torstai 16. toukokuuta 2013

Lakot ja uranus/pluto

Uranuksen ja pluton pahamaineinen neliö on taas päällä. Se näkyy erityisesti lakkoiluna. Planeetat ovat niin hitaita, että neliö on käytännössä jo toiminnassa, vaikka se on tarkka vasta ensi tiistaina. Esimerkiksi bussinkuljettajien lakko Vantaalla edustaa sitä nyt. Lakossa on tietenkin vastakkain kuljettajien oikeudet ja työnantajan edut, jotka nekin sellaisenaan ovat kuvaava yhdistelmä uranuksen ja pluton energioista.

Ihmiset reagoivat lakkoon kahdella tavalla. Toiset näkevät tavallista enemmän vaivaa päästäkseen esimerkiksi kouluun tai töihin. He saattavat kävellä yli tunnin, tai pyytävät kyytiä ystävän kaverilta, jolla on auto. He eivät lannistu siitä, vaan se saa heidät entistä päättäväisemmäksi. Toiset taas käyttävät lakkoa verukkeena luistaa velvollisuuksistaan. Koska bussit eivät kulje, on helppo jäädä kotiin. Heille se on kätevä tekosyy olla tekemättä jotakin väsyttävää tai hankalaa.

Tämän ei ole tarkoitus ottaa moraalista kantaa siihen mitä pitäisi tehdä, vaan auttaa tunnistamaan itsessä molemmat voimat. Ne tehokkaat ja hellittämättömät ja toisaalta ne vastahakoiset ja veltot. Molemmat vaikuttavat meissä kaikissa, vaikka ulkoisesti suorittaisimme tehtävämme kunniallisesti. Mutta sen pitäisi ehdottomasti myös tuntua hyvältä. Ja joskus on ehkä fiksua jättää tekemättä jotain, mikä ei oikeasti huvita.

Uranuksen ja pluton neliö voi nostaa pintaan erikoisia tarpeita ja tunteita. Turhautumiset ovat todellisia. Onneksi meillä kaikilla on elämässä myös asioita, joiden puolesta näemme mielellämme ylimääräistä vaivaa vaikka päivittäin. Neliö yrittää ohjata meitä keskittymään niihin asioihin, joista oikeasti välitämme ja innostumme, ja hellittämään asioista, joita luulemme velvollisuuksiksemme, ainakin jotkin niistä ovat enemmän mielessämme kuin todellisia pakkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti