torstai 15. joulukuuta 2011

Astrologia, ihmissuhteet ja elementit

Minua kiinnostaa astrologiassa erityisesti ihmissuhteet. Miksi joidenkin ihmisten kanssa löytyy välittömästi yhteinen taajuus, ja toisten kanssa saa pinnistellä tullakseen ylipäänsä toimeen?

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, jota on helppo tarkastella menemättä monimutkaisiin teknisiin yksityiskohtiin, on karttojen elementit. Eli ovat karttojen tärkeimmät tekijät, esimerkiksi aurinko, kuu ja nousumerkki yhteensopivissa elementeissä?

Kertauksen vuoksi: maaelementtiin astrologiassa kuuluvat merkeistä härkä, neitsyt ja kauris. Maamerkit ovat ahkeria ja käytännöllisiä. Maanläheisiä. Vesielementtiä edustavat rapu, skorpioni ja kalat. Vesimerkit ovat tunneihmisiä, joilla on herkkä vaisto. Tulielementin merkkejä ovat oinas, leijona ja jousimies. Tulimerkit innostuvat helposti uusista asioista ja kaipaavat inspiraatiota elämäänsä. Ja ilmaa edustavat kaksonen, vaaka ja vesimies. Logiikka, ajattelu ja sosiaalisuus ovat ilmamerkkien vahvoja puolia.

Jos toisella henkilöllä on aurinko härässä, kuu kaloissa ja nousumerkkinä kauris, hänellä on kaksi näistä avainpisteistä kartalla maassa ja yksi vedessä. Jos toisella on aurinko leijonassa, kuu oinaassa ja nousumerkkinä vesimies, hänellä on kaksi tulta ja yksi ilma. Ei tarvitse välttämättä tarkastella edes merkkejä, koska jo elementit viittaavat vahvasti siihen, että näillä kahdella on hyvin vähän yhteistä elämäntavoitteiden tai tunne-elämän suhteen.

Elementeistä maa ja vesi, sekä tuli ja ilma, muodostavat parit, jotka sopivat parhaiten yhteen. Harvalla on tietenkään omallakaan kartalla planeettoja pelkästään yhteensopivissa elementeissä, mikä ilmenee erilaisina sisäisinä ristiriitoina.

Tarkastella voi tietenkin myös koko kartan elementtejä, mutta jo muutama tärkein ohjaavat helposti oikeaan suuntaan.

Aiemmin olen kirjoittanut nousumerkkien merkityksestä rakkaudessa ja ihmissuhteissa ylipäänsä. Se löytynee jostain arkiston perukoilta...

Jouluista joulukuuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti