lauantai 5. toukokuuta 2012

Superkuu

Huomisen täysikuu on lisäksi superkuu. Kuu on lähimpänä maata sataan vuoteen, ja sen vuoksi se näyttää tavallista suuremmalta. Kuulostaa hienolta. Onneksi illalla pitäisi olla pilvetöntä, joten kuu näkyy hyvin.

Superkuun astrologisesta merkityksestä ei löydy yhdenpitävää tietoa. Jotkut epäilevät sen povaavan onnettomuuksia tai luonnonmullistuksia, kuten maanjäristyksiä. Minusta se kuulostaa epätodennäköiseltä. Koska kuu on tavallista lähempänä maata, täysikuu luultavasti tuntuu erityisen voimakkaalta. Mutta hyvässä vai pahassa, se selviää pian. Ei auta kuin elää läpi ja kokea superkuu, jotta sen vaikutus selviää. Luultavasti sen vaikutus on lisäksi ihan erilainen eri ihmisille eikä kokemuksista ehkä löydy yhtä ainoaa yhteistä tekijää... Itse olen lähinnä väsynyt, koska viime päivät ovat olleet kiireisiä, enkä ainakaan vielä mukavilla ylikierroksilla kuun takia. :) Itse asiassa viime keväänä puhuttiin jo superkuusta jonkin täysikuun yhteydessä, joten ilmiö ei ole ihan uusi.

Kannattaa lähteä illalla pian auringonlaskun jälkeen kuukävelylle. Täällä Helsingissä aurinko laskee 21.30. Toivottavasti saan nousevasta superkuusta muutaman hienon kuvan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti