tiistai 1. lokakuuta 2019

Lokakuun Taivaanmerkit -kuukausihoroskooppi

Ennen ajattelin, että elämä rakentuu jokseenkin tasaisesti. Mutta oikeasti matkassa onkin kaikenlaisia käänteitä ja muutoksia. Lokakuun horoskooppi muistuttaa myös siitä astrologisesti. Ilmassa on paljon muutoksia, mutta usein kompromissien ja sopeutumisen muodossa.

Osa planeetoista tekee neliöitä vaa'asta kauriiseen. Toiset taas tekevät oppositioita skorpionista härkään. Ilmassa on myös helppoja kuvioita, mutta ne välillä peittyvät hankalien kuvioiden alle. Lokakuun jälkeen onneksi helpottaa, sillä marraskuu ja joulukuu ovat ihan erilaisia!

Planeetat vaa'assa

Mars siirtyy vaakaan 4.10.2019. Lokakuun alkaessa aurinko on ollut jo viikon vaa'an merkissä. Molemmat planeetat etsivät merkitystä nyt ihmissuhteiden ja estetiikan kautta. Ihmiset todella haluavat ymmärtää toisiaan paremmin ja löytää yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Myös juhlat ovat erityisen mukavia, kun planeettoja liikkuu vaa'assa.

Mutta mutta... Sekä aurinko että Mars muodostavat neliöitä Saturnukseen ja Plutoon kauriissa. Ne muodostavat ristiriitoja perustarpeidemme välillä. Toisaalta me kaipaamme mukavia hetkiä hauskojen ihmisten kanssa. Toisaalta työ ja muut velvollisuudet kaipaavat jatkuvaa huomiota. Eri ihmisillä ne aktivoituvat eri tavoilla, mutta pitkin kuukautta tulee hetkiä, jolloin täytyy valita erilaisten tärkeiden asioiden väliltä. 

Täysikuu oinaassa 13.10.2019

Täysikuu oinaassa aktivoi kaikki nämä ristiriidat, ja lisää siihen hieman uusiakin ongelmia. Oinaan merkki liittyy ennen kaikkea yksilöllisyyteen ja omien rajojen puolustamiseen. Kaikilla meillä se on jossakin päin karttaa. Planeetat vaa'assa korostavat ihmisten välisiä suhteita ja yhteistyötä muiden kanssa. Täysikuu oinaassa pakottaa miettimään, missä omat rajat kulkevat. Yhteistyö on periaatteessa aina hyvä asia, mutta ei kaiken oman menettämisen uhalla. 

Täysikuu muodostaa neliöt Saturnukseen ja Plutoon, jotka sotkevat mukaan vielä työn ja tavoitteet. Eli täytyy pitää huolta omista tarpeista, ottaa huomioon muut ihmiset sekä suoriutua töissä tai muiden velvollisuuksien suhteen. Joskus kaikki on vain liikaa. Ja neliöt näyttävät, mitkä muutokset helpottavat tilannetta. Onneksi täysikuu on myös kolmiossa Jupiteriin, joka antaa joitakin uusia ideoita siitä, miten tilanteesta saa parhaan mahdollisen!

Täysikuu on kokonaan oma ilmiönsä, josta voi lukea enemmän täältä: Täysikuu astrologiassa ja horoskoopissa
Lokakuun horoskoopissa painotus on vaa'assa ja skorpionissa

Planeetat skorpionissa

Merkurius siirtyy vaa'asta skorpioniin 3.10.2019 ja Venus seuraa perässä 8.10.2019. Siinä missä vaaka kuvaa ihmissuhteiden usein ulkoisia olosuhteita, skorpioni merkkinä liittyy kaikkeen mitä tapahtuu pinnan alla. Meillä ihmisillä on kaikenlaisia tarpeita, joista on vaikea puhua avoimesta, ja joita emme välillä edes itse tiedosta. Siksi skorpionin merkki liittyy myös itsetutkiskeluun. Merkurius ja Venus auttavat molemmat selvittämään mitä todella tarvitsemme. 

Sekä Venus että Merkurius muodostavat opposition Uranukseen härässä. Uranus tekee tärkeää työtä ympäristön eteen. Samalla se muuttaa esimerkiksi kulutustottumuksiamme. Minkä luulisi olevan hyvä asia. Mutta planeetat skorpionissa muodostavat opposition Uranukseen, mikä pakottaa pohtimaan omaa suhdetta muutoksiin. Mitkä muutokset ovat todella tarpeellisia ja mitkä eivät? 

Uranus siirtyi härkään jo vuonna 2018, jolloin kirjoitin kaudesta enemmän: Uranus siirtyy Härkään

Uusikuu skorpionissa

Aurinko liikkuu skorpioniin 23.10.2019. Pian seuraa myös uusikuu skorpionissa 28.10.2019. Tämä uusikuu kuten aurinko ja muut planeetat skorpionissa kuvaa sisäisiä tarpeita ja myös ihmissuhteiden vähemmän näkyviä puolia. Kaikilla on ajatuksia ja tunteita, joista emme mielellämme puhu. Kaikkein tärkeimmistä asioista voi puhua vain täysin luotettavan ihmisen kanssa. Uusikuu avaa myös uusia ovia itsemme ja tunteidemme ymmärtämiseen.

Tämä uusikuu toistaa myös Uranuksen oppositioiden teemoja. Kaikilla muutoksilla on sekä sisäinen että ulkoinen puoli. Vastakkain ovat jossain määrin myös omat fyysiset ja henkiset tarpeet. Joudumme jossain määrin aina tasapainoilemaan erilaisissa tilanteissa. 

Merkurius perääntyy skorpionissa

Kuun lopussa Merkurius vielä lähtee perääntymään. Se perääntyy kolme viikkoa skorpionissa: 31.10.-20.11.2019. Kun Merkurius perääntyy, se vie syvemmälle merkin aiheeseen kuin yleensä. Skorpioni on intensiivinen merkki, joka ei pelkää suuria tunteita. Siksi Merkuriuksen perääntyminen skorpionissa voi itse asiassa olla hyvä asia. Se voi auttaa meitä ymmärtämään ja hyväksymään tunteita, joita normaalisti välttelemme. 

Toisaalta tämä kausi voi myös voimistaa sellaisia tunteita, joita normaalisti emme mielellämme myönnä, kuten riippuvuuksia asioista tai ihmisistä, mustasukkaisuutta tai avuttomuutta. Mutta se auttaa meitä pääsemään sopuun erilaisten ristiriitaisten tunteiden kanssa. Merkurius auttaa älyllisesti ymmärtämään kaikenlaisia tilanteita.

Linkki kertoo yleisesti Merkuriuksen perääntymisestä: Merkurius perääntyy! 3 ongelmaa, 3 hyvää puolta ja muuta muistettavaa

~~~~~~~~

Miltä lokakuun horoskooppi sinusta vaikuttaa...? Luvassa on tosiaan myös pieniä ja suurempiakin iloja, mutta melko vakavien ja syvällisten teemojen välissä...

Tsemppiä syksyyn kaikille merkeille!
~ Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti