lauantai 9. helmikuuta 2013

Kiinalainen uusivuosi ja uusikuu vesimiehessä

Huomenna on uusikuu vesimiehessä. Se merkitsee joka vuosi myös kiinalaisen kalenteri mukaista uutta vuotta. Nyt alkaa Käärmeen vuosi. Vuodesta tulee kiinalaisen perinteen mukaan erityisen onnekas kaikille käärmeen vuonna syntyneille. Koska kiinalaisesssa horoskoopissakin on kaksitoista eläintä, jokaisella toistuu erityisen onnekas oman eläimen vuosi 12 vuoden välein. Eli 12., 24., 36. jne elinvuosi ovat tavallista onnekkaampia.

Länsimaisittain on vain tavallinen uusikuu, joka sopii uusiin alkuihin yhtä hyvin kuin uusivuosi. Uusikuu vesimiehessä on hyvin innovatiivinen ja omalla tavallaan sosiaalinen. Painopiste on yhteisessä tekemisessä ja yhteisissä päämäärissä.


Vesimiehille (ja nousuvesimiehille) tämä uusikuu tarjoaa mahdollisuuden määritellä tavoitteet koko seuraavalle vuodelle. Oletko tyytyväinen siihen kuka sinä olet? Vai voisitko olla vieläkin tyytyväisempi? Elämääsi mahtuu hyvin uusia asioita, jos kaipaat niitä.

Kaloille tämä uusikuu merkitsee henkisten tavoitteiden ja arvojen uudistumista. Kaipaat ehkä tavallista enemmän lepoa ja uusia metodeja rentoutumiseen ja turhista ongelmista (suurin osa niistä) irtipäästämiseen.Varo guruja, tiedät itse parhaiten, mikä toimii sinulle.

Oinaille uusikuu tuo erityisesti sosiaalisia mahdollisuuksia. Voit tavata entistä enemmän ystäviäsi tai aloittaa uuden harrastuksen. Sosiaalinen omatuntosi saattaa herkistyä nyt ja sitä kannattaa käyttää jotenkin yhteiseksi hyväksi. Idealismi voi tuoda elämääsi jotain uutta ihanaa.

Härille tämä uusikuu on kulminaatiokohta uralla ja tulevaisuuden suunnitelmien suhteen. Sinusta voi tuntua, että jotain puuttuu tai haluat muuten vain lisätä jonkin uuden elementin suunnitelmiisi. Nyt kannattaa miettiä, mikä kannustaa sinua eteenpäin työssäsi ja urallasi.

Kaksosille  ilmaantuu mahdollisuuksia oppia jotakin uutta tai tehdä jotakin jännittävää tai tavallisuudesta poikkeavaa. Nyt kannattaa muutenkin olla utelias. Voit kokea kaikkea mielenkiintoista avoimin mielin. Uusikuu tukee myös opiskelua.

Ravuille uusikuu tuo mahdollisuuden syventää ihmissuhteita, erityisesti sitä yhtä kaikkein merkittävintä. Voit lisätä luottamusta suhteissasi. Tai voit löytää jotakin mukavaa uutta jaettavaa kumppanisi kanssa. Ehkä enemmän yhteistä aikaa tai uusi harrastus?

Leijonille uusikuu merkitsee käännekohtaa parisuhteessa. Se auttaa sinua suurissakin muutoksissa, jos ne ovat tarpeen. Tai voit vain hienosäätää ihmissuhteitasi vastaamaan paremmin nykyistä, koko ajan hieman muuttuvaa elämäntilannettasi.

Neitsyille uusikuu luo tilaisuuden saada enemmän irti työstä ja muista miltei päivittäisistä rutiineista. Se voi auttaa tuomalla uudenlaista inspiraatiota työhön tai piristämällä arkea uudella harrastuksella. Joskus pelkkä näkökulman muutos auttaa irrottautumaan kiireestä.

Vaaoille uusikuu tuo romanttisia mahdollisuuksia. Joskus leikkimielisyys ja romanssi vain jäävät muiden asioiden jalkoihin. Nyt ne kannattaa elvyttää. Uusikuu tuo myös luovaa energiaa käytettäväksi haluamaasi tarkoitukseen...

Skorppareille tämä uusikuu avaa uudenlaisia näköaloja siihen, mistä olet tulossa ja minne kuulut. Se auttaa ymmärtämään paremmin menneisyyttä, joka on johtanut nykyhetkeen ja luonut sinut. Muistot voivat tuntua harvinaisen eläviltä.

Jousimiehet nauttivat uudenkuun sosiaalisesta puolesta. Tapaat tuttuja ja ehkä sisaruksiasi tavallista useammin. Keskustelut ja kirjat tuntuvat mielenkiintoisemmilta kuin aikoihin. Jos olet koulussa, opit ehkä paremmin kuin muulloin. Lue, juttele, opi....

Kauriilla on nyt hyvä mahdollisuus vaikuttaa tulojensa määrään. Voit keksiä tavan tienata enemmän, tai ehkä miten käytät tulojasi entistä mielekkäämmin. Samalla rahamäärällä voi tehdä hyvin erilaisia asioita, ja nyt kannattaa miettiä mitkä ovat sinun prioriteettisi.

Mukavaa uuttakuuta!
~ L
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti