keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Astrologinen vuosi 2021: Ratkaisujen vuosi

Vuodet 2020 ja 2021 eivät todellakaan ole sisaruksia. Onneksi. 

Astrologisesti suurin ero vuosien 2020 ja 2021 on se, että 2020 toi esiin tukun ongelmia, ja 2021 tuo ratkaisuja. Kaikki ei tietenkään ratkea yhden vuoden aikana, mutta menemme uuteen vuoteen 2021 ihan erilaisissa astrologisissa tunnelmissa kuin vuosi 2020 alkoi.

Suurin muutos on tietenkin Jupiterin ja Saturnuksen merkinmuutos, joka alkoi vaikuttaa jo joulukuussa 2021. 

Voimaplaneetat Saturnus ja Jupiter vesimiehessä

Planeettojen yhtymät kauriin merkissä vaikuttivat oikeastaan koko vuoden 2020. Nyt kuitenkin kaksi voimakasta planeettaa, Jupiter ja Saturnus, ovat siirtyneet eteenpäin eläinradalla. Ainoastaan Pluto vaikuttaa kauriissa hitaista planeetoista. Aurinko ja nopeat planeetat vierailevat kauriissa, mutta keskimäärin noin kuukauden. 

Blogissa on omat juttunsa sekä Jupiterin että Saturnuksen vaikutuksesta vesimiehen merkissä. Linkit juttuihin, joissa kuvaillaan tilanteita myös eri aurinko- tai nousumerkkien näkökulmasta: 

Kun kaksi yhteensä kymmenestä astrologiassa käytetystä planeetasta on samassa merkissä, sen merkin vaikutus on suuri koko vuoden ajan. Vesimies liittyy yhteistyöhön, massojen voimaan ja uusien ideoiden käyttöön ottoon. Kaikesta on hyötyä koronakriisin jälkien selvittelyssä. 

Jupiter on vauhdissa vuonna 2021 ja ehtii vierailla myös seuraavassa merkissä kaloissa. Se viettää kaloissa pari kuukautta alkukesästä 14.5. - 28.7.2021. Lopulta Jupiter siirtyy kaloihin pidemmälle vierailulleen 29.12.2021. Saturnus sen sijaan vaikuttaa koko vuoden vesimiehessä.

Muut hitaat planeetat vuonna 2021

Vesimiehessä on siis vahva planeettaedustus. Muut hitaat planeetat jakautuvat eri merkkeihin. Pluto kulkee edelleen kauriissa, kuten vielä muutaman vuoden. Siellä se muokkaa hitaasti valtahierarkioita ja julkista elämää sekä yritysmaailmaa. 

Neptunus on keskellä pitkää transiittiaan kaloissa. Se tukee kaikenlaista henkisyyttä kotimerkissään. Neptunus luo kaloissa tilaa erilaisille elämänkatsomuksille, vaihtoehdoille ja uskonnoille. Se näyttää, että mielenrauhaan ja universaaliin rakkauteen on monta erilaista tietä. 

Uranus on härässä. Uranus härässä muokkaa suhdettamme kuluttamiseen ja ylipäänsä materialismiin. Kausi on hedelmällinen luonnonsuojelulle ja kaikille tavoille suojella maapalloamme. Planeetoilla on aina yhteys tiettyyn merkkiin, ja Uranus on vesimiehen merkin planeetta. Onkin mielenkiintoista, että Jupiter ja Saturnus vaikuttavat tänä vuonna Uranuksen omalla alueella. 

Uudistukset eivät aina suju helposti, vaan monien asioiden ja näkökulmien yhteensovittaminen joskus nostaa esiin uusia ongelmia. Vuonna 2021 onkin useampi neliö Jupiterin ja Saturnuksen sekä Uranuksen välillä: 
 • 18.1.2021 Jupiterin neliö Uranukseen
 • 17.2.2021 Saturnuksen neliö Uranukseen
 • 15.6.2021 toinen Saturnuksen neliö Uranukseen
 • 24.12.2021 kolmas Saturnuksen neliö Uranukseen

Nämä neliöt nostavat esiin ongelmien eri puolia. Joku ympäristöystävällinen ratkaisu voi olla esimerkiksi liian kallis, tai uuden tekniikan hyödyntämisessä on ongelmia. Nämä ovat kuitenkin melko väliaikaisia ongelmia, vaikka neliöitä ilmaantuu tasaisesti läpi vuoden.

Astrologinen vuosi 2021 on ratkaisujen vuosiPerääntyvät lähiplaneetat vuonna 2021

Vuosi 2020 oli rankka, koska Merkuriuksen lisäksi perääntyivät lähiplaneetoista myös Mars ja Venus. Vuosi 2021 on onneksi erilainen, sillä Venus ja Mars kulkevat maasta katsottuna eteenpäin koko vuoden. Merkurius perääntyy, kuten aina. Yksinään Merkuriuksen perääntyminen on kuitenkin aika harmiton ilmiö. 

Merkurius perääntyy kolme kertaa. Tällä kertaa perääntymiset osuvat vesimerkkeihin:
 • 31.1. - 21.2.2021 vesimiehen merkissä
 • 30.5. - 23.6.2021 kaksosen merkissä 
 • 27.9. - 19.10.2021 vaa'an merkissä
Nämä perääntymiset ilmamerkeissä vaikuttavat vahvasti kommunikaatioon ja teknologiaan. Eli kannattaa muotoilla selkeästi tärkeimmät asiat, ettei väärinkäsityksille jää tilaa. Merkuriuksen perääntyessä kannattaa myös pitää aikataulut joustavina, silloin kun se on mahdollista.

Eklipsit eli pimennykset vuonna 2021

 Vuonna 2021 on yhteensä neljä eklipsiä eli auringon- tai kuunpimennystä. Ne liittyvät nopeisiin elämänmuutoksiin, erityisesti niiden osuessa lähelle syntymäkartan aurinkoa, kuuta tai askendenttia. Pimennykset tulevat vain täydenkuun tai uudenkuun aikaan, ja ovatkin symboliikaltaan kuin monta kertaa tavallista voimakkaampi uusikuu tai täysikuu.

Tällä hetkellä kuun noususolmu liikkuu kaksosen merkissä. Kuunsolmu on laskennallinen piste, joka näyttää missä merkeissä eklipsit esiintyvät. Eklipsit esiintyvät kuun noususolmun ja laskusolmun merkeissä, jotka ovat aina vastakkaisilla puolilla eläinrataa. Kun noususolmu on kaksosessa, eklipsejä esiintyy sen lisäksi jousimiehessä. 

Eklipsit vuonna 2021:
 • 26.5.2021 kuunpimennys 5 astetta jousimiestä
 • 10.6.2021 auringonpimennys 19 astetta kaksosta
 • 19.11.2021 kuunpimennys 27 astetta härkää
 • 4.12.2021 auringonpimennys 12 astetta jousimiestä

Kaksonen ja jousimies ovat uteliaita merkkejä, ja eklipsit niissä vaikuttavatkin ajatteluun ja tiedon käsittelyyn kaikilla merkeillä. Tämä vuosi on esimerkiksi hyvää aikaa opiskelulle ja kursseille, joko itsenäisesti tai ohjatusti. Pimennykset jousimiehessä tuovat lisäksi huomiota matkailuun. Ehkä koronan jälkeen löytyy uusia tapoja matkailla ja nauttia ihmeellisestä maailmasta... 


Vuoden 2021 alussa kuun noususolmu on 18 asteessa kaksosta. Kuun solmut kulkevat takaperin planeettoihin nähden, eli ikään kuin väärään suuntaan. Kuun noususolmu siirtyykin härkään 23.12.2021, mikä tuo pimennykset härkä-skorpioni -merkkipariin. Niistä ensimmäinen ilmestyykin jo marraskuun lopulla. Marraskuun pimennys härän merkissä liittyy luontoon ja luonnonresursseihin. Se auttaa myös saamaan paremman yhteyden omaan vartaloon, jos se on ollut hukassa.

****
Jos haluat oppia enemmän astrologiasta, suosittelen lämpimästi kursseja! Pidän itse kursseja Helsingissä ja Vantaalle. Esittelin kevään 2021 kurssit blogijutussa: Astrologian kurssit keväällä 2021

****

Ihanaa uutta vuotta 2021!
~ Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti