maanantai 4. huhtikuuta 2011

Neptunus siirtyy Kaloihin

Uranuksen lisäksi toinen hidasliikkeinen planeetta vaihtaa merkkiä tänä keväänä. Neptunus siirtyy tänään iltapäivällä Kaloihin, kotimerkkiinsä. Neptunus viipyy 14 vuotta kerrallaan jokaisessa merkissä, joten siltä kuluu 165 vuotta koko eläinradan kiertämiseen. Viimeksi Neptunus oli Kaloissa vuosina 1848-1862.

Mitä kaukaisemmasta planeetasta on kyse, sen vaikeampi on määritellä sen merkitystä täsmällisesti tai ytimekkäästi. Voidaan sanoa, että Venus kuvaa rakkautta ja kauneutta ja kykyä nauttia elämästä, tai että Aurinko kuvaa elämämme tarkoitusta, sen päämäärää. Mutta Neptunus on toiseksi kaukaisimpana taivaankappaleena (Pluto on astrologisessa järjestelmässä kaukaisin) jo melko hankala määritellä. 

Neptunus hallitsee henkistä, järjellä selittämätöntä maailmaa. Se kuvaa todellisuutta, joka on sekä korkeammalla tasolla kuin arkitodellisuutemme että rinnakkainen sen kanssa. Siksi se yhdistääkin ihmisiä erityisesti uskontojen, mutta myös massaviihteen kautta. Kotimerkissään Neptunus voi hyvin ja sen ominaisuudet korostuvat. Toivottavasti tuleva kausi lisää suvaitsevaisuutta eri uskontojen ja uskomusjärjestelmien välillä. Neptunuksella kuten kaikilla planeetoilla on hyvät ja huonot puolensa. Hyviin puoliin kuuluu lähimmäisen rakkaus ja suvaitsevaisuus. Huonoihin puoliin todellisuuden pakeneminen esimerkiksi huumeiden ja alkoholin käytön avulla. 

Ehkä myöhemmin enemmän Neptunuksen vaikutuksesta eri aurinkomerkkien elämään tässä uudessa neptuniaanisessa vaiheessa....

~ L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti