tiistai 1. tammikuuta 2019

Tammikuun 2019 Taivaanmerkit -kuukausihoroskooppi

Tammikuusta tulee taas astrologisesti vilkas kuukausi! Uusi vuosi on tuskin alkanut, kun alkaa jo tapahtua taivaalla.

Eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset vauhdittavat aina muutoksia, kuten nyt tammikuussa. Lisäksi hitaat planeetat tekevät pari tarkkaa kulmaa. Ensin Jupiter neliöi Neptunusta ja kuun lopussa Saturnus muodostaa kauniin sekstiilin Neptunukseen.

Eklipsien salainen elämä

Edellisistä eklipseistä on nyt noin viisi kuukautta. Vuoden 2018 heinä- ja elokuussa ne ravistelivat rapujen, vesimiesten ja leijonien elämää. Tämän vuoden ensimmäiset eklipsit osuvat kauriiseen ja leijonan merkkiin. 

Ensimmäinen pimennys on sunnuntaina 6.1.2019. Silloin on uusikuu kauriissa, eli se on auringonpimennys. Pimennys tapahtuu 16 asteessa kauriin merkkiä. Jos syntymäpäivä osuu viikon sisälle siitä, pimennys vaikuttaa hyvin vahvasti. Tämä eklipsi voi tuntua raskaalta, koska se osuu lähelle Saturnusta. Se ei välttämättä tunnu vaikealta, jos otat vakavasti muuttuvat velvollisuutesi. Ne tuottavat myös iloa myöhemmin.

Huom! Aina kun kirjoitan eklipsistä jossakin merkissä, se vaikuttaa voimakkaasti myös sen vastamerkissä. Jos sinulla on syntymäpäivä tasan kuuden kuukauden päässä eklipsistä, se vaikuttaa erityisen tarkasti.

Yleistä tietoa eklipseistä löytyy täältä: Eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset astrologiassa

Toinen eklipsi tapahtuu noin kahden viikon kuluttua edellisestä. Maanantaina 21.1.2019 on täysikuu leijonassa ja samalla kuunpimennys. Se on viimeinen leijona/vesimies-eklipsi pitkään aikaan, eli suuret muutokset näiden merkkien elämässä rauhoittuvat joksikin aikaa. Tämä pimennys muodostaa neliön Uranukseen, eli se voi tuoda jonkin epämukavan yllätyksen. 

Auringonpimennys tapahtuu 6.1.2019 kauriin merkissä.


Jupiter ja Neptunus - haaveet uusiksi

Tammikuussa tapahtuu muutakin kuin pimennyksiä. Eklipsien välissä Jupiter tekee neliön Neptunukseen. Neliö on tarkka sunnuntaina 13.1.2019, mutta vaikuttaa suunnilleen viikon sitä ennen ja myös sen jälkeen. 

Tämä neliö paljastaa joitakin heikkoja kohtia unelmissamme. Ehkä ne eivät olekaan kovin harkittuja. Tai jokin aikanaan kiinnostanut tavoite on menettänyt merkityksensä. Neliöt vaativat aina tasapainottelua, mutta usein myös luopumista. Älä luovu tulevasta mielenrauhastasi jonkin vanhan tavoitteen takia...

Jos Jupiterin ja Neptunuksen neliö kyseenalaistaa haaveitamme ja tavoitteitamme, seuraava kuvio onneksi auttaa vakauttamaan niitä...

Saturnus ja Neptunus - yllättävä ystävyys

Saturnus ja Neptunus eivät vaikuta ensi silmäyksellä hyvältä parilta. Silti näillä planeetoilla on enemmän yhteistä kuin voisi arvata. Saturnus ja Neptunus muodostavat lempeän sekstiilin kuun lopussa, torstaina 31.1.2019. Molemmat planeetat ovat omissa merkeissään ja muutenkin yllättävän yhteistyökykyisiä. 

Sekstiili tuo esiin molempien parhaat puolet hellävaraisesti. Saturnus on tavoitteellinen ja ahkera. Neptunus on puolestaan intuitiivinen ja mielikuvituksellinen. Kun nämä ominaisuudet yhdistetään, saadaan tavoitteita ja unelmia, joissa yhdistyvät järki ja tunteet. Tämä kuvio vaikuttaa kaksi viikkoa ennen ja jälkeen tarkan päivämäärän.

Jos eklipsit ovat vieneet voimat aikaisemmin tässä kuussa, tämä sekstiili palauttaa uskon itseesi ja elämään yleisesti.

Tammikuun haasteet

Kaiken kaikkiaan tammikuussa näkyy muutos. On aika päästää irti jostakin vanhasta. Se voi olla materiaa, ihmissuhde tai vaikka ajatusmalli. Uusille asioille, ihmisille ja ajatuksille on tulossa paljon tilaa vuonna 2019. Ehkä on onnekasta, että vuosi alkaa ikään kuin raivauskuukaudella... Tammikuu ei näytä helpolta, mutta on pidemmän päälle tärkeä välivaihe. Kohta uudistuksille on enemmän tilaa ja aikaa kuin ennen!

Itse ainakin tunnen muutospaineet jo selkeästi, jo ennen kuin istuin alas kirjoittamaan tätä juttua...

Mukavaa tammikuuta kaikille (haasteista huolimatta)!
~ Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti