torstai 15. elokuuta 2019

Täysikuu astrologiassa ja horoskoopissa

Täysikuu on yksi yleisimpiä ilmiöitä astrologiassa ja horoskoopeissa. Se tuo unettomuutta, levottomuutta ja paljon muutakin... Täysikuu toistuu joka kuukausi, hieman erilaisena eri merkeissä, mutta periaatteiltaan samanlaisena.

Täysikuu astrologiassa yleisesti

Täysikuu loistaa, kun kuu ja aurinko ovat vastakkaisilla puolilla eläinrataa. Koska aurinko ja kuu ovat vastakkaisissa merkeissä, ne aktivoivat energiaa monipuolisesti. Siitä seuraa levottomuutta ja sitä kuuluisaa kuuhulluutta. Tunteet roihahtelevat helpommin kuin uudenkuun aikaan.

Aina kun aurinko on tulimerkissä (oinas, leijona, jousimies), täysikuu loistaa ilmamerkissä (vaaka, vesimies, kaksonen). Ja sama toisinpäin. Aina kun aurinko on maamerkissä, joita ovat härkä, neitsyt ja kauris, täysikuu on vesimerkissä, joita ovat skorpioni, kalat ja rapu. Sekä päinvastoin. Tuli ja ilma sekä vesi ja maa täydentävät toisiaan, ja haastavat toisensa.

Uusikuu tuo astrologiassa perinteisesti uusia alkuja, uusia mahdollisuuksia, mutta mitä tuo täysikuu? Se ei tuo loppuja uudenkuun vastakohtana. Asioiden loput kuuluvat viimeiseen kuunvaiheeseen, eli uuttakuuta edeltävälle viikolla. Täysikuu tuo sen sijaan valoa ja käännekohtia.

Täysikuu kuvaa astrologiassa täyttymystä ja kohokohtaa. Se voi tuoda esimerkiksi näkyvyyttä tai jopa jonkin palkinnon. Se näyttää missä mennään. Henkisellä tasolla se auttaa kohti tasapainoa. Täysikuu tuo mahdollisuuden yhdistää asioita, jotka näyttävät vaikeasti yhteensopivilta, kuten esimerkiksi yksityinen elämä ja työn vaatimukset, tai lepo ja toiminta jne...

Täysikuu myös paljastaa asioita. Se valaisee aina tietyn alueen elämästä. Se näyttää sen, jos asiat eivät etene kuten niiden pitäisi, tai mikä on asioiden todellinen tila. Täysikuu ei ole sinänsä hyvä tai paha, mutta se näyttää joskus myös asioita, joita emme haluaisi nähdä. Täysikuu tuo usein tilaisuuden ymmärtää elämää ja muita ihmisiä paremmin kuin ennen. Se antaa laajan kuvan elämästä.


Täysikuu on yleinen ilmiö astrologiassa

Täysikuu eri merkeissä

Täysikuu vaikuttaa luonnollisesti eri tavoilla merkistä riippuen. Pääsääntöisesti se on tuli- ja ilmamerkeissä räiskyvämpi kuin vesi- tai maamerkeissä, joissa sen vaikutus tuntuu enemmän sisäisesti. Symboliikan puolesta kaikki täysikuut ovat sosiaalisempia ja aktiivisempi kuin uudetkuut. Täydenkuun merkki muuttaa kuitenkin vaikutusta. 

Tulimerkissä täysikuu kuvaa itsenäisiä, nopeita ja oma-aloitteisia energioita. Ihmiset ympärilläsi saattavat toimia hätäisesti. Aika on kiireistä, mutta myös mukavan innostunutta. Täysikuu tulimerkissä tuo yllin kyllin inspiraatiota elämään.

Täysikuu ilmamerkissä on supersosiaalinen! Ihmiset ovat usein parhaimmillaan. Muut nauttivat seurastasi. Tällöin on myös helppo ilmaista itseään ja omia ajatuksia. Se on hyvä aika tavata muita ihmisiä.

Kun täysikuu osuu maamerkkiin, ilmassa on paljon käytännöllistä energiaa. On helppo keskittyä käsillä oleviin asioihin. Muiden ihmisten kohtaaminen toimii parhaiten, kun tehdään asioita yhdessä. Saat todennäköisesti paljon aikaiseksi.

Täysikuu vesimerkissä saa tunteet pintaan. Tämä voi olla hyvin puhdistava ja eheyttävä täysikuu. Ymmärrät muiden tunteita paremmin kuin yleensä ja muut ymmärtävät sinua. Ilmassa on parhaimmillaan paljon rakkautta ja hyväksyntää.

Vastakohdat täydentävät toisiaan täydenkuun aikaan. Kyse voi joskus olla jopa viha-rakkaus-suhteesta. Toista ei ole olemassa ilman toista, ja täysikuu auttaa parhaimmillaan näkemään miten itse täydennämme muita ja muut täydentävät meitä. 

Täysikuu syntymäkartalla

Osalla ihmisistä täysikuu on myös omalla syntymäkartalla. Yleensä täysikuu on auringon ja kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, mutta syntymäkartalla on mahdollista, että aurinko ja kuu ovat oppositiossa myös merkkirajojen yli. Tämä on käytännössä mahdollista vain, jos toinen on ihan merkin alussa ja toinen lopussa. 

Jos aurinko on esimerkiksi leijonan merkin loppuasteissa, kuu voi olla siihen oppositiossa paitsi vesimiehen merkin lopussa, myös kalojen ensimmäisissä asteissa. Tai auringon ollessa ihan leijonan merkin alussa, kuu voi muodostaa siihen opposition jo kauriin merkin viimeisistä asteista. Oppositioissa käytetään yleisesti 10 asteen orbia, eli planeetat muodostavat opposition 180 asteen päässä toisistaan, plus tai miinus 10 astetta.

Yleisimmin täysikuu näkyy syntymäkartallakin vastakkaisissa merkeissä. Koska aurinko ja kuu ovat kartan tärkeimmät planeetat tai taivaankappaleet, täysikuu on tärkeä osa persoonallisuutta. Henkilöllä on monipuolinen luonne. Hän näkee asiat useasta eri näkökulmasta. Täydenkuun aikaan syntyneet ihmiset ovat yleisesti sosiaalisia. Merkit vaikuttavat myös asiaan, miten sosiaalisuus ilmenee. 

Täydenkuun ja kuunpimennyksen aikaan syntyy verikuu


Superkuu, Blue Moon ja verikuu... 

Superkuu, Blue moon eli sininen kuu ja verikuu ovat kaikki täysikuita. Ne näkyvät silloin tällöin iltapäivälehtien otsikoissa. Astrologisesti niiden merkitys vaihtelee.

Blue moon kuulostaa romanttiselta, mutta se on itse asiassa ylimääräinen täysikuu. Joskus yhden kalenterikuukauden aikana on kaksi täysikuuta, jolloin jälkimmäinen on blue moon, kuten esimerkiksi tammikuussa 2018. Seuraava 'sininen kuu' on lokakuussa 2020. On toinenkin tapa määritellä blue moon: Normaalisti vuodessa on 12 täysikuuta. Joka toinen tai kolmas vuosi on 13 täysikuuta, jolloin ylimääräinen täysikuu on blue moon. Tämä jälkimmäinen määritelmä on ensimmäistä vanhempi, mutta nykyään harvinaisempi.

Näillä määritelmillä ei ole kovin paljon tekemistä astrologian kanssa. Kuun merkki ja transiitit antavat sille paljon enemmän merkitystä, ainakin astrologisesta näkökulmasta, kuin se osuuko niitä kalenterikuukauteen yksi vai kaksi.

Superkuu on täysikuu kuun ollessa radallaan lähimpänä maapalloa. Superkuun aikainen täysikuu näyttää noin 14% isommalta ja 30% prosenttia kirkkaammalta kuin täysikuu kaukaisimmassa pisteessä. Joka 14. täysikuu on superkuu, joten niitäkin on melkein vuoden välein. Superkuun vaikutus jakaa astrologien mielipiteitä. 

Itse en ole tutkinut ilmiötä tarpeeksi, jotta minulla olisi kovin vahvaa mielipidettä puolesta tai vastaan. Monet ilmiöt täydenkuun aikaan selittyvät ihan muilla astrologisilla tekijöillä kuin kuun pienellä etäisyyden muutoksella maasta. Pidän silti mahdollisena, että muuttuva etäisyys hieman vahvistaa muita hyviä tai hankalia transiitteja. Mutta etäisyys maapallosta on tosiaan vain pieni osa täydenkuun kaikista ominaisuuksista.

Ja sitten on vielä verikuu... Verikuu syntyy kuunpimennyksen aikaan, kun maapallo varjostaa täysikuuta. Kuu näyttää silloin punaruskealta, eli veren väriseltä. Astrologiassa puhutaan mieluummin eklipseistä, kun viitataan auringon- tai kuunpimennyksiin. Eklipsit ovat monille astrologeille ihan astrologian ydintä. Itse käytän niitä melkein kaikissa tulkinnoissa. Tästä blogistakin löytyy useita juttuja kuun- ja auringonpimennyksistä. 

Yleisjuttu eklipseistä kertoo niiden tärkeimmistä ominaisuuksista astrologian näkökulmasta: 

Tässä jutussa on listattu tämän ja ensi vuoden pimennysten päivämäärät ja muut tiedot:

Viimeisin eklipsi oli täydenkuun pimennys kauriissa. Linkki juttuun:

***

Miten on, menetätkö sinä joskus yöunesi täydenkuun aikaan....? 

***

1 kommentti:

  1. Välillä en nuku, nyt olen nukkunut mutta olen myös itkenyt kaksi päivää ja elämä vaikuttaa toivottomalta vaikka ei mikään ole sen huonommin kuin pari päivää sitten.. tänään iltapäivällä sain myös "valaistuksen" siitä kuinka tyhmä olenkaan nuorena ollut ja nyt on myöhäistä järjestetää asioita paremmin :D ..toivottavasti seuraava täysikuu tuo vähän iloisempia fiiliksiä.. T:skorpioni nouseva kauris/vesimies (2 sekunnin tarkkuudella rajalla)

    VastaaPoista