sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Täysikuu ja eklipsi oinaassa

Huomenna se sitten tapahtuu.... Vuoden viimeinen eklipsi! Kuu on oinaassa ja maan varjo peittää sen, eli kyseessä on hieno kuunpimennys. Se on näkyvissä läntisellä taivaalla viiden kuuden maissa aamuyöllä. En tiedä jaksanko nousta sitä ihastelemaan. Toisaalta tällaisia tilaisuuksia tulee harvoin, toisaalta olen muutenkin nukkunut huonosti viime aikoina, enkä ehkä halua laittaa kelloa herättämään aamuyöstä. Saa nähdä, ehkä herään itsestään ja käyn aamukävelyllä.... :)


Kartta on täynnä punaista, mutta tilanne ei ole niin paha kuin miltä se näyttää. Aspektit itse eklipsiin ovat oikeastaan aika vähäisiä. Kuu muodostaa kolmion saturnukseen ja neliön plutoon. Lisäksi aurinko on yhtymässä merkuriukseen. Muut kartan aspektitviivat eivät suoraan liity eklipsiin, mutta kuvaavat tietenkin osuvasti tämän hetken lukuisia vastakkainasetteluja.

Itse eklipsi oinaassa rohkaisee luopumaan vanhoista odotuksista ja ennakkoluuloista. Olemme usein päässeet pidemmälle elämässä kuin ymmärrämmekään, sillä muistot pitävät helposti kiinni vanhassa, vaikka fyysisesti olemme jo ihan muualla. Nyt on aika jättää muistot muistoiksi, niin hyvät kuin pahatkin, sillä hyvätkin muistot voivat turhaan kahlita menneeseen. Elämään tulee silloin uutta tilaa ja vapautta ja iloa. Sitten vain luomaan uusia ihania tulevia muistoja!

~ L 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti