lauantai 11. huhtikuuta 2020

Saturnus vesimiehessä 2020 - 2023

Saturnus on juuri aloittanut matkan uudessa merkissä. Se siirtyi kauriista vesimieheen sunnuntaina 22.3.2020. Saturnus on meistä kaukana ja sen transiitit ovat suhteellisen hitaita ja pitkävaikutteisia. Ne näkyvät koko yhteiskunnassa henkilökohtaisen elämän lisäksi.

Tämä haastava ja erikoinen kausi, jota elämme, osuu yhdistelmään Saturnuksen transiitteja kauriissa ja vesimiehessä. Korona-viruksen puhkeaminen ja leviäminen liittyy tammi-maaliskuun planeettojen yhtymiin kauriissa, mistä on oma juttu täällä: Marsin, Jupiterin, Saturnuksen ja Pluton yhtymät kauriissa

Saturnus, ajan hallitsija astrologiassa

Saturnuksen transiitteja eli vaikutusta astrologisen kartan eri alueilla pidetään perinteisesti haastavana. Saturnus on ollut aina vaativa johtaja, opettaja tai vanhempi. Saturnus on paljon muutakin. Astrologiassa se on myös ajan hallitsija. Meillä kaikilla on käytössämme joka päivä sama määrä aikaa, ja Saturnus auttaa varmistamaan, että käytämme sen hyvin.

Saturnus liittyy usein hankaliin kausiin elämässä, mutta samalla se auttaa löytämään omat vahvuutemme. Se auttaa myös hahmottamaan rajamme. Kun olemme antaneet jollekin asialle kaikkemme, universumi auttaa lopussa. Omien rajojen löytäminen on tärkeää. Ne ovat yleensä laajemmat kuin tiesimme, mutta eivät loputtomat...

Vesimiehen merkin erikoisuudet

Vesimies etsii aina erilaista näkökulmaa elämään. Vesimiehet haluavat parantaa maailmaa omalla tavallaan. Vesimies liittyy kaikenlaisiin ihmisryhmiin: ystäväpiireihin, harrastuksiin, aatteellisiin yhdistyksiin ja järjestöihin ja paljon muuhunkin. Eikä ole sattumaa, että elämme eristyksissä juuri ystävistä ja harrastuksista, kun Saturnus siirtyy vesimieheen. Planeetat todella alleviivaavat tilanteen.

Onneksi teknologia pelastaa tilanteen monella tavalla. Ja vesimiehen merkki liittyy juuri teknologisiin edistysaskeliin. Meillä on ihmiskunnan historiassa ainutlaatuinen mahdollisuus pitää yhteyttä ystäviin ja muihinkin ihmisiin teknologian avulla. Saturnus vesimiehessä auttaa kehittämään tätä puolta elämästä entisestään. Vesimies liittyy myös lääketieteellisiin innovaatioihin, joten apua on tulossa tämän kauden aikana siltäkin suunnalta.


Saturnus vesimiehestä kauriisen ja takaisin

Saturnus palaa vielä muutamaksi kuukaudeksi kauriin merkkiin. Se viipyy siellä heinäkuun alusta joulukuun puoliväliin. Tällainen sahaaminen kahden merkin välillä on tavallista kaukaisemmille planeetoille. Näinä kuukausina aktivoituvat Saturnuksen näkökulmasta taas samat teemat kuin parin viime vuoden aikana. Maaliskuussa 2023 Saturnus siirtyy lopullisesti vesimiehestä kaloihin eikä palaa vesimiehen merkkiin noin 30 vuoteen.

Saturnus vesimiehessä auttaa kaikkia aurinkomerkkejä käyttämään aikaansa paremmin

Saturnus vesimiehessä eri merkkien näkökulmasta

Saturnuksen transiitti vesimiehessä näkyy ja tuntuu hieman eri tavalla eri horoskooppimerkkien näkökulmasta. Kauris, oinas, rapu ja vaaka voivat huoahtaa helpotuksesta, kun Saturnus siirtyy kevyemmille alueille kartalla. Saturnuksen transiitit tuovat myös paljon hyvää, muttei kukaan silti halua siltä santsikierrosta… Toisaalta vesimiehet, härät, leijonat ja skorpionit pääsevät hiomaan tavoitteitaan, kun Saturnus vaikuttaa kartan ydinalueilla. Loput merkit ovat väliinputoajia. Kaloilla, kaksosilla, neitsyillä ja jousimiehillä elämä todennäköisesti helpottuu hieman, mutta muutos ei ole niin suuri kuin muilla merkeillä.

