lauantai 13. heinäkuuta 2019

Täydenkuun eklipsi eli kuunpimennys kauriissa 16.7.2019

Halusin kirjoittaa erikseen tästä eklipsistä eli kuunpimennyksestä kauriissa, koska se vaikuttaa meidän kaikkien perustarpeisiin. Vaikka se osuu eri aurinkomerkeillä eri puolille karttaa, sillä on myös kaikille yhteisiä vaikutuksia.

Eklipsi vaikuttaa eniten niihin merkkeihin, joissa kuu ja aurinko ovat. Nyt ne ovat kauriissa ja ravussa. Eklipsi vaikuttaa seuraavaksi voimakkaimmin oinaisiin ja vaakoihin, jotka ovat johtavia merkkejä, kuten kauris ja rapu. Mutta eklipsi vaikuttaa kaikilla meillä jossakin päin karttaa.

Tästä linkistä näet, milloin eklipsit ovat viimeksi vaikuttaneet sinun aurinkomerkissäsi: Löydä omat eklipsi-vuotesi!

Taivaan täydeltä oppositioita

Tällä pimennyksellä on paljon aspekteja. Planeetat muodostavat tiukan kuvion toisiinsa. Ensinnäkin on aurinko ravussa. Se on väljästi yhtymässä Venukseen (samoin ravussa) ja perääntyvään Merkuriukseen, joka on nyt leijonassa. Toisaalta on kuu kauriissa. Se on yhteydessä Plutoon ja Saturnukseen. Planeetat ravussa ovat oppositiossa planeettoihin kauriissa, ja tietenkin myös toisinpäin. Se luo taivaalle 7 tai 8 erillistä oppositiota riippuen siitä mitä orbeja käytetään. Pluton ja Merkuriuksen oppositio on ihan rajoilla lasketaanko se mukaan vai ei...

Täysikuu on tietenkin aina oppositio, mutta tällä täysikuulla/eklipsillä on harvinaisen paljon yhtymiä muihin planeettoihin seuranaan. Astrologiassa yleisesti käytetyistä kymmenestä perusplaneetasta kuusi on mukana näissä kuvioissa. Itse asiassa seitsemän, kun otetaan huomioon väljä sekstiili Neptunukseen...

Lue myös yleisjuttu eklipseistä astrologiassa: Eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset astrologiassa

Yhteiset perustarpeet

Miksi tämä täydenkuun eklipsi on niin merkittävä kaikille aurinkomerkeille? Rapu ja kauris kuvaavat tärkeitä perustarpeitamme. Aurinko ravussa kuvaa tarvetta yksityiseen elämään, omaan rauhaan ja lepoon. Se kuvaa läheisiä, intiimejä ihmissuhteita, kuten vaikka suhteet perheenjäsenten kesken. Kuu kauriissa kertoo tarpeesta olla osa suurempaa kokonaisuutta ja roolista ulkomaailmassa. Se etsii omaa paikkaansa yhteiskunnassa, sopivaa työtä, elämäntehtävää ja uraa. Ja täysikuu kuvaa näiden erilaisten tarpeiden yhteensovittamista.

Tällä hetkellä työn, uran ja velvollisuuksien puolella ovat raskaat planeetat, Saturnus ja Pluto. Ne kuvaavat muutosta yleisellä, yhteiskunnalla tasolla ja toisaalta muutosta omalla henkilökohtaisella tasolla. Harva ihminen tekee enää vain yhtä uraa tai työtä elämänsä aikana. Yhä useammat vaihtavat suuntaa ainakin kerran tai useamminkin. Joskus onneksi pienetkin muutokset auttavat pitkälle.

Täydenkuun eklipsi kauriissa 16.7.2019 muuttaa arvojärjestystämme.

Aurinko ja Venus ravussa liittyvät tällä hetkellä yksityiseen elämään, kotiin ja perheeseen. Merkurius leijonassa etsii elämäniloa, joka voi löytyä välillä töistä, välillä kotoa. Nämä tarpeet ovat usein ristiriidassa elämän muiden velvollisuuksien kanssa. Miten saamme tarpeeksi aikaa sekä itsellemme ja perheellemme että työlle ja muille pakollisille tehtäville? Varsinkin pikkulapsiperheissä tasapainoillaan jatkuvasti kaiken tärkeän kesken.

Eklipsit usein korostavat ristiriitoja ja sitä kautta pakottavat meidät etsimään uusia ratkaisuja. Joskus ne avaavat yhden oven ja sulkevat toisen, jolloin on luonnollista siirtyä elämässä eteenpäin.

Pimennys on täynnä ristiriitoja, mutta apua löytyy yllättävältä suunnalta!

Pelastava Neptunus!

Tällä täydenkuun pimennyksellä on onneksi yksi aspekti, joka on pelkästään positiivinen. Yhtymät ja oppositiot voivat olla joskus helppoja ja joskus hankalia. Mutta kuu tekee sekstiilin Neptunukseen, mikä luo lennokkaita ratkaisuja. Oikeastaan Neptunus auttaa tekemään rauhan tilanteen kanssa, jolloin ratkaisu ilmestyy kuin itsestään. Se voi tulla esimerkiksi unessa. Ratkaisu on koko ajan olemassa, mutta se löytyy vasta rentoutumalla ja rauhoittumalla.

Tämä on hauskaa myös siksi, että astrologiassa Neptunus kuvaa vapautumista ja universaalia rakkautta, ja sopii siksi hyvin pelastajan tehtävään!

Neptunukselle tyypilliseen tapaan ratkaisu ei löydy yrittämällä enemmän, vaan rentoutumalla enemmän. Rentoutuminen auttaa alitajuntaa näkemään asiat uudesta kulmasta. Se vaatii muuten harjoittelua, jos siihen ei ole tottunut. Pieni ääni sanoo usein päässä, jos asiat eivät suju, että et yritä tarpeeksi... Niinhän meille opetetaan. Entä jos asia onkin välillä päinvastoin, ja asiat eivät järjesty, koska yritämme liikaa, ja emme siksi näe muita vaihtoehtoja...?

Nyt onneksi Neptunus auttaa löytämään ratkaisun laatikon ulkopuolelta!

***

Tämä eklipsi ei ole helpoimmasta päästä, mutta annetaan sille tilaisuus muuttaa elämää parempaan suuntaan!

Mukavaa eklipsiaikaa kaikille aurinkomerkeille!

~ Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti