sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Merkurius perääntyy! 3 ongelmaa, 3 hyvää puolta ja muuta muistettavaa

Merkuriuksen perääntyminen on astrologiaa seuraaville tuttu ja säännöllinen kiusa. Merkurius perääntyy kolme, joskus jopa neljä kertaa vuodessa, joten välillä tuntuu, että se perääntyy koko ajan. Se on yleensä pieni kiusa, mutta niin säännöllinen, että siihen kannattaa tutustua tarkemmin...

Merkurius perääntyy - mikä muuttuu?

Niin, miten elämä oikeastaan muuttuu, kun Merkurius perääntyy...? Merkurius vaikuttaa astrologisesti ajatteluun ja viestintään sekä arkisiin ihmissuhteisiin. Sen perääntyminen vaikuttaa näihin samoihin asioihin. Yleisesti viestintä voi tökkiä. Ihmissuhteet muuttuvat. Ja ihmiset muuttavat mieltään monista asioista.

Merkurius on myös hyvin neutraali planeetta, joten muutosten ei tarvitse olla huonoja, vaikka yleensä sen perääntymisen tuomia ongelmia korostetaan. Tietenkin on hyvä olla tietoinen mahdollisista ongelmista, mutta kausi tuo myös mahdollisuuksia, joten olen listannut alle uhkia, mahdollisuuksia ja muita muuten vaan tärkeitä tai mielenkiintoisia näkökulmia Merkuriuksen perääntymiseen. 

3 uhkaa tai ongelmaa Merkuriuksen perääntyessä

Kukaan ei pidä ongelmista. En itsekään pidä niistä, vaikka yritän suhtautua niihin filosofisesti ja urheasti. Ja Merkuriuksen perääntyminen tuo mukanaan usein joitakin ongelmia. Alla on lyhyt lista mahdollisista ongelmista: 
 1. Aikataulut pettävät! Merkurius hallitsee tai suojelee kulkuvälineitä, joten sen perääntymiseen liittyy usein liikkumiseen tai aikatauluihin liittyviä ongelmia. Bussit myöhästelevät tai vuoroja perutaan kokonaan. Auto tarvitsee yhtäkkiä huoltoa. Polkupyörästä puhkeaa rengas. Tai mukavimmat kengät hajoavat yllättäen vuosien käytön jälkeen. Jokin pieni takaisku saattaa vaarantaa kiireisen päivän aikataulun kokonaan. Huono sää saattaa liittyä tai olla liittymättä tähän ongelmaan... 
 2. Kommunikaatio tökkii! Merkuriuksen perääntyminen tuo esiin heikot kohdat kommunikaatiossa ja ajattelussa. Väärinymmärrysten riski kasvaa. Ja sinun ja minun muisti pettää helpommin kuin yleensä. Mitä kiireisempää elämä on, sitä suurempi riski näihin viestintäongelmiin. Joskus kyse on siitä, että joku kirjoittaa kiireessä hieman epäselvän viestin. Tai itse luen jotakin väärin tai muistan myöhemmin väärin lukemani. Oikeastaan on ihme, että me ihmiset ymmärrämme toisiamme edes Merkuriuksen kulkiessa oikeaan suuntaansa.
 3. Mielen muutokset! Merkuriuksen perääntyminen saa meidät pohtimaan asioita uudesta, tai joskus vanhasta näkökulmasta, sillä se vie ajatukset helposti menneisyyteen. Joskus on tervettä kyseenalaistaa asioita. Jos mieli muuttuu tärkeästä asiasta, kannattaa odottaa ainakin Merkuriuksen palaamista oikeaan suuntaansa ennen isojen päätöksien tekemistä. 

Merkurius perääntyy yleensä kolme kertaa vuodessa noin kolme viikkoa kerrallaan


3 uutta mahdollisuutta Merkuriuksen perääntyessä

Koska olen aurinkomerkiltäni jousimies, minulla on pakkomielteinen tarve etsiä jotain hyvää myös Merkuriuksen perääntymisestä. Kukaan ei tykkää myöhästelystä tai asioiden unohtelusta, mutta kun keskittyy näihin hyödyllisiin näkökulmiin, hankala kausi ei ärsytä niin paljon kuin muuten:
 1. Kadonneet asiat löytyvät! Merkuriuksen perääntyessä kannattaa pitää hyvää huolta tavaroistaan, jos on sitä tyyppiä, jolta helposti unohtuu hanskat junan penkille. Tämän ongelman aurinkoinen puoli on sen sijaan aikaisemmin kadonneiden tavaroiden löytyminen helposti. Usein jo aiemmin kadonneet, ja silloin kovasti etsityt esineet putkahtavat jostakin esiin kuin itsestään.
 2. Vanhojen ystävien tapaaminen! Usein kiireinen arki rajoittaa huomattavasti sitä kenen kanssa ehdimme viettää aikaa. Olen kuitenkin huomannut, että Merkuriuksen perääntyessä on tavallista helpompi tavata vanhoja ystäviä, joiden kanssa ei normaalisti löydy yhteistä aikaa. Seuraavan kerran perääntymisen aikana kannattaakin miettiä, olisiko menneisyydessä joku ihminen, joka olisi mukava tavata uudestaan. :) 
 3. Rästitöiden suorittaminen! Minulla on usein pitkä lista pikkuhommia, jotka vain odottavat hoitamistaan. Usein siihen löytyy yllättävästi aikaa juuri Merkuriuksen perääntyessä. Kausi sopii siis hyvin kaikenlaisten hommien, joita normaalista tulee lykättyä seuraavaan ja seuraavaan viikkoon, suorittamiseen. 


3 asiaa, jotka on hyvä tietää Merkuriuksen perääntymisestä

Lopuksi muutamia faktoja Merkuriuksen perääntymisestä. Merkuriuskin rakastaa faktoja!
 1. Merkuriuksen perääntyminen ei aiheuta isoja ongelmia. Tämän kauden ongelmat ovat arkisia ja lyhytkestoisia. Jos ilmaantuu isoja ongelmia, niihin löytyy syy muiden planeettojen vaikutuksesta. Joskus ongelmat nousevat pintaan tai tietoisuuteen perääntymisen aikana, mutta perääntyminen ei itsessään lisää tai aiheuta vakavia ongelmia.
 2. Eri vuosina eri merkit ovat tulilinjalla. Veikkaan, että joinakin vuosina hädin tuskin huomaat Merkuriuksen perääntymisiä. Ja toisina vuosina jokainen perääntyminen tuntuu tuntuvasti. Se johtuu siitä, että Merkurius perääntyy joka kerta eri aurinkomerkissä, ja yhtenä kalenterivuotena se perääntyy yleensä saman elementin (tuli, maa, ilma tai vesi) merkeissä. Esimerkiksi tänä vuonna 2019 perääntyminen osuu enimmäkseen vesimerkkeihin (kalat, rapu, skorpioni) ja heinäkuun perääntyminen ravun lisäksi leijonaan. Ensi vuonna 2020 perääntymisen jakavat vesimerkit ja ilmamerkit. 
 3. Vältä perääntymisen kääntöpäiviä. Vaikka perääntymiskausi on kokonaisuudessaan hieman epävakaata aikaa, yleensä isoimmat ongelmat ajoittuvat planeetan kääntymispäiviin. Eli niihin päiviin, kun Merkurius joko aloittaa perääntymisen tai lopettaa sen. Silloin Merkurius on kokonaan pysähdyksissä joitakin tunteja ja sen energia on arvaamatonta. Mitä tärkeämpi tehtävä tai päätös on, sitä tärkeämpää, että se on turvallisella etäisyydellä näistä kääntymispäivistä ja niiden epävakaasta energiasta. 

Elämä jatkuu myös Merkuriuksen perääntyessä, ja usein yllättävän normaalisti. Joskus on kuitenkin pakko tehdä isojakin päätöksiä juuri perääntymisen aikana, vaikka sitä pitäisi välttää. Joskus päätöksien lykkääminen onnistuukin helposti. Esimerkiksi sopimuksen toinen osapuoli saattaa muuttaa mielensä. Välillä pitää ottaa riski ja edetä Merkuriuksesta huolimatta. Usein silloin tulee tilaisuus muuttaa asioita nopeammin kuin muuten tulisi. 

Muutaman viikon päästä Merkurius kulkee taas oikeaan suuntaansa ja asiat hoituvat helpommin.

Vastasiko juttu kysymyksiin Merkuriuksen perääntymisestä vai heräsikö niitä lisää...?

~ Liisa

3 kommenttia:

 1. Minä todella uskon Merkuriuksen perääntymisen aiheuttavan harmeja. Eikö Merkurius liity myös rahaan ja taskuvarkaisiin? Minulta vietiin pankkikortti ja käyttötilini tyhjennettiin kerran vuosia sitten ulkomailla Merkuriuksen perääntyessä. (Sain rahat takaisin luottoyhtiön kautta myöhemmin.) Erään lähisukulaiseni USAn matka tyssäsi kokonaan viime syyskuussa lentojen peruunnuttua Merkuriuksen peruuttaessa.Se oli hänelle iso taloudellinen tappio. Parempi pysyä kotosalla kun Merkurius peruuttelee!

  VastaaPoista
 2. Kiitos taas tästä infosta. Mielenkiintoista aikaa on odotettavissa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos monipuolisesta tiedosta. Positiivisuutta herättävä julkaisu. 😊

  VastaaPoista