Oinas

Saturnus on vaikuttanut oinaiden urasektorilla viimeiset pari vuotta ja pakottanut miettimään tulevaisuuden tavoitteita työtavoitteiden lisäksi. Siksi sen siirtymä vesimieheen tuo helpotusta oinaiden elämään. Saturnus osaa olla ajoittain painokas... 
Vesimiehessä Saturnus muokkaa oinaiden sosiaalisia suhteita ja aatemaailmaa. Se auttaa löytämään itsesi näköisiä, nykyiseen elämääsi sopivia ihmisryhmiä. Kausi testaa jossain määrin ystävyyssuhteitasi, mutta tärkeimmät suhteet säilyvät varmasti.

Härkä

Saturnus on siirtynyt opiskelu- ja matkustelusektoriltasi ura- ja työhuoneeseen. Olet viime vuosina tutkinut ja karsinut turhia vaihtoehtoja, ja nyt on aika miettiä, mitä todella haluat ja miten saat haluamasi. Saturnus auttaa sinua joka askeleella, mutta se vaatii myös, että otat tehtäväsi vakavasti. Voi olla, ettet ole luottanut tarpeeksi omiin kykyihisi aiemmin, ja siksi et myöskään ole laittanut tavoitteita tarpeeksi korkealle. Saturnus auttaa sinua näkemään taitosi!

Kaksonen

Saturnus on siirtynyt mielenkiintoiselle alueelle kartallasi. Se vaikuttaa seuraavat pari kolme vuotta elämänfilosofiaasi erityisesti opiskelun ja matkustelun kautta. Melkein kaikki kaksoset rakastavat matkustelua, mutta Saturnus tuo siihen uusia näkökulmia. Se melkeinpä pakottaa miettimään mikä on todella hyödyllistä sinulle pidemmällä tähtäimellä. Jos olet tehnyt asioita hetken mielijohteesta, joudut suunnittelemaan pidemmälle, mutta se on myös antoisaa omalla tavallaan. 

Rapu 

Ravut ovat saaneet osansa Saturnuksen paineista moneksi vuodeksi eteenpäin, kun se on oleillut pitkään vastamerkissäsi kauriissa. Saturnuksen siirtymä vesimieheen on varmasti helpotus. Seuraavaksi Saturnus muokkaa suhdetta jakamiseen ja yhdessä omistamiseen, eli kumppanin tai muiden kanssa jaettuihin taloudellisiin asioihin. Joudut tasapainoilemaan jonkin verran omien tarpeiden ja kumppanin, tai perheen, tai muiden tarpeiden välillä. Kaikille on tarpeeksi, kunhan keskitytään oleellisiin asioihin.

Leijona

Saturnus on vaikuttanut pitkään arkisella alueella kartallasi. Toisaalta se on haastanut sinut huolehtimaan tunnollisemmin terveydestäsi, toisaalta se on auttanut sinua organisoitumaan paremmin. Nyt Saturnus pakottaa sinut priorisoimaan tärkeimmät ihmissuhteesi. Huonot suhteet saattavat päättyä kokonaan. Hyvätkin suhteet muuttuvat, mutta parempaan. Joskus haasteet tulevat sitä kautta, että joudut tukemaan paljon jotakuta sinulle läheistä ihmistä. Ihmissuhteet voivat vaikuttaa välillä rasittavilta, mutta näet myös miten paljon muilla on annettavaa sinulle ja sinulla muille.

Neitsyt

Saturnus on vaikuttanut jo pari vuotta luovuuden, lasten ja elämänilon alueella kartallasi. Nyt se siirtyy terveyssektorille, johon kuuluvat myös päivittäiset rutiinit. Kuudes merkki omastasi laskien on monella tapaa omaa aluettasi. Olet taitava järjestelemään asioita, ja Saturnus auttaa sinua nyt käyttämään taitojasi itsesi ja muidenkin hyväksi. Taitosi tulevat tarpeeseen lähivuosina ja opit tonneittain uusia asioita. Saat myös kaudesta paljon apua ammatillisesti.

Vaaka

Vaaka kuuluu kahdella tavalla voittajiin Saturnuksen siirtyessä kauriista vesimieheen. Ensinnäkin kauriissa Saturnus muodosti neliön merkkiisi, mikä toi painetta koti- ja perhe-elämään, ylipäänsä yksityiseen elämääsi. Se haastoi myös perusturvallisuudentunnetta jollakin tavalla. Paineet helpottavat, kun Saturnus siirtyy eteenpäin. Lisäksi Saturnus vaikuttaa nyt toisessa ilmamerkissä, vesimiehessä, joten saat parhaat puolet tästä transiitista. Vesimiehessä se auttaa sinua luomaan vakaan pohjan asioille, jotka tuovat sinulle iloa. Se vahvistaa suhdettasi omaan luovaan puoleesi ja sisäiseen lapseesi. Voit yhdistellä ammatillisia asioita ja sinulle iloa tuovia taitoja luovemmin kuin ennen.

Skorpioni

Skorpionille tämä juuri alkanut kausi tuo haasteita, mutta myös mahdollisuuksia. Saturnus nimittäin siirtyy kommunikaatiosektoriltasi kotisektorillesi. Kotisektorilla se haastaa miettimään, mikä on tärkeää kodin, perheen ja ylipäänsä turvallisuudentunteen suhteen. Se auttaa sinua löytämään piilotettuja voimavaroja, mutta osa edistyksestä voi tapahtua kriisien kautta. Saat myös uuden, kypsemmän näkökulman perheesi ja sukusi historiaan. Voit joutua perheessäsi vanhemman rooliin, vaikka olisit aikaisemmin tuntenut itsesi useimmin lapseksi.

Jousimies

Useimmat jousimiehet huokaisevat helpotuksesta, kun Saturnus siirtyy rahasektorilta kommunikaatiosektorille. Viime vuodet olet uudistanut suhdettasi rahaan, todennäköisesti pakon edessä. Nyt on aika harjoitella harkitumpaa ja aikuisempaa kommunikaatiota ja muodostaa kypsempiä suhdeverkkoja. Opit puhumaan ja kirjoittamaan harkitummin, etkä toimi yhtä herkästi mielijohteesta kuin yleensä. Jos työhösi liittyy kirjoittamista tai opettamista, saat paljon hyötyä tästä kaudesta.

Kauris

Kauriilla päättyy merkittävä kausi, kun Saturnus siirtyy omasta aurinkomerkistä eteenpäin. Viime vuodet olet tehnyt töitä itsesi kanssa ja joutunut panostamaan henkilökohtaiseen kasvuun. Nyt on aika miettiä raha-asioita. Astrologiassa raha ja omanarvontunto kietoutuvat tiiviisti yhteen. Arvostatko itseäsi tarpeeksi, jotta osaat pyytää ansaitsemaasi palkkaa? Saturnus näyttää sinulle, että olet arvokas tekijä missä tahansa työpaikassa tai yhteisössä. Kun näet omat hyvät puolesi selkeämmin, niistä on enemmän iloa ja apua muillekin. 

Vesimies 

Saturnus on vaikuttanut pari alitajuntasi alueella ja valmistellut sinua intensiiviseen muutoskauteen, kun se nyt liikkuu aurinkomerkissäsi. Olet ehkä jo luopunut joistakin vanhentuneista tavoitteista, mutta prosessi on yhä kesken. Saturnus poistaa elämästäsi asioita, jotka eivät toimi, ja kehittää toimivia asioita yhä paremmiksi. Löydät itsestäsi voimavaroja ja arvovaltaa, joista et ollut ennen tietoinen. Usein Saturnus tuo myös mahdollisuuden toteuttaa jokin pitkäaikainen unelmasi, mutta joudut venymään sen eteen. Kannattaa kuitenkin tarttua tilaisuuteen, kun se ilmestyy!

Kalat

Saturnus on muokannut ystävyyssuhteitasi ja harrastuksiasi viime vuosina. Nyt se siirtyy alitajunnan ja mielikuvituksen sekä henkisten kokemusten alueelle, kalojen lempialueelle itse asiassa. Tänä aikana joudut miettimään, mikä elämässä on todella tärkeää. Arvojärjestelmäsi muuttuu kypsemmäksi. Keskity elämään rennosti hetkessä, niin universumi näyttää miten asiat järjestyvät parhain päin.

Lopuksi

Saturnus tuo kieltämättä haasteita niihin merkkeihin ja niille alueille, joissa se kulloinkin kulkee. Sen tarkoitus on kuitenkin hyvä. Se auttaa näkemään, mitkä asiat ovat jollakin tavalla turhia tai vanhentuneita nykyisessä tilanteessa. Se auttaa meitä kasvamaan kyvykkäiksi ja itsenäisiksi ihmisiksi. Se tuo myös ehkä syvempää tyydytystä elämään kuin mikään muu planeetta, koska se pakottaa meidät ylittämään itsemme silloin tällöin. 

Kaikki kartat ovat erilaisia. Jos haluat tietää enemmän omasta syntymäkartastasi ja planeettojen vaikutuksista tällä hetkellä, voit varata myös henkilökohtaisen tulkinnan. Lisätietoja linkistä: Henkilökohtaiset astrologiset tulkinnat

Voikaa hyvin!
~ Liisa

* Päivitän tietoja Saturnuksen ja muiden planeettojen liikkeistä myös Taivaanmerkkien Facebook-sivulle: Taivaanmerkit-facebook -sivu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti