lauantai 31. elokuuta 2019

Syyskuun Taivaanmerkit -kuukausihoroskooppi


Syyskuun horoskoopissa on vahva painotus terveydessä ja hyvinvoinnissa. Syksy alkaa todella tehokkaalla neitsyt-energialla. Elokuun lopussa oli uusikuu neitsyessä, mistä oli juttua elokuun kuukausihoroskoopissa. Syyskuussa teema jatkuu ja voimistuu entisestään. Neitsyen tehokkuus, käytännöllisyys ja maanläheisyys hallitsevat astrologisesti kuukauden ensimmäisiä viikkoja.

Syyskuun horoskooppi näyttää monipuoliselta, mutta myös ristiriitaiselta. Järkevät ja käytännölliset energiat ovat vahvoilla melkein koko kuukauden, mutta välillä myös tunteiden ja visioiden kustannuksella.

Syyskuun vahvuudet ja haasteet

Syyskuussa on omat haasteensa. Tämä ei ole mitenkään huippuhankala kuukausi, mutta tähän osuu joitakin hankalia kuvioita, jotka saattavat yllättää melko helppojen kuukausien keskellä. Jos kaipaat piristystä, niin tiedoksi, että loppuvuodesta on tulossa taas todella mukavia kuukausia!

Syyskuuhun osuu yksi vuoden neljästä voimakkaimmasta käännekohdasta, kun aurinko siirtyy neitsyestä vaakaan. Vaaka on yksi johtavista merkeistä, joka vie kohti uusia kokemuksia ja saavutuksia. Neitsyt on sen sijaan muuttuva merkki, joten se valmistaa meitä kohtaamaan muutoksia myöhemmin ja luopumaan vanhasta. Syyskuun kolme ensimmäistä viikkoa aurinko kulkee neitsyessä, ja auttaa luomaan uutta järjestystä elämään. Se auttaa syömään terveellisemmin ja liikkumaan säännöllisemmin. Neitsyt on kohtuuden ja harkinnan merkki, joten nyt on myös hyvä aika aloittaa esimerkiksi säästäminen. 

Suuren osan syyskuuta vaikuttavat tietyt astrologiset kuviot. Aurinko ja muut lähiplaneetat saavat tukea Saturnukselta ja Plutolta kauriista, mutta toisaalla on kuitenkin haasteita. Koska Venus, Merkurius ja Mars kulkevat melko lähellä aurinkoa, nämä kuviot toistuvat moneen kertaan pienin muutoksin.

Mars vs Jupiter vs Neptunus

Syyskuun mielenkiintoisin astrologinen kuvio on Marsin, Jupiterin ja Neptunuksen muodostama T-risti. Mars ja Neptunus ovat oppositiossa ja Jupiter muodostaa neliön molempiin. Kulmia siis riittää eli kärsivällisyyttä tarvitaan syyskuun aikana. Astrologiassa neliöt ja oppositiot ovat perinteisesti haastavia kulmia, luonnollisesti hieman planeetoista riippuen. Niiden kanssa joutuu usein tekemään kompromisseja.

Syyskuun kuvioissa Mars on neitsyessä, Jupiter jousimiehessä ja Neptunus kaloissa. Tarkat päivämäärät ovat: 
  •  Torstaina 12.9.2019 Mars neliö Jupiter
  •  Lauantai 14.9.2019 Mars oppositio Neptunus
  •  Lauantai 21.9.2019 Jupiter neliö Neptunus

Marsin transiitit ovat yleensä aktiivisia vain pari päivää ennen tarkkaa päivää ja pari päivää sen jälkeen. Jupiterin transiitti on aktiivinen suunnilleen viikon molempiin suuntiin. Mars tuo kuvioihin aina energiaa, puhdasta energiaa, jota on välillä vaikea käsitellä tehokkaasti. Kannattaa satsata asioihin, jotka voit tehdä yksin, sillä Marsin energia on usein liian kärsimätöntä yhteistyöhön muiden kanssa. 

Neitsyessä Mars hakee tehokkuutta ja järkeviä ratkaisuja. Sen neliö Jupiteriin on hankala (muttei mitenkään maailman hankalin aspekti), koska Jupiter jousimiehessä etsii uusia, ennen näkemättömiä vaihtoehtoja. Se ei ole kovin käytännöllistä, eikä aina edes järkevää. Silti käytännön tarpeet ja uusien mahdollisuuksien etsiminen täytyy jotenkin yhdistää, tai luopua toisesta tavoitteesta jossain määrin.

Marsin oppositio Neptunukseen ja Jupiterin neliö ovat eri tavalla haastavia. Neptunus edustaa mielenrauhaa ja tasapainoa, ja myös universaalia rakkautta. Marsin toimintatarmo haastaa pelkän olemisen, vaikka molempia tarvitaan sopivassa määrin. Jupiterin levottomuus muodostaa toisenlaisen uhkan mielenrauhalle. Välillä on hyvä vain olla, eikä etsiä aina uusia parempia vaihtoehtoja.

Itse asiassa myös aurinko, Merkurius ja Venus aktivoivat kukin vuorollaan tämän kuvion, eli tiedossa on kulmikas kuukausi. Mars on hieman näitä hitaampi ja siten astrologisesti painavampi, joten se edustaa tavallaan myös muita henkilökohtaisia planeettoja tässä kuviossa. 

Syyskuun horoskoopin haasteena on rauhan löytäminen

Syyspäiväntasaus eli aurinko vaakaan

Aurinko siirtyy tänä vuonna neitsyestä vaakaan 23.9. Aurinko vaa'assa merkitsee kaikille merkeille jonkin asteisen tasapainoilun aikaa. Nyt etsitään herkkää tasapainoa omien toiveiden ja muiden ihmisten tarpeiden ja vaatimusten välille. Tasapaino vieläpä muuttuu jatkuvasti, eli viimevuotiset tai edes viimekuiset ratkaisut eivät ole välttämättä parhaita.

Toisaalta tämä on sosiaalista aikaa, jolloin voi helposti tavata muita ihmisiä ja keskustella aiheesta kuin aiheesta. Ihmissuhteissa ja kommunikaatiossa on enemmän voimaa kuin yleensä. Tuntuu mukavalta jakaa asioita muiden kanssa. Kaikelle on aikansa, ja tämä kausi sopii loistavasti vanhojen ja uusien ihmissuhteiden virkistämiseen!

*** Seuraa Taivaanmerkkejä myös Facebookissa: Taivaanmerkit facebookissa
- sinne tulee usein lyhyempiä ajankohtaisia päivityksiä!

Ihanaa syyskuuta kaikille merkeille!
~ Liisa


P.S. Neitsyen vuosihoroskooppi on tulossa pian. Valitettavasti kaikki ei ole mennyt ihan nappiin lasten päiväkodin aloituksen ja muiden asioiden suhteen, joten olen jäljessä aikataulusta...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti