maanantai 31. elokuuta 2015

*Syyskuun taivaanmerkit*

Heips,
jos elokuu edusti leppoisaa kesäkuukautta, syyskuu on sitäkin aktiivisempi....! Syyskuuhun mahtuvat niin eklipsit kuin merkuriuksen perääntyminenkin, saturnus palaa jousimieheen ja venus etenee taas normaalisti. Ei kuitenkaan ihan tässä järjestyksessä...

Jo syyskuun ensimmäinen päivä on täynnä tunteita, kun toisaalta venus ja mars tekevät yhtymän ja samalla aurinko ja neptunus ovat vastakkain. Voi olla, ettei töiden tekemisestä tule mitään, kun mielikuvitus laukkaa vilkkaana ja muutenkin suuret tunteet ovat pinnassa.

Venus kääntyy oikeaan suuntaan 6.9. Se on helpotus kaikille ihmissuhteiden kanssa viime viikkoina painineille. Suhteet palaavat normaaleiksi, jos ongelmat olivat pieniä. Isojen ongelmien kanssa on päädytty ehkä jo johonkin muuhun ratkaisuun...

Ensimmäinen eklipsi tänä syksynä on 13.9. neitsyessä. Se on samalla uusikuu eli kuu pimentää auringon sen ja maan välissä kulkiessaan. Toinen eklipsi tulee 28.9. oinaaseen ja se on täysikuu eli kuu jää maan varjoon. Ensimmäinen eklipsi näyttää huomattavasti helpommalta kuin toinen. Näyttää siltä, että ensimmäinen tuo ratkaisuja ongelmiin, jotka vasta toinen eklipsi nostaa esiin.

Merkurius lähtee perääntymään 17.9. Se tuo harvoin yksinään mitään dramaattisia muutoksia, mutta muuten kiireisen kuukauden aikana kannattaa olla tarkkana, etteivät avaimet unohdu kotiin tai muut pikkuasiat turhaan hidasta muuta elämään.

Saturnus palaa jousimieheen heti seuraavana päivänä 18.9. Saturnus tuli ensimmäisen kerran jouskariin joulukuussa 2014 ja kävi nyt kesällä tauolla skorpionissa. Siellä se auttoi kaikkia skorpioneja viimeistelemään viimeisen parin kolmen vuoden tärkeitä projekteja. Nyt se palaa neuvomaan ja vahvistamaan jousimiehiä. Saturnus viipyy jouskarissa vuoteen 2017. Siitä löytyy lisää juttuja sivupalkin kohdasta saturnus.

Syyskuussa on vielä muutama muukin mielenkiintoinen päivä, mutta niistä enemmän lähempänä niitä päiviä....

Mukavaa ja mielenkiintoista syksyä kaikille! :)
~ L

lauantai 29. elokuuta 2015

Täysikuu kaloissa

Täysikuu kaloissa on kuin lepotauko kiireisen päivän keskellä tai vaikka päiväunet. Se tuntuu hieman turhalta tai voi herättää syyllisyyttä, mutta joskus se on viisainta mitä ihminen voi tehdä. :)


Aurinko kulkee neitsyessä ja kannustaa toimintaan. Samalla kuu kaloissa muistuttaa siitä, että ilman tarpeellista palautumista toiminta menee hukkaan. Levon ei tarvitse olla pelkkää unta, vaan joskus se on vain oleilua tai uneksimista. Täysikuut muistuttavat tasapainon merkityksestä. Kenenkään ei kuulu jaksaa ja ehtiä kaikkea koko ajan, vaan välillä täytyy pitää taukoja. Tauot tarjoavat fyysistä lepoa, mutta myös henkistä lepoa, mikä voi joskus olla jopa tärkeämpää.

Tällä kertaa jupiter on liittoutunut auringon kanssa (mikä lupaa muuten mahtavaa vuotta erityisesti alkupään neitsyille! ) ja kuu neptunuksen kanssa. Liikunta ja muu aktiivisuus houkuttelee tavallista enemmän, mutta samaan aikaan tarvitsemme myös normaalia enemmän päiväuniamme. Tai mikä edustaa sinulle hieman syntistä omaa aikaa kiireen keskellä... Saturnus on hankalassa kulmassa sekä kuuhun että aurinkoon. Se voi tuoda joitakin velvollisuuksia, joita on vaikea sivuttaa, mutta kannattaa käyttää niihin nyt mahdollisimman vähän aikaa ja vaivaa. Unelmointi sen sijaan maksaa itsensä takaisin nopeasti kasvavana inspiraationa!

~ L

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Onnea nyt ja tulevaisuuteen

Tänään ja huomenna taivaalla vaikuttaa auringon ja jupiterin yhtymä. Se on perinteisesti hyvin onnekas aspekti. Se tuo onnekkaita ideoita ja tapaamisia. Se voi antaa yllättäviä voittoja ja kasvua. Yhtymät ovat kuitenkin aina myös uuden alku, ja samalla kun nautit näistä päivistä, voit mentaalisesti valmistella uusia ihania tapahtumia tulevaisuuteen. Tähdet tekevät parhaansa, mutta niitä kannattaa myös auttaa. Tee vaikka pieni lista tällä hetkellä tärkeimmistä toiveistasi. Kirjoittaminen on tehokas tapa auttaa omaa alitajuntaa. Ja uneksi suuresti. Suuret unelmat voivat toteutua yhtä todennäköisesti kuin pienetkin.... :)

~ L

maanantai 24. elokuuta 2015

Tehokkaita päiviä

Aurinko on siirtynyt neitsyeen ja edessä on kokonainen kuukausi tehokkaita päiviä. Aurinko neitsyessä sopii erityisesti järjestyksen luomiseen: järjestystä kalenteriin, kaappeihin, ihan mihin vaan... Kukapa ei haluaisi olla tehokkaampi? ;) Onneksi välillä saa olla laiskakin, mutta nyt on kätevä kausi järjestellä elämään enemmän tilaa kaikella hyödylliselle ja hauskalla. Neitsyt on myös minimalistinen merkki, joten turhista tavaroista luopuminen on nyt helpompaa kuin muulloin.

Tämän viikon keskiviikko ja torstai ovat erityisen onnekkaita päiviä, koska jupiter ja aurinko kohtaavat ja yhdistävät symbolisesti voimansa. Silloin kannattaa uneksia isosti, neitsytvaikutuksesta huolimatta. Erityisesti terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät toiveet voivat toteutua todella nopeasti. Yhdistelmästä on kuitenkin hyötyä kaikkialla, niin töissä kuin kotonakin.

Lauantaina on täysikuu kaloissa. Se muistuttaa levon ja palautumisen merkityksestä. Nyt on käynnissä tehokas kausi, mutta tarvitsemme silti jatkuvasti myös rentoutumista voidaksemme mahdollisimman hyvin.

Aika ihana viikko tulossa, vai mitä? :)

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Jupiter neitsyessä jatkuu....

Härät hyötyvät neitsyiden ja kauriiden ohella kaudesta eniten. Härät ovat aktiivisia ja liikunnallisia, joten he samaistuvat luonnostaan myös neitsyiden vahvuuksiin. Härillä jupiter neitsyessä tuo iloa erityisesti lasten, leikin ja luovuuden kautta. Monet härät saattavat saada ihania uutisia perheenlisäyksestä tai pääsevät toteuttamaan jotakin unelmatyötään. Jupiterista saa parhaan hyödyn irti, jos pyrkii ymmärtämään muiden sisäisiä motiiveja, jotka ovat yleensä hyvin erilaisia kuin omat. Joka tapauksessa kausi on todella inspiroiva.

Kaksosilla kauden ilot painottuvat kotiin, perheeseen ja sukuun. Kaksoset ovat eteenpäinsuuntautuva merkki, mutta nyt tärkeät asiat löytyvätkin menneisyydestä. Sieltä voi löytyä todellisia helmiä! Samoin koti tai perhe saattavat hyvinkin laajentua tulevan vuoden aikana. Nyt on tavallista helpompi löytää esimerkiksi suurempi ja toimivampi asunto. Jupiter auttaa kaksosia mieluiten kumppanin tai parisuhteen kautta. Kumppani auttaa merkittävästi kaikissa perheeseen liittyvissä projekteissa.

Ravuille jupiter neitsyessä tuo menestystä ja kasvua arkielämään ja ympäristöön. Se parantaa jokapäiväisiä ihmissuhteita, kuten suhteita koulu- tai työkavereihin, sisaruksiin ja naapureihin. Se auttaa erityisesti kommunikaatiossa ja koulutehtävissä. Suhteet saavat uutta avoimuutta, tilaa ja ilmaa. Ravuilla jupiter liittyy muutenkin arjen hallintaan ja auttaa rakentamaan tyydyttävämpää päiväohjelmaa. Joskus (siis nyt!) kannattaa tarkoituksella ajatella isosti niin saa elämään enemmän kaikkea!

Toivottavasti leijonilla oli ihana vuosi. Hyvät transiitit jatkuvat vielä, vaikka jupiter on siirtynyt eteenpäin.... Eikä jupiterin vaikutus katoa tai lopu kokonaan siihen, kun se jättää merkin. Nyt on nimittäin aika ottaa käyttöön uusi itseluottamus ja uudet ideat, joita jupiter toi viime vuoden aikana. Nyt on mahdollista jalostaa ne joksikin toimivaksi ja käytännölliseksi. Joudut ehkä karsimaan joitakin villeimpiä ideoita, mutta sinulla tulee olemaan kädet täynnä jäljelle jäävien kanssa. :) Ja perinteisesti jupiter tuo vuoden aikana mahdollisuuden lisätuloihin tai palkankorotukseen....

~ L

tiistai 18. elokuuta 2015

Jupiter neitsyessä merkki merkiltä jatkuu

Kauriille jupiterin neitsyessä viettämä kausi on onnekas, koska neitsyt ja kauris ovat molemmat maamerkkejä ja auttavat toisiaan. Kausi on hyvin mielenkiintoinen, koska se liittyy uuden oppimiseen ja maailmankuvan avartamiseen. Kauris ei opiskele huvin vuoksi, vaan hyödyn takia, ja se onnistuu nyt helposti. Kauteen liittyy mahdollisuus yhdistää hyöty ja huvi, joten se kannattaa käyttää hyväksi. Monella tapaa nyt on myös keveämpi aika suorituspainotteisempien kausien välissä. Myös matkustelu avartaa. :)

Vesimiehille jupiter neitsyessä merkitsee siirtymää ihmissuhteiden ja oman psyyken vaativammalle puolelle. Onneksi jupiter tuo helppoja mahdollisuuksia syventää suhteita. Se auttaa oppimaan mitä kumppani todella kaipaa ja arvostaa, ja samalla oppii ymmärtämään paremmin omia sisäisiä tarpeita. Kaikki läheiset suhteet voivat parantua huomattavasti tämän kauden aikana. Pinnallisemmalla tasolla jupiter tuo lisää rahaa kumppanin kautta tai perinnön tai edullisen lainan muodossa. Myös suhteen fyysinen puoli yleensä kukoistaa tämän transiitin aikana.

Kaloilla alkaa lupaava parisuhdekausi. Vaikutus ulottuu myös ei-romanttisiin kumppaneihin. Kalojen vastamerkissä neitsyessä jupiter parantaa kalojen elämää kumppanin kautta. Partneri voi vaikuttaa elämään monella tavalla. Jos kumppanilla menee hyvin, on itselläkin helppo olla. Joillekin voi löytyä nyt juuri oikea elämänkumppani tai nykyisen suhteen merkitys kirkastuu, jos se on ollut välillä hukassa. Joka tapauksessa kumppania oppii arvostamaan nyt uudella tavalla, erilaisena mutta silti tärkeänä ja itseä täydentävänä.

Oinaille alkava vuosi merkitsee terveyttä ja hyvinvointia. Mikä tahansa kuntoilu vaikuttaa nyt nopeammin kuin muulloin. Muutenkin asiat loksahtavat helposti paikoilleen. Haastavat aikataulut ja sotkuiset kaapit järjestävät kuin itse itsensä. Ainoa riski ovat ylilyönnit ja kiirehtiminen. Asioille täytyy antaa niiden oma aika, ja joitakin juttuja täytyy suosiolla karsia elämästä, mutta nyt on tavallista helpompaa erottaa mikä on oikeasti tärkeää ja mikä ei.

Jatkuu....

maanantai 17. elokuuta 2015

Jupiter neitsyessä merkki merkiltä!

Jupiter neitsyessä ei kuulosta niin seksikkäältä kuin jupiter leijonassa. Leijonassa se toi lisää iloa, viehätysvoimaa ja ylipäänsä tilaisuuksia nauttia elämästä. Neitsyessä se tuo järjestystä ja auttaa karsimaan leijona-kauden ylilyöntejä. Kukapa ei kaipaisi lisää selkeyttä ja itsekuria? Kelpaa ainakin minulle.... Jupiter neitsyessä auttaa nauttimaan arjesta ja velvollisuuksien täyttämisestä ihan uudella tasolla.

Eri merkeillä jupiter vaikuttaa seuraavan vuoden vielä eri painotuksilla:
Neitsyet hyötyvät luonnollisesti eniten tästä kaudesta. Jupiter omassa aurinkomerkissä (tai nousumerkissä) auttaa muita näkemään neitsyiden arvon tavallista selkeämmin. Neitsyillä on tapana aliarvioida itseään ja jupiter kohottaa itsetunnon terveelle tasolle. Maailma tarvitsee neitsyitä. Heiltä saa aina hyviä neuvoja ja hyvän esimerkin taloudellisempaan ja tehokkaampaan elämään. Jupiterin erityismerkitys neitsyille tulee kodin ja perheen kautta, joten tämä on hyvä aika hankkia tilavampi koti tai perheenlisäystä.

Vaaoilla jupiter on siirtynyt sosiaaliselta ja aktiiviselta sektorilta rauhalliselle ja vetäytyvälle alueelle. Koko elämän ei tarvitse pysähtyä, mutta suurimmat läpimurrot tulevan vuoden aikana tapahtuvat omassa alitajunnassa. Tavallaan tämä on myös tilinteon aika. Vaa'at ovat saavuttaneet paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nyt on henkisen inventaarion aika. Kannattaa luopua vanhoista odotuksista ja asenteista. Se valmistaa vaakoja jupiterin siirtymiseen heidän omaan merkkiinsä, mikä tapahtuu suunnilleen vuoden kuluttua.

Skorpioneilla sen sijaan alkaa seurallinen ja kiireinen kausi. Painopiste on ystävissä ja harrastuksissa sekä erilaisissa vertaistukiryhmissä. Skorpionit tapaavat paljon mielenkiintoisia ihmisiä, jotka ajattelevat samalla tavalla. Jupiterin erityismerkitys skorppareille on raha ja omanarvontunto, joten alkava vuosi auttaa heitä saamaan lisää itsetuntemusta ja itseluottamusta kaikenlaisen ruohonjuuritason toiminnan kautta. Samoin harrastukset ja verkostot voivat nyt suoraan nostaa skorpionien tulotasoa.

Jousimiehillä jupiter merkin hallitsijana kuvaa heidän omia erikoisominaisuuksiaan: optimismia ja uskallusta. Neitsyessä se kuitenkin haastaa merkin. Neitsyt symboloi perinteisesti jousimiesten uraa ja omaa paikkaa maailmassa. Se tarkoittaa sitä, että jouskareiden täytyy kehittää järjestelmällisyyttään ja oppia arvioimaan asioita kriittisesti, myös luopumaan turhista asioista, löytääkseen oman tiensä ja paikkansa. Onneksi seuraava vuosi auttaa kaikkia jousimiehiä tässä ikuisuusprojektissa.

Jatkuu....

perjantai 14. elokuuta 2015

Leikkisä uusikuu leijonassa :)

Tänään on uusikuu leijonassa. Siitä on iloa tietenkin leijonille, mutta myös kaikille muille merkeille. Leijonan merkki liittyy leikkiin, lapsiin, elämäniloon ja luovuuteen. Niitä kaikki kaipaavat elämäänsä. Uusikuu leijonassa auttaa uusissa projekteissa. Se sopii erityisesti taiteellisiin ja luoviin projekteihin, mutta siitä on hyötyä käytännöllisemmissäkin asioissa.


Uusikuu on yhtymässä venukseen, mikä lisää sen loistoa. Venus tosin perääntyy vielä, eli se ei ole täysissä voimissaan vaan voi aiheuttaa ihmissuhteissa kitkaa. Uusikuu tekee kauniin kolmion uranukseen, mikä lisää siihen positiivisen yllätysmomentin. Apua tai inspiraatiota voi löytyä odottamattomalta suunnalta.... Neliö saturnukseen on onneksi väljä, mutta kuitenkin se voi luoda suorituspaineita tai kriittisyyttä. Tällä kertaa hyvät ja helpot aspektit voittavat hankalat mennen tullen.

~ L

maanantai 10. elokuuta 2015

Jupiter neitsyeen - vähemmän on enemmän

Seuraava suuri tapahtuma taivaalla on jupiterin loikkaus leijonasta neitsyeen huomenna tiistaina. Jupiterin vaikutusta neitsyessä voisi kuvailla sanonnoilla "vähemmän on enemmän". Tai "pieni on kaunista". Tai "puhtaus on puoli ruokaa". Jupiter neitsyessä lisää terveyttä ja tehokkuutta. Neitsyt on hyvien elämäntapojen merkki, joka huolehtii liikunnasta ja ruokavaliosta, mutta myös siisteydestä, järjestyksestä ja aikatauluista. Jupiter auttaa seuraavan vuoden kaikilla näillä aloilla.

Jupiter ei ole neitsyessä niin kotonaan kuin esimerkiksi leijonassa. Jupiter symbolisoi jatkuvaa kasvua ja laajenemista. Neitsyt on usein minimalistinen ja vaatimaton merkki. Jupiter on yltäkylläinen planeetta, neitsyt säästäväinen ja taloudellinen. Siksi täyden hyödyn saaminen kaudesta vaatii hieman varovaisuutta. Vaikkapa kuntoilu kannattaa aloittaa rauhallisesti ja suunnitellusti, eikä syöksyä heti kaikkeen kiinnostavaan. Jupiter auttaa meitä inspiroimalla nyt terveellisempään ja tehokkaampaan elämään, mutta kannattaa edetä maltillisesti. Tässä on koko vuosi aikaa! :)

Vaikka jupiter lähtee leijonasta, leijonat eivät jää tyhjän päälle. Muut planeetat auttavat edelleen. Venus ja mars jatkavat jupiterin työtä leijonassa vielä monta viikkoa. Mars syyskuun loppuun ja venus lokakuun alkuun.

~ L