maanantai 5. elokuuta 2019

Astrologian apukeinot: Lista-metodi

Aina pelkkä astrologia ei riitä. Olen aina välillä ollut tilanteessa, jossa olen tuijotellut tähtiä ja taulukoita ja pyöritellyt transiitteja mielessäni, mutta silti polkenut paikallaan elämässäni. Ajattelin esitellä erään apukeinon, johon turvaudun aina välillä, kun en pääse eteenpäin pelkän astrologian avulla.

Lista elämänmuutoksen apuna

Olen käyttänyt muutamassa tilanteessa apuna Listan kirjoittamista, kun jokin asia, mitä olen etsinyt ja kaivannut, ei vain ole tullut elämääni. Listan kirjoittamisessa on jotakin selkeyttävää. Hassua, mutta asiat tapahtuvat nopeammin, kun tietää tarpeeksi selkeästi mitä itse haluaa, sen sijaan että pitäisi oven auki kaikille vaihtoehdoille. 

Pian yliopistosta valmistumisen jälkeen esimerkiksi etsin töitä. Pidin mieleni avoimena kaikille mahdollisuuksille ja hain erilaisia töitä maan ja taivaan väliltä. Se ei toiminut. En päässyt edes haastatteluihin. Jossain vaiheessa tein listan, johon kirjoitin tarkemmin millaista työtä etsin, kuinka paljon haluan työskennellä ja monia muita asioita. Muutaman kuukauden kuluttua alkoi tapahtua... 

Olen käyttänyt Listan kirjoittamista onnistuneesti kumppanin löytämiseen (jep, nykyinen mies ja ensimmäinen kirjoittamani Lista) ja kauniin kodin löytämiseen. Koti ei valitettavasti ollut pysyvä ratkaisu, mutta seuraava koti on jo uudella listalla.

Tämä ei ole mikään pikametodi. Asioilla voi silti kestää. Mutta uskon, että olin paljon tyytyväisempi lopputulokseen ja prosessi oli minulle helpompi kuin se olisi ollut ilman Listaa. Ja joskus lista täytyy jopa unohtaa, jotta alitajuntamme voi tehdä työnsä rauhassa... 

Uusikuu ja uusi energia

Lista ei ole itse keksimäni asia. Itse asiassa luin siitä eräästä amerikkalaisesta astrologisesta blogista vuosia ennen oman blogin perustamista. Astrologisesti listan kirjoittaminen sopii hyvin uudenkuun aikaan, tai uudenkuun jälkeisiin päiviin, koska uusikuu sisältää kasvuenergiaa. Listan voi kuitenkin kirjoittaa mihin aikaan tahansa, jos et malta odottaa uuttakuuta… Toisaalta jos haluat hieman hifistellä astrologisesti, voit ajoittaa listan kirjoittamisen vieläpä sopivan uudenkuun aikaan. Esimerkiksi uusikuu oman aurinkomerkin vastamerkissä liittyy tärkeisiin ihmissuhteisiin.

Mutta Listan tekemisestä ei kannata tehdä liian hankalaa. Kirjoita sitä milloin vain huvittaa, jos sopiva uusikuu ei ole juuri käsillä.

Tämä on siis oma versioni ja sen nimi on tylsästi Lista-metodi. Koska se on lista. Se on yksinkertaisesti lista. Mutta se auttaa ymmärtämään paremmin, mikä tällä hetkellä on tärkeää itselle. (Ja pistän paremman nimen heti harkintaan...)

Ensimmäinen Listani

Siitä täytyy olla noin 13 vuotta, kun kirjoitin ensimmäisen Listani. Olin tutkinut astrologiaa jo monta vuotta, mutta se ei anna suoria vastauksia kaikkiin ongelmiin. Sitten luin viittauksen onnistuneeseen listan kirjoittamiseen, ja päätin kokeilla. En muista oliko edes uusikuu vai ei. Olin sinkku ja toivoin tapaavani jonkun. Mutta asuin myös poikani ja kissan kanssa, ja miehen täytyisi ehdottomasti tulla hyvin toimeen molempien kanssa. Ja paljon muutakin. Täydensin listaa useita iltoja, varmaan viikkojen ajan. Sitten se jäi päiväkirjan väliin, ja päiväkirjan vaihtuessa uuteen se jäi vanhan väliin. Ja unohtui sinne. 

Löysin listan uudelleen suunnilleen vuoden kuluttua, muutamia viikkoja sen jälkeen, kun olin tavannut nykyisen mieheni. Olin hieman ällistynyt, kun pitkästä listasta noin 80% sopi täydellisesti mieheen. Ja parin kuukauden kuluttua, kun olimme tutustuneet paremmin, listan kohdista noin 90% osui nappiin. Sen jälkeen olen onnistuneesti löytänyt sekä töitä että uuden kodin listan avulla.

