perjantai 21. lokakuuta 2011

Perääntyvät planeetat....

Jostain syystä perääntyvät planeetat ovat pyörineet mielessä viime aikoina... Merkuriuksen perääntymisestä puhutaan useimmin. Sitä tapahtuu kolme tai joskus neljäkin kertaa vuodessa. Mutta muutkin planeetat perääntyvät, kaikki paitsi aurinko ja kuu.

Ne vaikuttavat meihin sekä transiittien kautta että syntymäkartoilla. Tälläkin hetkellä kolme planeettaa: jupiter, uranus ja neptunus perääntyvät. Kaukaisemmat planeetat perääntyvät jopa puolet vuodesta, meistä katsottuna, joten niistä ei puhuta kovin paljon joka kerta kun niin tapahtuu. Kuitenkin planeettojen energiat muuttuvat silloin sisäänpäinkääntyneemmiksi. Ehkä sitä voisi verrata lepotilaan. Tai pitää jonkinlaisena latausvaiheena. Planeettaan liittyvät asiat tuntuvat ehkä polkevan paikallaan, ja etenevän kiihtyvästi taas liikkeen käännyttyä eteenpäin. 

Melkein kaikilla on jokin perääntyvä planeetta syntymäkartalla, joskus useampiakin. Merkurius perääntyy hieman yli kymmenen viikkoa vuodessa, joten se on joka viidennellä kartalla. Ennen sitä pidettiin merkkinä jälkeenjääneisyydestä, mutta nykyään siihen liitetään ennemminkin piileviä kykyjä. Sama pätee muihinkin perääntyviin planeettoihin. Ennen ne olivat merkkejä vakavasta häiriöstä kyseisellä alueella, mutta nyt nähdään niiden erilaiseen tapaan tulla esiin liittyvä potentiaali. Perääntyvä venus on suunnilleen 7-8 %:lla ihmisistä syntymäkartalla. Perääntyvä mars on hitusen yleisempi, koska se perääntyy kahden vuoden välein suunnilleen kolme kuukautta kerrallaan.

Ensi vuosi on erikoinen, koska sekä mars että venus perääntyvät melkein peräkkäin. Ensin mars tammikuusta huhtikuuhun, sitten venus toukokuusta kesäkuuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti