sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kevään eklipsit

Katsotaanpa tarkemmin tämän kevään eklipsejä, joita on tulossa peräkkäin kolme kappaletta. Ensimmäinen tapahtuu ensi viikon torstaina, ja seuraavat siitä kahden viikon välein. Ensin kuitenkin muutama tärkeä asia....

Eklipsit kuvaavat aina muutosta. Muutos ei sinänsä ole hyvä tai paha, vaikka yleensä vastustamme sitä vaistomaisesti, erityisesti jos se tapahtuu odottamatta tai muuten hallitsemattomasti. Muutos on vain muutos. Astrologiaa tutkiessa olen huomannut, että muutosta on jatkuvasti. Siihen kannattaa vain tottua. Välillä on tietenkin tasaisempaa, mutta ihmiset kyllästyvät siihenkin äkkiä. Usein eklipsit sitä paitsi tuovat rohkeutta muuttaa jokin pitkään epämiellyttävänä pysynyt tilanne, tai tarjoavat jonkin yllättävän mahdollisuuden.

Toiseksi eklipsit eivät vaikuta kaikkiin ihmisiin aina yhtä voimakkaasti. Osa niistä menee ohitsesi ihan huomaamattasi... Ne vaikuttavat sitä voimakkaammin mitä lähemmäs oman karttasi kulmia, planeettoja tai muita kriittisiä kohtia ne osuvat. Jopa osa omaan aurinkomerkkiisi osuvista eklipseistä tapahtuu niin kaukana auringostasi, etteivät ne juuri hetkauta sinua.

Ensimmäinen tulevista eklipseistä tapahtuu torstaina 25.4.13, ja se osuu kohtaan 6 astetta skorpionia. Se vaikuttaa voimakkaimmin kaikkiin, joilla on tärkeitä kohtia tai planeettoja kartalla 2-10 astetta skorpionia, härkää, vesimiestä tai leijonaa. Pimennys osuu lähelle saturnusta, mikä tuo sille vakavuutta. Muutokset saattavat olla pitkäkestoisia. Se saa kuitenkin myös tukea muilta planeetoilta. Kyseessä on kuitenkin vain osittainen kuunpimennys, mikä sekin vaikuttaa lopputulokseen, joten se ei vaikuta yhtä voimakkaasti kuin seuraava eklipsi.

Keskimmäinen eklipsi on täydellinen auringonpimennys, ja siksi voimakkain. Se tapahtuu perjantaina 10.5.13 19 asteessa härkää. Se vaikuttaa voimakkaimmin samoihin merkkeihin kuin edellinen eklipsi, eli skorppareihin, härkiin, leijoniin ja vesimiehiin, mutta tällä kertaa asteisiin 15-23. Eklipsi saa tukea plutolta, ja siinä on aineksia syvällisiin ja intensiivisiin muutoksiin. Siitä huolimatta muutos näyttää lempeältä...

Viimeinen eklipsi on taas osittainen kuunpimennys, ja siksi keskimmäistä miedompi. Se tapahtuu lauantaina 25.5.13. Eklipsi osuu 4 asteeseen jousimiestä, ja vaikuttaa intensiivisimmin kartalla 0-8 asteeseen jousimiestä, kaksosta, neitsyttä ja kaloja. Onneksi tämä on osittaisena pimennyksenä täydellistä helpompi, sillä se osuu hankalaan kulmaan neptunuksen kanssa. Se voi aiheuttaa huomattavasti hämmennystä ja epätietoisuutta. Eklipsi ja sen lähipäivät eivät sovi tärkeiden päätösten tekoon.

Joka tapauksessa jännittävä kuukausi tulossa! Kertokaa miten eklipsien myötä käy... :)

6 kommenttia:

 1. Hei Liisa, miten osaan lukea karttaani niin, että tiedän mitä mulla noissa asteissa on?

  VastaaPoista
 2. Minulla on aurinko 6 astetta skorpionia, kuu 4 astetta, Merkurius 16 astetta ja sitten vielä mitä merkitsee kun Mars on oppositiossa kuuhuni tämän kaiken lisäksi.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, isoja henkilökohtaisia elämänmuutoksia. Persoonallisuutesikin voi muuttua. Muut huomaavat sen helpommin kuin sinä itse. Syksyn eklipsit vaikuttavat kuitenkin vielä voimakkaammin.

  VastaaPoista
 4. Hei Marjatta!
  Ainakin Astrodienstin kartoissa on planeetan asteluku ennen englanninkielistä lyhennettä:
  oinas - aries - Ari
  härkä - taurus - Tau
  kaksonen - gemini - Gem
  rapu - cancer - Can
  leijona - leo - Leo
  neitsyt - virgo - Vir
  vaaka - libra - Lib
  skorpioni - scorpion - Sco
  jousimies - sagittarius - Sag
  kauris - capricorn - Cap
  vesimies - aquarius - Aqu
  kalat - pisces - Pis

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Kyllä kuvannoillisesti tämä haarniska on pieneksi käynyt. Kaikki asiat tökkivät ihan pienetkin. Pitäisi kaiketi lähteä johonkin suunta mutta jostain kumman syystä ei ole ideoita. Muutos pelottaa, kun jotenkin aina ajattelen pahinta, toivottavasti en sivuraiteille eksy mitä ne sitten ovatkin. Minulla on myös Uranus oppositio Saturnus, joka varmaan lisää tätä levottomuuttani. Ja syksyllä vielä sama rumpa ..hm toivottavasti jotain hyvääkin. Anonyymi

  VastaaPoista
 6. Hei,
  minulla on Jupiter 21 astetta Härkää ja Aurinko 15 astetta Skorpionia. Lisäksi kartallani Pluto tekee yhtymää Keskitaivaalleni, Chiron sekstiiliä Keskitaivaalleni, Saturnus sekstiiliä Keskitaivaalle, Uranus neliötä Keskitaivaalle, Uranus oppositiota Venukselle. Mitähän tästä kaikesta seuraa?

  VastaaPoista