perjantai 28. kesäkuuta 2019

Heinäkuun Taivaanmerkit -kuukausihoroskooppi

Astrologisesti heinäkuussa vaikuttaa kaksi monella tapaa päinvastaista voimaa. Ensinnäkin eklipsit eli kuun- ja auringonpimennykset työntävät meitä eteenpäin, kohti uusia mahdollisuuksia. Samalla kuitenkin Merkurius perääntyy, ja muistuttaa meitä juuristamme, siitä mistä olemme tulleet ja mitä tarvitsemme tunteaksemme olomme turvalliseksi.

Jännä nähdä miten nämä voimat käytännössä yhdistyvät!

Auringonpimennys ravussa 2.7.2019

Heinäkuun toisena päivänä on eklipsi uudenkuun aikaan. Kyseessä on auringonpimennys ja se tapahtuu ravussa 10 asteessa. Ravun merkissä se vaikuttaa erityisesti perheeseen, kotiin ja perusturvallisuuteen. Kaipaako jokin näistä elämässäsi muutosta? Eklipsi voi hyvinkin tuoda siihen yllättävän, nopeasti ilmestyvän mahdollisuuden.

Eklipsi on kuitenkin oppositiossa Saturnukseen kauriissa. Jokin työtilanne jarruttaa muutosta. Oppositiot toisaalta täydentävät toisiaan, toisaalta haastavat toisensa. Jos esimerkiksi etsit uutta kotia, joudut ottamaan huomioon työmatkan ja vastaavaa. Tai jokin muu vastuutehtävä kuin työ vaikeuttaa muuttamista, ehkä omista vanhemmista huolehtiminen. Joka tapauksessa joku vastuu tai velvollisuus täytyy ottaa huomioon ja se voi rajoittaa vaihtoehtoja. 

Toisaalta pimennys on kolmiossa Neptunukseen ja sekstiilissä Uranukseen. Neptunus auttaa löytämään tyydyttävän ratkaisun ja Uranuksen avulla se voi tapahtua yllättävällä tavalla, ehkäpä jonkin tutun avustuksella. Eklipseissä on yleensäkin mukana yllätyselementti, mutta Uranus vahvistaa sitä entisestään, tällä kertaa oikein mukavalla tavalla. 

Tässä vielä linkki yleisjuttuun eklipseistä eli pimennyksistä, jos ne eivät ole ennestään tuttuja: Eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset astrologiassa

Tämä linkki vie juttuun tämän ja ensi vuoden eklipseistä yleisesti: Eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset vuosina 2019 ja 2020

Merkurius perääntyy 8.7.-1.8.2019

Merkurius perääntyy tänä kesänä leijonassa ja ravussa. Molemmat merkit liittyvät itse asiassa lapsiin ja lapsuuteen, joten tämä perääntyminen voi viedä muistoissa lapsuuden kesiin ja leikkeihin. Leijona liittyy elämäniloon, joten voimme löytää jotakin mikä toi ennen iloa. Siitä voi tulla pysyvä osa elämää uudelleen, tai se viihdyttää vähän aikaa. Leijona liittyy myös luovuuteen ja lapsiin, joten saatat palata luovan harrastuksen pariin, tai ehkä lapsesi aloittaakin vanhan harrastuksesi...

Merkurius siirtyy perääntyessään rapuun 19.7.2019. Painopiste muuttuu ilosta ja leikeistä turvallisuuteen ja läheisiin. Rapu on lisäksi eniten menneisyyteen liittyvä merkki, joten perääntyminen herättää muistot voimakkaasti. Joskus tällaisten perääntymisten aikana olen esimerkiksi käynyt sattumalta vanhoilla kotikulmilla. Joskus silloin törmää menneisyyden tärkeisiin ihmisiin, tai muistoihin, kuten valokuviin. 

Merkurius perääntyy kolme kertaa vuodessa, joten en kertaa kaikkia perusjuttuja tässä, mutta linkistä pääset yleisjuttuun Merkuriuksen perääntymisestä: Merkurius perääntyy!

Eklipsit eli pimennykset tuovat voimakkaita elämänmuutoksia

Kuunpimennys kauriissa 16.7.2019 

Toinen eklipsi on kuunpimennys kauriissa 24 asteessa. Kauris liittyy astrologiassa työhön, uraan sekä muihin velvollisuuksiin, esimerkiksi vanhempana. Eklipsi muuttaa suhtautumistamme näihin kaikkiin elämänalueisiin. Eklipsit toimivat aina pareina, ja tässä niiden vaikutuksen näkee hyvin. Jos tilanne kotona muuttuu, vaikkapa lapsi sairastuu, toisen vanhemmista täytyy jäädä töistä pois. Tai toiseen suuntaan, uusi työpaikka voi motivoida muuttamaan sitä lähemmäs. Kun tilanne muuttuu joko töissä tai kotona, se laukaisee usein muutoksen toisessakin. 

Tämä eklipsi on yhtymässä Plutoon ja Saturnukseen kauriissa sekä oppositiossa Venukseen ja Merkuriukseen. Lisäksi löytyy vielä sekstiili Neptunukseen. Pluto muistuttaa siitä, miten tärkeää on löytää sisäisesti tyydyttävää työtä ja Saturnus kuvaa tavoitteita ja konkreettista kasvua omalla uralla. Oppositiot korostavat entisestään eri elämänalueiden vastakkainasettelua. Toisaalta ne tarjoavat mahdollisuuden saada kaiken, niin rauhallisia hetkiä perheen parissa kuin palkitsevaa työtäkin, silloin kun tasapaino jossain vaiheessa löytyy. 

Perääntyvä Merkurius tuo tälle pimennykselle linkin menneisyyteen. Sieltä voi hyvin löytyä luova ratkaisu ongelmiin!

----------------

Näen nämä eklipsit tiukkoina, mutta pohjimmiltaan hyväntahtoisina! Kummallakin pimennyksellä on helppoja ja avuliaita aspekteja, mutta Saturnus ja Pluto pakottavat kasvamaan ja tutkimaan omia rajoja ja tarpeita. Olen viime aikoina miettinyt paljon Saturnuksen ja rajojen yhteyttä. Miten Saturnus toisaalta patistaa ihmisen äärirajoille, mutta auttaakin sitten myös puolustamaan omia rajoja, kun ne ovat kerran löytyneet. Omat rajat tulevat tarpeeseen niin työelämässä kuin monenlaisten sukulaisten kanssa. 

Tsemppiä eklipseihin!
Ja ihanaa heinäkuuta!
~ Liisa  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti