perjantai 18. marraskuuta 2011

Merkurius hidastaa jo...

Merkuriuksen perääntyminen alkaa varsinaisesti vasta ensi torstaina, 24.11.11, mutta sen vauhti on jo alkanut hidastua. Mitä lähemmäs torstaita mennään, sitä enemmän vauhti hidastuu. Samalla hidastuvat ja vaikeutuvat merkuriuksen piiriin kuuluvat asiat, kuten yhteydenpito tuttuihin ja muu sosialisointi, kommunikointi eli kaikenlainen puhuminen ja kirjoittaminen ja jopa ostoksien teko. Ajatukset voivat tuntua sekavilta.

Päivät jolloin perääntyminen alkaa ja päättyy ovat kaikkein ongelmallisimpia. Silloin kannattaa välttää tärkeitä päätöksiä, joilla on vaikutus elämään vielä vuosien päästä. Merkuriuksen kääntymispäiviä edeltäviä ja seuraavia päiviäkin kannattaa välttää mahdollisuuksien mukaan, ainakin asuntokaupoissa ja naimisiin mennessä, koska jotain yllättävää voi ilmetä. Merkurius vaikuttaa sekä pieniin että suuriin päätöksiin, ja sen perääntyminen vaikeuttaa tilanteiden realistista ja objektiivista arviointia.  

Merkuriuksen perääntyminen päättyy vasta keskiviikkona 14.12.11. Perääntymisjakso joulun alla on aika ongelmallinen. Se voi vaikuttaa joululahjaostoksiin. Yksi vaihtoehto on suunnitella niitä rauhassa, mutta lukea lista läpi vielä kerran ja tehdä varsinaiset ostokset vasta joulua edeltävällä viikolla. Lahjakortit ovat myös hyvä vaihtoehto, koska sen saaja voi valita varmasti mieleistä. Kuitit kannattaa joka tapauksessa säilyttää hyvin, jos tavaroiden kanssa ilmenee ongelmia....

Nämä ovat tietenkin vain suuntaviivoja, joita voi noudattaa se joka jaksaa tai pystyy... Asioilla on tapana onneksi järjestyä, vaikkei kaikkea suunnittelisi taivaallisen kalenterin mukaan. :) Kaikki ostokset eivät varmasti mene pieleen, vaikka ne tekisikin merkuriuksen perääntyessä. Itse jättäisin silti ainakin kalliit elektroniikkahankinnat silloin väliin, odottamaan suotuisampaa hetkeä... Myös kaukomatkan varaaminen merkuriuksen perääntyessä jousimiehessä kuulostaa huonolta idealta.

~ L

2 kommenttia:

  1. Tähän vaiheeseen, marraskuun loppuun, sopiikin oikein hyvin hitaampi jakso. Otan sen mielihyvin vastaan.

    VastaaPoista
  2. Jep. Saadaan löhöillä hyvällä omatunnolla. :)

    VastaaPoista