keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Jupiterin ja Saturnuksen yhtymä vesimiehessä

 Jupiter ja Saturnus kohtaavat pian ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneen vuoteen! Englanniksi tälle kohtaamiselle on oma termi, Great conjunction. Suomeksi se voisi olla esimerkiksi suuryhtymä. Tähän sopii myös sanonta "Great minds think alike" eli suuret mielet ajattelevat samalla tavalla. Jupiter ja Saturnus ovat astrologisesti suuria mieliä, ja nyt ne tekevät yhtymän, eli ajattelevat jonkin aikaa samalla tavalla. Jupiter ja Saturnus huolehtivat suurista linjoista ja suurien mittakaavojen suunnitelmista kumpikin omalla tavallaan. 


Jupiterin ja Saturnuksen suuryhtymä

Astrologisesti on paljon väliä millä tavalla planeetat ovat yhteydessä toisiinsa. Yhtymä on näistä aspekteista voimakkain, sillä silloin planeetat vaikuttavat tismalleen samassa asteessa meistä katsottuna. Silloin yhteistyö on harvinaisen vahvaa ja tehokasta. 

Yhtymä kuvaa aina myös uusia alkuja. Ja niitä tarvitaan tällä hetkellä taas erityisen kipeästi. Kaikki varmaan tuntevat sen jollain alueella henkilökohtaisesti, ja ehdottomasti tunnemme sen yhteisesti. Koko yhteiskunta kaipaa uusia tuulia ja ajattelutapoja. 

Eikä ole sattumaa, että alkuihin liittyy usein tunne myös joidenkin asioiden loppumisesta. Joskus vanhat olosuhteet väistyvät vasta, kun uudet alut ovat valmiina. Joskus vanhat asiat loppuvat taas aikaisemmin, jolloin muodostuu tyhjiö. Joskus jonkin vanhan asian loppumisen huomaa vasta, kun uusi vaihe alkaa. Joka tapauksessa tämä yhtymä tuo tervetulleita uusia alkuja pienessä ja suuressa mittakaavassa. 

Joko koittaa Vesimiehen aika?

Astrologia koostuu lyhyempien ja pidempien ajanjaksojen tutkimisesta ja Vesimiehen ajan alusta on erilaisia mielipiteitä. Usein se ajatellaan alkaneen tämän vuosituhannen alusta, mutta siitä on paljon erilaisia teorioita, joiden mukaan se olisi alkanut paljon aikaisemmin tai myöhemmin.

Joka tapauksessa nyt Saturnus ja Jupiter siirtyvät melkein käsi kädessä vesimiehen merkkiin. Saturnus siirtyy torstaina 17.12.2020 ja Jupiter pari päivää myöhemmin 19.12.2020. Ja planeetat tekevät yhtymän maanantaina 21.12.2020 (katsokaa miten hauska numerosarja :) ). Jotta tämä olisi mystisempää, Jupiter ja Saturnus kohtaavat vesimiehen merkissä tai ylipäänsä minkään ilmaelementin merkissä ensimmäistä kertaa moneen sataan vuoteen!

Jupiterin ja Saturnuksen yhtymät liikkuvat saman elementin merkeissä 200 vuotta kerrallaan. Ja elementtejä on neljä erilaista, joten vastaava  kausi alkoi viimeksi 1200-luvulla. Mieletöntä! Nyt Jupiter ja Saturnus ovat kohdanneet maaelementin merkissä 1800- ja 1900-luvuilla. Viimeksi oli yhtymä härässä vuonna 2000, mutta se sulkikin edellisen sarjan. Nyt siis alkaa monella tapaa uusi aikakausi, kun kohtaamiset sijoittuvat vesimieheen, kaksoseen ja vaakaan seuraavat 200 vuotta. 

Siirtymä maamerkeistä ilmamerkkeihin on merkittävä, sillä samalla painopiste siirtyy jatkuvasta talouden kasvattamisesta yhteistyöhön ja sosiaalisiin arvoihin. Esimerkiksi aineettomat lahjat, jotka ovat yleistyneet viime vuosina, ovat ennakoineet siirtymää osuvasti. Ilmamerkeissä korostuu yhteys toisiin ihmisiin ja yhdessä tekeminen ja oppiminen. Kuulostaa hyvältä! 

Jupiterin ja Saturnuksen yhtymä 21.12.2020 antaa voimaa muutoksille


Jupiterin ja Saturnuksen yhtymän mahdollisuudet

Jupiter ja Saturnus edustavat hyvin erilaisia arvomaailmoja ja toimintatapoja, mutta niillä on myös paljon yhteistä. Jupiter kasvattaa, laajentaa, opettaa ja kehittää. Se etsii aina uusia toimintatapoja ja mahdollisuuksia. Saturnus sen sijaan keskittyy rakenteisiin ja tuloksiin. Se karsii ja kritisoi, mutta mitä jää jäljelle on oleellista. Kuitenkin molemmat planeetat ovat yhteiskunnallisesti tiedostavia ja pyrkivät palvelemaan yhteistä hyvää.

Näiden planeettojen kohdalla mietin aina, miten erilaisia yhdistelmiä näistä voimista voikaan syntyä. Toisaalta tuloksena voi olla järkevää kasvua, uuden oppimista ja todellista kestävää kehitystä. Huonossa tilanteessa Jupiter ja Saturnus ikään kuin tukahduttavat toisensa. Tämä pätee myös henkilökohtaisella tasolla. Omassa elämässä voimme ainakin pyrkiä saamaan parhaat puolet tästä kuviosta, eli aitoa ja tasaista kasvua ja kehitystä elämään. 

Vesimiehen merkki liittyy ystäviin, aatteisiin ja harrastuksiin. Tämä yhtymä auttaakin löytämään uusia tukijoukkoja elämääsi. Se voi liittyä myös uusiin harrastuksiin ja yleishyödylliseen toimintaan. Lisäksi vesimiehen merkkiin liittyy tekninen ja lääketieteellinen kehitys. Molemmissa nähdään varmasti suuria läpimurtoja lähitulevaisuudessa.

Vesimieheen liittyy myös tulevaisuuden unelmat. Mistä sinä unelmoit...? Tällä hetkellä muotoillut toiveet voivat saada samanlaista ilmaa siipien alle kuin tähdenlennon aikaan.

Ihania uudistuksia kaikkien elämään!
~ Liisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti