lauantai 1. kesäkuuta 2019

Kesäkuun Taivaanmerkit -kuukausihoroskooppi

Kesäkuu jakautuu astrologisesti kahteen osaan. Ensimmäiset viikot aurinko kulkee kaksosessa, ja valaisee hauskoja kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa. Kesäpäivänseisauksen myötä aurinko siirtyy rapuun ja luonnollinen energia suuntautuu enemmän kotiin, perheeseen ja lähipiiriin yleisesti.

Kesäkuu on myös tavallaan tyyntä myrskyn edellä, koska heinäkuussa tulevat taas eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset sekä Merkuriuksen perääntyminen... Kesäkuussa on silti omat ilonsa ja haasteensa!

Jupiterin neliö Neptunukseen

Kesäkuun puolivälissä Jupiter muodostaa neliön Neptunukseen. Koska kyseessä on kaksi kaukaista ja hidasta planeettaa, joista Jupiter vieläpä perääntyy ja Neptunus on lähellä pysähtymistä, vaikutus tuntuu koko kuukauden.

Neptunus edustaa mielenrauhaa ja sisäistä maailmaa. Jupiter sen sijaan liittyy uusien asioiden ja ideoiden etsimiseen. Tässä kuussa molemmat korostuvat. Ihmiset etsivät koko ajan tapoja parantaa elämäänsä, mikä näkyy erityisesti nyt kesäkuussa. Kärjistetysti voisi sanoa, että sisäinen ja ulkoinen muutostarve muodostavat nyt ristiriidan. Ainakin osa ristiriidasta on harhaa, sillä sisäinen muutos tukee ulkoista ja toisin päin. Lisäksi Jupiter ja Neptunus ymmärtävät pohjimmiltaan toisiaan hyvin, vaikka näyttävät hyvin erilaisilta planeetoilta. Molemmat tähtäävät elämän laadun parantamiseen. Neliö nostaa esiin joitakin ristiriitoja, mutta ne voi myös kääntää nyt eduksi.

Saturnuksen sekstiili Neptunukseen

Melkein samaan aikaan Saturnus muodostaa sekstiilin Neptunukseen. Tämäkin kuvio vaikuttaa koko kuukauden, planeettojen hitaasta liikkeestä johtuen. Sekstiili on neliöön verrattuna lempeä ja helppo kuvio, mutta on todella mielenkiintoista miten tiiviisti eri planeetat kesäkuussa keskustelevat.

Saturnus liittyy rajoihin ja vastuuseen. Neptunus sen sijaan kuvaa rajatonta mielikuvitusta ja ideaaleja. Siksi näiden kahden planeetan yhteistyö on todella hyödyllistä. Myönteinen vaikutus kulkee molempiin suuntiin. Saturnus auttaa luomaan rutiineja, jotka edistävät Neptunuksen kaipaamaa mielenrauhaa ja idealismia. Samalla Neptunus tuo lisää visiota ja motivaatiota Saturnuksen edustamiin vastuisiin ja velvollisuuksiin. Se saa kaiken tuntumaan hyödyllisemmältä universaalilla tasolla. Nämä energiat voivat hyödyttää toisiaan rajattomasti...

Uusikuu kaksosesssa 3.6.2019

Uusikuu kaksosessa on maanantaina 3.6.2019. Uusikuu kaksosessa tuo uusia mahdollisuuksia tavata erilaisia ihmisiä, käydä erilaisia keskusteluja ja tutustua uusiin ajatuksiin. Se herättää sosiaalisen puolen merkistä riippumatta.

Tällä kertaa uusikuu muodostaa opposition Jupiteriin ja neliön Neptunukseen, eli uusikuu aktivoi näiden hitaiden planeettojen välisen kuvion. Siksi se voi tuntua myös hämmentävältä ajalta. Ihmiset saattavat sanoa jotakin ja tarkoittaa muuta. Kannattaa olla myös tarkkana oman kommunikaation kanssa. Väärinkäsitysten riski on suuri. 

Täysikuu jousimiehessä 17.6.2019

Maanantaina 17.6.2019 on täysikuu jousimiehessä. Täysikuu on yhtymässä onnekkaaseen Jupiteriin. Tämä täysikuu liittyy kuten uusikuukin ajatteluun, kommunikaatioon ja sosiaalisiin suhteisiin. Se näyttää kuvioita ja tavoitteita, jotka liittyvät ajatustoimintaamme. Ajatukset eivät ole vain ajatuksia, vaan ne vaikuttavat tunteisiin ja toimintaamme.

Täysikuu liittyy myös Jupiterin ja Neptunuksen väliseen neliöön. Se voi auttaa selkeyttämään, mikä tällä hetkellä on todella tärkeää. Täysikuu esittelee erilaisia vaihtoehtoja, joista jokin voi johtaa täydelliseen ratkaisuun. Itse täysikuulla on kuitenkin sama neliö Neptunukseen kuin uudellakuulla, joten faktat kannattaa tarkistaa kahteen tai kolmeen kertaan.

Rapu-kausi kannattaa käyttää levon, ravinnon ja palautumisen varmistamiseen.

Aurinko rapuun 21.6.2019

Aurinko siirtyy rapuun kesäpäivänseisauksena perjantaina 21.6.2019. Aurinko ravussa merkitsee perinteisesti siirtymistä kotiin ja perheen pariin. Rapu liittyy merkkinä läheisesti äitiin ja kaikkiin äidillisiin hahmoihin. Monet lomailevat perheen kanssa mökillä tämän kauden aikana. 

Rapu liittyy vesimerkkinä myös lepoon, ravintoon ja palautumiseen. Oma hyvinvointi vaatii näitä kaikkia. Loma onkin hyvää aikaa ladata akkuja henkisesti ja fyysisesti. Rapu liittyy myös sisäiseen maailmaan, jonne monilla on mahdollisuus palata kevään kiireiden jälkeen kesän aikana...


Heinäkuusta on tulossa ihan toisen näköinen ja tuntuinen kuukausi, mutta nautitaan ensin kesäkuusta!
~ Liisa1 kommentti:

  1. Nyt jää jännittämään tuo heinäkuu, miten pahoja myrskyjä siellä onkaan...

    VastaaPoista