torstai 27. elokuuta 2020

Syksyn 2020 horoskooppi


Tämä ei ole pelkkä syyskuun horoskooppi, vaan horoskooppi kattaa koko syksyn. Nyt syksyllä on aktiivisena paljon astrologisia kuvioita, jotka eivät rajoitu vain syyskuuhun, vaan levittäytyvät paljon laajemmalle. Siksi myös tämä on tavallista pidempi kuukausihoroskooppi.

Keväällä 2020, erityisesti maaliskuussa, taivaalla oli erityisiä kuvioita, jotka liittyivät koronaepidemiaan ja sen yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. Nyt syys-, loka- ja marraskuussa samat kuviot aktivoituvat taas uudesta kulmasta. 

Mars perääntyy oinaassa syyskuun puolivälistä marraskuun puoliväliin. Lisäksi Merkurius perääntyy lokakuun puolivälistä marraskuun alkupuolelle. Tämä päällekkäisyys tuo erityistä painoa syksyn horoskooppiin.


Syyskuu 2020

Syyskuu on (taas!) muutoksien kuukausi. Toisaalta Mars lähtee perääntymään, toisaalta taas Jupiter ja Saturnus oikaisevat ratansa. Elämä voi keikahtaa ympäri muutamassa viikossa. 

Planeetoista Mars on monella tavalla avainasemassa syksyn horoskoopissa. Mars perääntyy harvakseltaan, vain joka toinen vuosi. Tällä kertaa se perääntyy kotimerkissään oinaassa. Mars viettää oinaassa koko vuoden 2020 loppupuoliskon. Mars perääntyy 10.9.-14.11.2020 eli melkein 10 viikkoa. Perääntymisen aikana sen energia heikkenee jonkin verran ja se suuntautuu menneisyyteen. Marsin perääntyminen voikin tuntua kaikilla aurinkomerkeillä alentuneena energiatasona.

Toisaalta syyskuussa Jupiter ja Saturnus lopettavat perääntymisensä. Tuntuu siltä, että perääntymiskaudet vasta alkoivat, vaikka siitä on jo aikaa… Molemmat aloittivat perääntymisensä huhtikuussa, mutta tämä koronavuosi on sekoittanut ainakin oman ajantajuni täysin. Äsken tapahtuneet asiat tuntuvat kaukaisilta ja kaukaiset asiat ihan juuri tapahtuneilta. Joka tapauksessa elämä palaa enemmän normaaleihin uomiinsa Jupiterin ja Saturnuksen osalta. Koska nämä planeetat vaikuttavat kauriissa, ne vaikuttavat jonkin verran meidän kaikkien työelämään ja muihinkin velvollisuuksiin. Jupiter lopettaa perääntymisensä 13.9.2020 ja Saturnus 29.9.2020. Pluto seuraa pian perässä lokakuun alussa. 

Jotkut ehkä muistavat Marsin neliöt, jotka vaativat hermoja ja pitkää pinnaa elokuussa? Mars teki elokuun aikana neliöt Jupiteriin (4.8.2020), Plutoon (13.8.2020) ja Saturnukseen (24.8.2020). Syksyllä nämä neliöt valitettavasti uusiutuvat. Mars tekee neliön Saturnukseen 29.9.2020. Muut neliöt seuraavat myöhemmin. Näiden neliöiden aikana suunnitelmat voivat hidastua huomattavasti, sillä ne näyttävät yksityiskohtia, jotka eivät jostain syystä ole saaneet tarpeeksi huomiota. Joskus viivästykset taas tapahtuvat esimerkiksi sairastelun muodossa.


Lokakuu 2020 

Lokakuun horoskoopissa on omat haasteensa, mutta myös hyviä puolia! Mars on jo aloittanut perääntymisensä, mutta siihen on jo ehtinyt tottua. Kaikkeen tottuu, kumma kyllä. Pluto lopettaa perääntymisensä 4.10.2020. Nyt kaikki painavat planeetat, jotka ovat kerääntyneet kauriin merkkiin, ainakin kulkevat eteenpäin! Silloin elämäkin helpottuu, vaikka se ei näkyisi heti. 

Toisaalta Merkurius lähtee peruuttamaan 14.10.2020. Tärkeät päätökset ja hankinnat kannattaa tehdä ihan lokakuun alussa, tai lykätä marraskuun loppupuolelle, jos mahdollista. Mitä suurempi ja harvinaisempi tapahtuma tai ostos on kyseessä, sitä enemmän aikaa kannattaa jättää sen ja Merkuriuksen perääntymisen väliin. Kääntymispäivät ovat erityisen hankalia, mutta koko perääntymiskausi on myös mahdollisesti ongelmallinen. Merkurius lopettaa perääntymisensä 3.11.2020. Se on siirtynyt silloin skorpionista vaakaan.  

Tämä on kausi, joka kannattaa pitää kevyenä, kun suunnittelet syksyn aikatauluja. Ihmiset ovat todennäköisesti tavallista väsyneempiä, kiireisempiä ja sairastelevat enemmän, kun Mars ja Merkurius perääntyvät päällekkäin. Siksi esimerkiksi isot juhlat kannattaa järjestää vaikka marraskuun puolenvälin jälkeen. 

Luvassa on lisää Marsin neliöitä: neliö Plutoon 9.10.2020 ja neliö Jupiteriin 19.10.2020. Varsinkin neliö Plutoon voi kuluttaa energiaa, ja sen aikana kannattaa ottaa rauhallisesti. Toisaalta Jupiter tekee pehmeän sekstiilin Neptunukseen 12.10.2020, eli ilmassa on paljon tukea ja rakkautta universumilta. Sekstiili auttaa näkemään, että kaikella on lopulta tarkoitus ja kaikesta voi olla meille hyötyä laajemmassa mittakaavassa.


Mars vaikuttaa voimakkaasti astrologisesti syksyn 2020


Marraskuu 2020 

Marraskuussa erilaiset paineet alkavat vihdoinkin purkautua! Ensin Merkurius lopettaa perääntymisensä 3.11.2020. Se parantaa kommunikaatiota ja arjen sujumista. Myös ajatukset selkeytyvät. Mars lopettaa perääntymisen 14.11.2020. Sen jälkeen yleinen energiataso ja ilmapiiri paranevat. Marsin perääntyessä paineet voivat kasvaa sisäisesti, mutta sen käännyttyä ne purkautuvat nopeasti. Marraskuun loppupuoli on ihan erilainen kuin sen alku, kun nämä lähiplaneetat liikkuvat taas oikeaan suuntaan. 

Lisäksi kuun puolivälissä 13.11.2020 Jupiter ja Pluto tekevät yhtymän. Edelliset yhtymät ovat tapahtuneet huhtikuussa ja kesäkuussa, ja ne ovat omalta osaltaan liittyneet koronan aiheuttamien muutosten aikajanaan. Tämä on viimeinen kolmesta kohtaamisesta, ja merkkaa osaltaan  aktiivisen muutoskauden loppua. 

Marraskuun puolivälissä kannattaa olla tarkkana, sillä perääntymisten alkamis- ja loppumispäivät ovat usein sekavia, ja lisäksi vaikuttaa Jupiterin ja Pluton voimakas yhtymä!

Muutokset jatkuvat vielä joulukuussa, kun Jupiter ja Saturnus siirtyvät kauriista vesimieheen. Eli marraskuussa helpottaa yleisesti, erityisesti kuun loppua kohti. Mutta suuren mittakaavan muutokset jatkuvat edelleen joulukuussa, ja totta kai ensi vuonnakin.

***

Seuraavassa osassa kerron tarkemmin, mitä muutokset tarkoittavat eri aurinkomerkkien tai nousumerkkien näkökulmasta. Kaikilla meillä ne osuvat hieman eri tavalla kartalle ja aktivoivat erilaisia alueita.

Jos sinua kiinnostaa aivan henkilökohtainen tulkinta, täältä saat lisätietoja: Henkilökohtaiset tulkinnat

Huom! Taivaanmerkit Facebook-sivulle tulee päivityksiä lyhyemmiltä aikaväleiltä, usein viikko kerrallaan.


Ihanaa syksyä kaikille, vaikka se näyttää ajoittain vaativalta ja myös mullistavalta!

~ Liisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti