan tasalla. Epävarmuus kertoo missä haluaa kasvaa. Ylisuuret vaatimukset voivat olla olemassa vain omassa mielessä.... Muutos kuitenkin tekee tehtävänsä, ja muutaman päivän kuluttua eteenpäin siirtyminen tuntuu luonnolliselta.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä on täysikuu. Se piristää loppuviikkoa. Odotettavissa on unettomuutta ja levottomuutta. Loppuviikkoon osuu muitakin aktiivisia, energisoivia kuvioita. Ne täydentävät täydenkuun kuvioita, jotka näyttävät enemmän helpoilta kuin vaikeilta. Viimeistään viikonloppuna alkuviikon suorituspaineet muuttuvat innokkaaksi ylimääräiseksi energiaksi...

Viikonloppua odotellessa....

perjantai 7. helmikuuta 2014

Outoja unia, eläviä muistoja ja arkistojen raivausta

Alkukuu on tosiaan hiljainen ja siksi merkuriuksen täyskäännös tuntuu tavallista selvemmin. Unet voivat olla oudon eläviä. Kalojen merkki, jossa merkurius tällä hetkellä perääntyy, hallitsee esimerkiksi unimaailmaa. Se liittyy myös moneen muuhun epätodelliseen tai yliluonnolliseen asiaan. Viime yönä esimerkiksi uneksin olevani Master Chef Suomessa.... Vaikka en juuri katso ohjelmaa. Muutenkin tv-sarjat tulevat välillä uniin. Ehkä ne luovat väylän käsitellä joitakin elämän asioita eri kannalta. Massaviihde kuuluu muuten myös kalojen valtakuntaan...

Toinen varma merkki merkuriuksen perääntymisestä ovat elävät, todentuntuiset muistot. Muistan hassuja pikkuasioita eri elämän vaiheista. Nyt on helppo matkustaa ajatuksissa kauas taaksepäin.... Jotkut muistot ovat todella mieluisia ja olen iloinen voidessani palata niihin. Joukossa on kuitenkin myös häiritseviä asioita. Kohtaamalla ne vielä kerran voi pikkuhiljaa rakentaa rauhaa niiden kanssa. Muistot ovat todella voimakkaita juuri nyt.

Ja viimeisenä merkkinä on papereiden siivous. Se ei liity niinkään kalojen tai vesimiehen merkkiin, vaan yleisesti merkuriuksen perääntymiseen. Nyt on hyvä aika käydä läpi omia arkistoja tai miksei myös vaatekaappia tai muita komeroita. Tekee hyvää pysähtyä ja järjestellä elämää. Uskon feng shuihin, jonka oppien mukaan turha tavara ympärillä vähentää elinenergiaa. Aina löytyy jotakin poisheitettävää tai kierrätettävää. Tai tärkeät muistot voi järjestää säilytettäväksi fiksusti. Ainakin omien papereiden joukosta löytyy myös aarteita, ihania kortteja yms, mitkä on mukava nähdä taas pitkästä aikaa...

Mukavaa viikonloppua!

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Merkurius perääntyy kaloista vesimieheen

Pian on taas se aika, kun ajatukset eivät oikein kulje ja kommunikointi takkuilee muutenkin. Merkurius perääntyy huomisesta alkaen kuun loppuun asti. Aika ei ole suotuisa ihan uusien projektien aloitukseen, mutta se sopii hyvin esimerkiksi joskus keskenjääneisiin palaamiseen.

Merkuriuksen perääntyminen on normaali ilmiö, koska se toistuu vuodessa yleensä kolme kertaa. Eli ei ole syytä huoleen. Mutta kannattaa hiljentää hieman tahtia, koska asiat saattavat järjestyä eri tavalla kuin oli suunniteltu. Eri kerroilla merkurius perääntyy eri merkeissä ja vaikuttaa siksi eri asioihin. Tällä kertaa se perääntyy ensin kaloissa viikon ajan ja siirtyy sitten vesimieheen suunnilleen kahdeksi viikoksi. Kaloissa se uudistaa suhdettamme henkisyyteen. Se liittyy sisäiseen rauhaan, sen löytämiseen ja säilyttämiseen. Osa ihmisistä löytää sen uskonnoista ja osa jostain muualta. Joka tapauksessa se voi palauttaa mieleen jotakin tärkeää, joka auttaa kestämään epätäydellistä maailmaa.

Perääntyessään vesimiehen merkissä merkurius auttaa uudistamaan vanhoja ystävyyssuhteita. Se voi elvyttää harrastuksia ja muistuttaa meitä tärkeistä ideologioista. Menneisyydessä on jotakin tärkeää, jonka voimme palata noutamaan. Se auttaa löytämään taas yhteyden samanhenkisiin ihmisiin, joita ei ehkä näe arkipäivässä yhtä usein kuin ennen. Perääntyvällä merkuriuksella on aina myös paljon annettavaa varoituksista huolimatta. :)

maanantai 3. helmikuuta 2014

Helmikuun taivaanmerkit

Heips,
tammikuu päättyi suorastaan transiittimyrskyyn. Se ei ollut välttämättä huono asia, vaan saattoi tuoda kerralla paljon tekemistä ja kokemista. Transiittimyräkät vaativat yleensä hieman sulattelemista, jotta pääsee henkisesti ajan tasalla. Onneksi helmikuun alku on rauhallinen. Ensimmäiset kymmenen antavat aikaa totuttautua muutokseen ja miettiä mitä seuraavaksi...

Mutta merkurius lähtee perääntymään helmikuun ensimmäisellä viikolla. Torstaista alkaen aikataulut eivät ole luotettavia ja tärkeiden viestien perille meno kannattaa varmistaa jotenkin. Sama ilmiö toistuu vuosittain muutaman kerran, joten kyse ei ole mistään dramaattisesta. Mutta ajanlaatu suosii menneisyyttä. Esimerkiksi vanhat kontaktit voivat olla työnhaussa hyödyllisempiä kuin uudet. Samalla tavalla vanhojen ystävien kanssa vietetty aika voi olla hauskempaa kuin uusiin ihmisiin tutustuminen. Menneisyydessä on nyt jotain tärkeää, jota voimme hyödyntää.

Pari päivämäärää nousee esiin muuten rauhallisesta kuukaudesta. Ensinnäkin 11.2.2014 aurinko ja saturnus ovat vaikeassa kulmassa. Vaikutus on lyhytaikainen, vain pari päivää, mutta se voi nostaa esiin riittämättömyyden tunteita tai korostaa luottamuspulaa. Täysikuu 15.2. toistaa teemaa, mutta siihen liittyy myös hedelmällisiä aspekteja, joten vaikutus on useimmille sekoitus helppoa ja hankalaa. Kuun lopussa on muutama varovaisuutta vaativa päivä, kun jupiter ja uranus ovat kulmikkain 26.2. Jotkut elämänalueet vaativat silloin tasapainottelua ja arvojärjestyksen uudelleenarviointia.

Mukavaa helmikuuta!