torstai 19. toukokuuta 2011

Kattava kirja Plutosta

Taivaalla on tänään rauhallista, joten tässä muuta skorppari-täysikuun jälkimaininkeihin sopivaa asiaa. Nyt nimittäin löytyi suomeksi kattava kirja plutosta, Ulla Palomäen Pluto - avain laajempaan tietoisuuteen. Toinen suosikkini on Donna Cunninghamin Healing Pluto Problems, joka on saatavilla vain englanniksi.

Plutoon kannattaa tutustua hyvin, mikäli syntymäkartalla on planeettoja skorpionissa tai 8. huoneessa, tai pluto on kontaktissa henkilökohtaisiin planeettoihin, tai muuten merkittävässä asemassa. Pluto voi tulla ajankohtaiseksi myös sen transiittien kautta esimerkiksi omassa aurinko- tai kuumerkissä.

Itselläni pluto on kartan keskitaivaalla eli MC:lla, minkä kanssa olen kamppaillut aina. Oikeastaan vasta viime vuosina sen merkitys on pikkuhiljaa alkanut aueta...

Pluto käsittelee kartalla aina jonkinlaista uudelleensyntymää. Se merkitsee luopumista vanhasta ja siten tilan tekemistä uudelle. Luopumiseen sisältyy usein tuskaa ja tyhjyydentunnetta, mikä tekee sen hyväksymisestä haastavaa. Henkilökohtaisesti pluto tuntuu haastavimmalta ja vaikeimmin ymmärrettävältä planeetalta, mutta ehkä sitäkin oppii ymmärtämään ajan kanssa. 

Kirjassa on pluton mytologisesta taustasta, sen merkityksestä syntymäkartalla merkeittäin ja huoneittain, ja pluton aspekteista muihin planeettoihin. Itse olen pluto vaa'assa sukupolvea, kuten kaikki suunnilleen 1971-1984 syntyneet. Se merkitsee sitä, että me kaikki joudumme jossain määrin työskentelemään henkisesti tai alitajuisesti parisuhteiden ja avioliiton muutosten eteen, koska vanhempiemme ja heitä edeltävien sukupolvien mallit eivät toimi enää. Mikä ei kuitenkaan aina ole kovin miellyttävää, koska se aiheuttaa ylimääräistä myllerrystä omissa ihmissuhteissamme...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti