tiistai 23. joulukuuta 2014

Saturnus Jousimiehessä

Saturnus on juuri siirtynyt skorpionista jousimieheen. Edellisestä kerrasta onkin aikaa... Muistatko jotain tärkeää vuosilta 1985-1988? Silloin saturnus oli edellisen kerran jousimiehessä. Itse en muista siitä kovinkaan paljon. Olin silloin koululainen. Joka tapauksessa näillä vuosilla on yhteys, samankaltainen teema, ja transiitti tapahtuu samoilla alueilla kunkin kartalla.

Saturnus jousimiehessä vaikuttaa erityisesti kaikkien jousimiesten elämään. Saturnus on tehokas ja tavoitteellinen planeetta ja se auttaa jousimiehiä saamaan elämänsä parempaan järjestykseen. Se auttaa keskittymään oleelliseen karsimalla elämästä turhia rönsyjä. Harmi, että jousimiehet tykkäävät rönsyillä aiheesta toiseen.... Jousimiehen ja saturnuksen energiat eivät sovi aina hyvin yhteen. Itse asiassa saturnus skorpionissa oli yleisesti ottaen harmonisempi kausi. Mutta jousimiehet tulevat hyötymään saturnuksen avusta. Ja kaikilla on kartalla alue, jossa on jousimiehen vaikutusta. Siellä asiat kasvavat ja karkaavat usein käsistä. Saturnuksen vaikutus tuntuu usein rajoittavalta, mutta se auttaa laittamaan asiat järjestykseen.

Toiset tähän sykliin liittyvät vuodet ovat 2000-2003. Silloin saturnus oli jousimiehen vastamerkissä kaksosessa. Silloin alkaneet projektit tai tapahtumat voivat siirtyä nyt uudelle tasolle. Ja 2007-2010 saturnus oli neitsyessä. Silloin saattoi alkaa tai päättyä jotakin tärkeää, ja tarina saa lähivuosina uuden käänteen....

Vaikka saturnus kulkee ja vaikuttaa nyt jousimiehessä, se palaa skorpioniin kesäkuusta syyskuuhun 2015. Skorpionit voivat tuntea silloin viime vuosien paineiden palaavan hetkeksi. Se koskee lähinnä loppupään skorppareita. Alku- ja keskiosan skorpionit eivät välttämättä edes huomaa sen paluuta merkkiinsä. Se on kaikille merkeille tilaisuus viimeistellä tai parannella jotakin kahden viime vuoden aikana syntynyttä. Mielenkiintoista nähdä miten nopeasti saturnus alkaa vaikuttaa jousimiesten elämään....!

11 kommenttia:

 1. Naurattaa pikkuisen tuo Jousimies-Saturnus. Kun se viimeksi oli, olin niitä 3-kertaisesti työllistettyjä naisia eli kävin töissä, opiskelin ja hoidin kotianikin parhaan mukaan tuolloin. Ei minua Saturnus pystynyt rajoittamaan. Vaihti oli niin hirmuinen. Liekö se 1-huoneen Jousimies-Jupiter on niin voimakas. Nyt voi helpomminkin löytyä Saturnus-energiaa tähän aikaan.

  VastaaPoista
 2. Työ ja saturnuksen transiitti sopivat kyllä hyvin yhteen. Tämä kausi voi olla jousimiehille yksi tehokkaimmista. Yleensä jouskarit mieluummin harrastavat ja tutkivat asioita kuin ahkeroivat ja siksi saturnuksen transiitti voi tuntua rajoittavalta.

  VastaaPoista
 3. Kiinnostaa että koska Saturnus on viimeksi ollut Leijonassa?

  VastaaPoista
 4. Hauskoja nuo mainitsemasi Saturnus Jousimiehessä ajanjaksot: 1984 aloitin opinnot ja muutin vanhempieni luota pois (Saturnus oli 4. huoneessa kuten nytkin). Vuonna 2000 kävin pitkällä matkalla Afrikassa, muutin toiseen kaupunkiin Suomessa, sain työpaikan, josta lähtin vuonna 2003 ja aloin tekemään töitä omalla toiminimellä, eli yksityisyrittäjänä. Vuonna 2007 pääsin nykyiseen työpaikkaani, joka vakinaistettiin (mikä sopisikaan Saturnukselle paremmin) vuonna 2010. Tänä vuonna aion häipyä siitä työpaikasta (ehkä siinä auttaa Jousimiehen levottomuus ja laajentumisen halu) ja alkaa tehdä omillani jotakin. Se edellyttää uuden opiskelua ja paljon työtä ja toivon, että saan keskitettyä voimavarani viisaasti. Voisin kuvitella, ettei Saturnus olekaan näissä tapauksissa mikään mörkö, vaan verraton apuri. Minulla se tosiaan on Jousimiehessä matkatessaan liittynyt opiskeluun, muuttamiseen ja uuden elämänkauden alkamiseen.

  VastaaPoista
 5. 80-luvun saturnus jousimies vaiheeseeni ajoittuu lukiosta poispääsy ja ammatillisten opintojen aloittaminen sekä kesätyö kahtena vuonna ulkomailla ja ylipäänsä maailman avautuminen matkailun muodossa.
  Vaikea arvuutella, mitä nyt on edessä. Kaiketi jotain uutta, sillä olen nyt pari vuotta ollut ilman töitä omasta aloitteestani hypättyäni pois oravanpyörästä..

  VastaaPoista
 6. Täytyy myöntää, että Jouskarienergia kuluu paljon harrastusten parissa, varsinkin kun sitä 'pakottaa' tuo Jupiter näyttämään lahjojaan. Nytkin olen aloittanut erään uuden harrastuksen vähän laajemmissa piireissä, joten Saturnus toivottavasti tuo siihen järkeä, realiteettia ja ennen kaikkea itsekritiikkiä.

  VastaaPoista
 7. Marjatta, saturnus oli leijonassa viimeksi heinäkuusta 2005 syyskuuhun 2007. Tapahtuiko tai alkoiko silloin jotain tärkeää? Saturnus jousimiehessä on hyvä aika jatkaa tai laajentaa asioita, jotka alkoivat sen ollessa leijonassa....

  VastaaPoista
 8. Työskentely ulkomailla tai matkailualalla sopii muuten loistavasti jousimies-saturnus -energioihin! :)

  VastaaPoista
 9. 1985 syntyi lapsi, 1986 menin äitiysloman jälkeen töihin. 1999 syntyi lapsi ja 2002 menin äitiysloman jälkeen töihin. 2008 sain työpaikan kahden vuoden (vapaaehtoisen) työttömyyden jälkeen. Kaikkina noina aikoina riitoja puolison kanssa. Minä kala, Saturnus syntymäkartalla jousimiehessä, mies oinas Jousimies syntymäkartalla huoneissa 3 ja 10. Sama riitely ja erosta puhuminenko alkaa taas? Voi ei, en jaksa, miten voin välttää riitelyn?

  VastaaPoista
 10. Riitelyn riski on nyt iso, kun on olet muuttuva merkki ja saturnus on jousimiehessä. Saturnus tuo mukana paljon energiaa, joka pitää käyttää jotenkin. Muuten se purkautuu ristiriitoina. Saturnuksen energia sopii parhaiten työhön. Eli kannattaa kehittää joku oma projekti, johon voi käyttää paljon energiaa seuraavien parin vuoden aikana. Saturnus-energia sopii huonosti parisuhteeseen ja perhe-elämään, joten projekti ei saa olla liian lähellä niitä.

  Tsemppiä! Olen itse aurinko-jousimies, ja tunnen paineen todella kasvavan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa vinkeistä ja tsempistä!

   Poista