torstai 25. huhtikuuta 2013

Ensimmäinen eklipsi 2013

Tämän vuoden ensimmäinen eklipsi on tarkka myöhään tänä iltana. Se on osittainen kuunpimennys, joka osuu skorpionin merkkiin. Kaikilla skorpioneilla ja noususkorpioneilla voi olla edessä merkittäviä muutoksia. Joskus muutokset ilmoittavat itsestään jo muutamaa viikkoa ennen varsinaisia eklipsejä. Sen jälkeen aikajana on vielä pidempi, viikoista jopa kuukausiin. Useimmiten jokin konkreettinen merkki ilmestyy pari viikkoa ennen eklipsiä tai sen jälkeen, jollei varsinaisena päivänä tapahdu mitään merkittävää.

Eklipsejä on kahdenlaisia. Toiset tapahtuvat täydenkuun aikaan, ja toiset uudenkuun aikaan. Molemmat liittyvät muutoksiin, mutta niissä on eroja. Tämä eklipsi liittyy täysikuuhun ja se tavallaan
leikkaa nykyhetken hetkeksi irti menneisyydestä. Menneisyys usein pidättelee ihmisiä. Eikä sitä itse huomaa. Vanhat pelot ja pettymykset estävät näkemästä kaikkia mahdollisuuksia nykyhetkessä. Täydenkuun aikaan tapahtuvat eklipsit liittyvät siksi usein loppuihin. Jokin aikakausi loppuu, jotta uusi voisi alkaa. Käytännössä loput ja alut limittyvät monimutkaisemmin, mutta tämä on teoreettinen pohja.

Uudenkuun aikaan tapahtuvat auringonpimennykset taas liittyvät uusiin alkuihin. Sellainen seuraa kahden viikon kuluttua. Eklipsit vuorottelevat, ja tarjoavat perätysten irtautumista vanhasta ja uusia mahdollisuuksia.


Tämäniltainen eklipsi liittyy siis menneisyydestä irtautumiseen. Se helpottaa huomattavasti siirtymistä eteenpäin, erityisesti jos elämä on jumittunut jonkin kriisin jälkeen.

Eri merkeillä eklipsi vaikuttaa eri elämänalueilla:

Skorpioneille se tarjoaa kaikkein konkreettisimman mahdollisuuden karsia pois tunteita tai toimintatapoja, jotka eivät enää palvele sinua tai kuvasta todellista nykyistä luonnettasi. Voit esimerkiksi olla turhaan epävarma omista kyvyistäsi joissakin tilanteissa, ja tämä eklipsi tarjoaa tilaisuuden nähdä ongelma ja kehittää uusi hedelmällisempi toimintamalli.

Jousimiehillä se vaikuttaa sen sijaan alitajunnan alueella. Sieltä löytyy aina jotakin putsattavaa. Tärkeää on myös tehdä rauha menneisyyden kanssa purkamatta sitä aina atomeihin, ja yksinkertaisesti hyväksyä se. Sitten on vapaa katsomaan eteenpäin.

Kauriilla eklipsi vaikuttaa omiin sidosryhmiin. Kaipaat ehkä uudenlaista asemaa tai roolia, ja olet nyt valmis luopumaan vastaavasti vanhasta. Tiedät miten se vaikuttaa muihin ja mietit siksi tarkkaan. Sinusta on kuitenkin muille enemmän hyötyä uudessa roolissa.

Vesimiehillä eklipsi iskee suoraan uraan ja tavoitteisiin. Jotkin päämäärät eivät tunnu enää omilta. Ajatus voi tulla yllättäen, mutta huomaat sen tehneen tuloa jo pidempään. Kun selvität itsellesi mitä et enää halua, teet samalla tilaa jollekin paremmalle.

Kaloilla eklipsi vaikuttaa arvoihin ja ideologioihin. Näet maailman ja oman paikkasi siinä hieman eri tavalla kuin ennen. Elämänkatsomuksessasi voi olla aineksia, jotka eivät palvele sinua enää, vaikka olivatkin aikanaan arvokkaita.

Oinailla eklipsi muokkaa syvimpiä ihmissuhteita ja niihin aina liittyvää luottamusta tai sen puutetta. Kannattaa olla tarkkana, sillä voit yhtä hyvin löytää todisteita ihmisten luotettavuudesta kuin petollisuudestakin. Mutta voit myös luopua jostakin vanhasta pettymyksestä ihmissuhteessa.

Härillä eklipsi vaikuttaa suoraan läheisimpiin ihmissuhteisiin. Voit irrottautua toimimattomista ihmissuhteista helpommin kuin muulloin. Usein sitä paitsi riittää, että tiedostaa mikä jossakin suhteessa toimii ja mikä ei, jolloin on mahdollista luopua suhteen toimimattomista puolista.

Kaksosilla eklipsi liittyy terveyteen, työrutiineihin ja ylipäänsä arjenhallintaan. Arkisessa elämässäsi voi olla joitain velvollisuuksia, jotka eivät ole enää ajantasalla. Olet kasvanut ulos niistä. Aikasi on arvokasta, ja nyt saat jonkin merkin siitä käytätkö sitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ravuilla eklipsi osuu luovalle ja leikkisälle osalle karttaa. Ilo voi olla elämästäsi väliaikaisesti hukassa, koska etsit sitä vääristä paikoista, jostakin mistä se löytyi ennen muttei enää... Elämäsi voi näyttää nyt vakavalta, mutta suhtaudu avoimesti uusiin mahdollisuuksiin, joita varmasti tulee.

Leijonilla eklipsi liittyy kaikista eniten menneisyyteen ja juuriin. Kaikkia siteitä ei tarvitse katkaista, mutta jokin pitää sinut näkymättömästi kiinni väärissä asioissa menneisyyden suhteen. Esimerkiksi perheesi voi tuntua liian tarvitsevalta. Nyt on hyvä tilaisuus löytää parempi tasapaino henkiseen elämääsi.

Neitsyillä eklipsi vaikuttaa kaikenlaisiin sosiaalisiin suhteisiin ja ajatteluun. Olet ehkä kyllästynyt joihinkin asioihin lähiympäristössäsi ja kaipaat niihin muutosta. Myös kommunikointisi kypsyy vauhdilla. Pystyt ilmaisemaan itseäsi yhä selkeämmin.

Vaaoilla eklipsi vaikuttaa suoraan tuloihin. Näyttää siltä, että jokin vanha tulonlähde ehtyy, ja pakottaa sinut siirtymään pois mukavuusalueeltasi uuden perässä. Toisaalta olitkin ehkä jo kyllästynyt siihen, vaikka se toi elämääsi turvallisuutta. Epämukavuus on vain väliaikaista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti