lauantai 21. joulukuuta 2013

Aurinko kauriissa eli talvipäivänseisaus

Aurinko siirtyy kauriin merkkiin aina muutama päivä ennen joulua. Samalla on vuoden lyhyin päivä eli talvipäivänseisaus. Kaksi astrologista merkkiä liittyvät tähän vuoden pimeimpään aikaan. Jousimies valvoo päivien lyhenemistä äärimmilleen. Sen tunnusmerkkejä ovat optimistisuus ja filosofisuus: "Elämä jatkuu aina." Kun jousimiehen kausi (ja toivo) on kulunut loppuun, tapahtuu käänne valoisampaan. Alkaa kauriin aika. Päivät ovat edelleen minimaalisen lyhyitä, mutta ne kuitenkin pitenevät pikkuhiljaa. Jousimiehen optimismi vaihtuu kauriin käytännöllisyyteen. Idealismi muuttuu toiminnaksi.

Kauriin merkille tyypillistä on vahva velvollisuudentunto ja korkea työmoraali. Toisaalta merkki on varovainen ja harkitsevainen. Kauris on usein perfektionisti ja omistautuu siksi mieluiten yhdelle alalle, jolla voi loistaa, toisin kuin jousimies, jota kiinnostaa aina monta asiaa. Kauris miettii tarkkaan mihin ryhtyyn ja sitoutuu tehtäviinsä pitkällä tähtäimellä. Kauriit ovat usein työnarkomaaneja (kauniimman sanan puutteessa...) ja tekevät pitkää päivää. Toisaalta kauris on myös hyvin perhekeskeinen merkki, ja huolehtii aina läheisistään.

Meille kaikille tämä on hyvää aikaa harkita todella tavoitteitamme ja velvollisuuksiamme. Mitä oikeasti haluamme tehdä ja miksi?  Kannattaa käyttää siihen aikaa, sillä jos emme itse aseta tavoitteita, joku muu tekee sen puolestamme. Velvollisuudet eivät ole vain pahasta, jos niihin itse sitoutuu. Niitä pitää tietenkin olla kohtuullinen määrä. Kauriskin keskittyy perheensä lisäksi yleensä yhteen elämänkattavaan intohimoon, jolloin hän voi hioa osaamisensa huippuunsa. Meille muille sopii yleensä paremmin useampi kohde, mutta tavoitteetkaan eivät ole vastaavasti yhtä kunnianhimoisia.

Joulu sopii kauriin merkin alkuun yllättävän hyvin perhejuhlana. Lisäksi se on juhla, jonka aikana syödään hyvin, ja kauriit ovat yksi astrologian kulinaristisimpia merkkejä.... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti