tiistai 12. huhtikuuta 2011

Tähdet ja kohtalo

Taivaalla on harvinaisen rauhallista ensi viikon täysikuuhun saakka. Vain vikkelästi liikkuva kuu tekee aspekteja eri planeettoihin. Tällä hetkellä kuu on dramaattisessa ja näyttävässä leijonassa.

Kohtalon ja vapaan tahdon välinen suhde on astrologinen ikuisuusongelma. Eli missä määrin horoskooppi "määrää" ihmisen käytöstä ja mihin hän voi vaikuttaa itse? Mietin sitä aika ajoin... Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että astrologinen syntymäkartta eli horoskooppi kuvailee niitä olosuhteita, joihin ihminen syntyy. Se kuvailee myös haasteita, joita ihminen kohtaa elämässään. Mutta jokainen voi itse valita miten suhtautuu niihin haasteisiin. Ja kartalla on aina myös positiivisia aspekteja, joista voi olla kiitollinen.

Yksi lempparisanontani on "Luonne on kohtalo.", johon törmäsin jossakin astrofoorumilla. Siinä kiteytyy osuvasti se, miten eri luonteiset ihmiset reagoivat tapahtumiin eri tavoilla, mikä vie heitä joka päivä eri suuntiin elämässä. Joku hermostuu jokaisesta vastoinkäymisestä ja ottaa sen henkilökohtaisena loukkauksena, mikä saa elämän tuntumaan raskaalta. Joku toinen suhtautuu ongelmiin rennommin ja filosofisemmin, eikä kärsi niistä yhtä paljon. Kun muuttaa suhtautumistapaansa, muuttaa myös määränpäätänsä. Kaikilla on vapaus valita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti