tiistai 22. marraskuuta 2011

Aurinko Jousimiehessä

Aurinko siirtyy tänä iltana jousimieheen. Jouskari on viimeinen merkki ennen talvipäivänseisausta. Jostain syystä jousimiehet ovat saaneet omakseen vuoden pimeimmäin kuukauden. Kauriilla on tietenkin yhtä valotonta, mutta päivät sentään kasvavat pikkuhiljaa eivätkä lyhene jatkuvasti. Olen lukenut, että siitä syystä jousimiehet ovat kaikkein optimistisin merkki. Itsekin jouskarina en ole siitä niin varma, siis syy-yhteydestä, mutta myönnän, että tietty toiveikkuus on ominaista jousimiehille, joskus suorastaan pakkomielle.

Olen lukenut niin paljon jouskarien optimistisuudesta, että olen hieman kyllästynyt siihen. Usein ennakkoluulottomuus olisi parempi sana. Uusien asioiden kokeilu on helppoa, kun ei ole tiettyä mielikuvaa siitä millaisia niiden pitäisi olla. Tai elämän ylipäänsä. Joustavuus on myös tyypillistä. Uteliaisuus ja seikkailunhalu ovat myös kuvaavia sanoja. Jousimies on yleensä kiinnostunut oppimaan aina uutta ja saattaa sen vuoksi vaihtaa opiskelu- tai työpaikkaa usein. Jousimiehet ovat kyllä myös optimisteja, vaikka myöntävätkin sen, ettei kaikki voi onnistua. Mutta syvällä sisimmässään he tietävät, että asioiden järjestyminen on vain ajan kysymys. Ja sitä odotellessa voi samalla pitää hauskaa...

Myönnetään, että meillä jouskareilla on huonojakin puolia. Joskus olemme kärsimättömiä. Koska on niin paljon mielenkiintoista tehtävää. Ja lintsaamme kotitöistä (samasta syystä). Lakanat ja tiskit eivät ole kovin mielenkiintoisia. Saatamme ottaa liian isoja riskejä. Mutta emme syytä muita epäonnistumisesta ja olemme ylipäänsä liian ylpeitä ottaaksemme vastaan kovin paljon apua.

Ihanaa jousimieskuuta kaikille jousimiehille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti