tiistai 22. toukokuuta 2012

Kohtalo vai vapaa tahto?

Tätä on pakko miettiä aina välillä.... Astrologian mukana tulee muuten helposti liian herkäksi uskomaan oman elämän ulkopuolisiin voimiin. 

Toisaalta näen jatkuvasti miten astrologiset tapahtumat muokkaavat omaa ja muiden elämää. Toisaalta tuntuu älyttömältä ajatella, että olisimme täysin kohtalon armoilla emmekä pystyisi itse vaikuttamaan omaan elämäämme. Uskon tavallaan molempiin yhtä aikaa. Uskon, että astrologia kuvaa omalla tavallaan kohtalon oikkuja ja uskon, että voimme silti valita millaiseksi elämä muodostuu.

Astrologiasta saa eniten iloa, kun sitä käyttää luovasti. Se kuvaa jatkuvaa luomisen ja tuhoutumisen kiertokulkua. Tai asiat eivät oikeastaan ikinä katoa, ne vain muuttavat muotoaan jatkuvasti. Helpot ja hankalat transiitit vuorottelevat perä perää. Kummatkaan eivät lopulta voita. Onneksi voimme itse valita kummat saavat enemmän tilaa ja vaikutusvaltaa omassa elämässä. Hankalatkin transiitit muuttuvat helpommiksi, kun tiedostaa niiden väliaikaisuuden. Toisaalta joskus ihmiset hukkaavat osan hyvien transiittien voimasta, koska eivät uskalla haluta tarpeeksi. Silloin usko omaan tahtoon auttaisi saamaan niistä paljon enemmän irti.

Kysymyksen asettelu on samantapainen kuin esimerkiksi geenien ja ympäristön vaikutus kasvatuksessa. Kukaan ei voi kumota täysin jomman kumman vaikutusta. Silti niiden suhteesta kiistellään jatkuvasti. Tällä hetkellä tilanne on kai 50/50. Astrologiassa geenit edustaisivat syntymäkarttaa, josta kaikki lähtee. Ympäristö olisimme me itse, se miten suhtaudumme karttaamme ja käytämme sitä. Millaisiksi haluamme kasvaa sen pohjalta. Samankin kartan voi elää monilla eri tavoilla. Meillä on enemmän valtaa kuin usein ymmärrämmekään.

Kohtaloon on helpointa vaikuttaa, kun tuntee sen tarpeeksi hyvin.

2 kommenttia:

  1. Hienosti ilmaistu haastavasta aiheesta! Itsekin tätä tulee syvällisemmin mietittyä aina silloin tällöin, joten sinun geeni vs. ympäristö vertauksestasi kiitän. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tosiaan haastavaa taiteilla niin että astrologia auttaisi sen sijaan että se alkaa rajoittaa... :)

    VastaaPoista