Lista ei siis ole välttämättä täydellinen. Eikä se tuo pikaratkaisua isoihin elämänkysymyksiin. Mutta se selvästi käynnistää jonkin prosessin alitajunnassa, joka auttaa ja selkeyttää elämänmuutoksia.

Vinkkejä listan kirjoittamiseen

  • Voit kirjoittaa listan mistä tahansa valitsemastasi aiheesta tai elämästä yleisesti 
  • Valitse rauhallinen hetki. Tee olosi mukavaksi. 
  • Valitse sellainen hetki, jolloin et ole äärimmäisen stressaantunut siitä asiasta, josta teet Listan, vaan pystyt olemaan avoin positiivisille vaihtoehdoille
  • Kirjoita listaan vain asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Muiden odotukset kuuluvat heidän omille listoilleen. 
  • Voit täydentää listaa myöhemmin, jos haluat. Voit palata siihen niin monta kertaa kuin haluat. Siitä ei tarvitse saada heti täydellistä.
  • Ainoa sääntö oikeastaan on välttää 'ei' -sanaa ja muita negatiivisia ilmauksia. Muuten voit kirjoittaa listan miten tahansa ja mistä tahansa haluamastasi aiheesta. 
  • Kun lista on valmis, voit unohtaa sen kokonaan, tai lukea sen läpi silloin tällöin, ihan kumpi tuntuu sinusta mukavammalta. 

Miten negatiivinen muutetaan positiiviseksi?

Tämä on välillä Listan kirjoittamisen haastavin vaihe. Jos on jostakin aiheesta negatiivisia kokemuksia, kuten meillä kaikilla on, tuntuu aluksi hankalalta muotoilla omat toiveet positiivisesti. Ehkä exä joi liikaa, joten et halua juoppoa... Mutta nyt täytyy miettiä tarkkaan, miten ilmaiset toiveesi myönteisesti. Haluatko raivoraittiin kumppanin, vai jonkun, joka osaa juhlia kohtuullisesti... Tai etsit uutta kotia, joka ei ole enää ihan juna-aseman vieressä. Mikä on sopiva etäisyys? 5, 10 vai 15 minuutin kävelymatka?

Jos tämä vaihe tuntuu vaikealta, kirjoita ensin suosiolla negatiivinen lista. Kirjoita ylös kaikki ne asiat, mitä et halua. Sitten vain rauhassa käännät ne myönteisiksi ominaisuuksiksi. Ja kirjoitat lopullisen listan myönteisillä ilmauksilla.

Tähän vaiheeseen kannattaa käyttää tarpeeksi aikaa. Myönteisten ilmaisujen täytyy tuntua sinusta luontevilta. Niiden ei tarvitse olla yltiöpäisen positiivisia, mutta niiden pitää tuntua hyvältä.

Astrologiakin tarvitsee välillä erilaisia apukeinoja

Aarrekartta, Vision board ja muut listan kaverit

Tässä on sama idea kuin joitakin vuosia sitten Suomessakin pyörineissä aarrekartoissa, eli kartoitetaan mitä halutaan. Aarrekarttaan yleensä etsittiin sopivia kuvia vaikka lehdistä. Myös Vision board ja Mind map ovat saman idean eri muotoja. Visuaalisille ihmisille sopii varmasti hyvin kuvien etsiminen ja liimaaminen toivetauluksi. Oikein taiteellinen voi vaikka piirtää mitä haluaa. Kirjoittaminen toimii hyvin minulle. Pääsen sillä tavalla lähimmäksi ajatuksiani ja tunteitani, mikä tässä on tarkoituksena. Mutta jos et tykkää kirjoittaa, jokin muu metodi ajaa hyvin saman asian. Pääasia, että se tuntuu sinusta luontevalta ja auttaa ymmärtämään paremmin mitä haluat.

Uskon, että tärkeintä on selvittää itsellesi, mitä tällä hetkellä todella haluat ja uskaltaa unelmoida.

Oletko sinä jo kokeillut jotakin näistä menetelmistä?

Toinen tärkeä apukeinoni on meditaatio, josta olen kirjoittanut jutun jo ihan blogini alkuaikoina: Meditaatio - pikaopas

Meditaatiosta minulla on suunnitteilla jo uusi, kattavampi juttu...

Mukavia hetkiä Listojen parissa, jos metodi tuntuu sinusta kiinnostavalta!
~ Liisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti