perjantai 25. maaliskuuta 2011

Merkurius perääntyy

Merkurius perääntyy tämän kuun viimeisestä päivästä lähtien. Lyhyesti sanottuna kommunikointi, ostokset ja matkustelu ovat silloin vastatuulessa. Merkurius kääntyy taas meistä katsottuna "oikeaan" suuntaan 23.4.

En halua suurennella enkä vähätellä peräytymisjakson merkitystä. Useimmat ongelmat voi selvittää joustavuudella tai välttää tekemällä asiat rauhassa. Kauden aikana kaikenlaiset väärinkäsitykset ja aikatauluongelmat ovat mahdollisia. Kannattaa ylipäänsä välttää isoja päätöksiä ja pitkäaikaisia sopimuksia, kuten asunnon ostoa tai avioitumista tai työpaikan vaihtoa, jos mahdollista.

Mutta vanhaan työpaikkaan palaaminen tai jonkin asian tekeminen uudelleen voi olla onnekasta...
Toisaalta se on myös hyvä aika löytää kadonneita tavaroita, tavata vanhoja ystäviä ja muutenkin muistella menneitä, asioita jotka aikanaan menivät ohi liian nopeasti. Joskus voi törmätä vanhoihin tyttö- tai poikaystäviin...

Rakkauselämä voi kärsiä väärinkäsityksistä tavallista helpommin. Varsinkin seurustelun alkuvaiheessa voi olla vaikea erottaa, johtuuko esimerkiksi tapaamisten väheneminen merkuriuksen aiheuttamista muista ongelmista vai kiinnostuksen laskusta, joten suhteen tulevaisuuden suhteen ei kannata rynnätä johtopäätöksiin.

Suunnanvaihtopäivät ovat hankalimpia. Omissa kokemuksissa on ainoa matkalaukun joutuminen väärään paikkaan lentäessä tapahtui juuri merkuriuksen kääntymispäivänä, ja eräänä kesänä jouduimme siirtämään Saarenmaan matkaa parilla päivällä, kun kova tuuli esti lähdön Tallinnaan juuri kääntymispäivänä. Olen ostanut myös tarpeettomia tai huonolaatuisia tavaroita kyseisinä päivinä. Eli ei mitään vakavaa, mutta pieniä epämukavuuksia matkustellessa ja ostoksia tehdessä.

Perääntymiskausi kestää reilut kolme viikkoa kerrallaan, ja tapahtuu uudelleen muutaman kuukauden välein. Tämän vuoden kaudet:
To 31.3. - la 23.4. oinaassa
Ke 3.8. - la 27.8. neitsyen alusta leijonan puoliväliin
To 24.11. - ke 14.12 jousimiehessä

Tämän vuoden perääntymisjaksot osuvat siis lähinnä tulimerkkeihin, lukuunottamatta neitsyen paria ensimmäistä astetta. Oinaiden, leijonien ja jousimiesten kannattaa ottaa rauhallisesti kaikkien jaksojen aikana, koska ne osuvat niihin suorimpaan oman elementin kautta.

Mielenrauhaa kaikille!
~ L

2 kommenttia:

  1. Eikös tää Merkuriuksen perääntyminen kerran estänyt mun lennon (lakkoilun aika)? Vai muistanko väärin?

    VastaaPoista
  2. Joo, mäkin muistan sen, sama ilmiö! :)

    Ja viime keväänä merkurius kääntyi perääntymään, kun oli se tuhkapilvikaaos...

    VastaaPoista