torstai 4. lokakuuta 2018

Venus perääntyy Skorpionissa ja Vaa'assa

Venus perääntyy vain harvoin. Aurinkoa ja kuuta lukuun ottamatta kaikki astrologiset planeetat perääntyvät säännöllisesti. Venus on näistä harvinaisin perääntyjä. Merkurius peruuttaa yli 10 viikkoa vuoden aikana. Venus sen sijaan perääntyy noin puolentoista vuoden välein 6 viikkoa. Mutta sen vaikutuskin on ihan erilainen kuin Merkuriuksen perääntymisten. Tällä kertaa Venuksen perääntyminen alkaa 5.10.2018 ja se päättyy 16.11.2018.

Venuksen oma sykli

Venuksen perääntymisillä on ihan oma rytminsä. Muut planeetat peruuttavat vuorotellen aina eri merkeissä, mutta Venuksen perääntymisillä on vain viisi eri alkupistettä. Kahdeksan vuoden aikana se perääntyy vain näistä viidestä kohdasta lähtien ja sitten sama sykli alkaa uudestaan. Niistä muodostuu taivaalle viisisakarainen tähti, pentagrammi. Kohdat muuttuvat vain parilla asteella eikä kokonaisilla merkeillä, kuten muilla planeetoilla. Tällä kertaa perääntyminen alkaa 10 asteesta skorpionia. Edellisellä kerralla venus perääntyi maalis-huhtikuussa 2017, mikä alkoi 13 asteesta oinasta. Muut alkupisteet perääntymisille ovat neitsyessä (0 astetta), kauriissa (28 astetta) ja kaksosessa (23 astetta)... 

Edellisen kerran Venus perääntyi skorpionissa ja vaa'assa vuonna 2010 loka-marraskuussa. Jos silloin tapahtui jotakin mielenkiintoista, tämäkin perääntyminen on erityisen merkittävä. Sitä edellisen kerran Venus perääntyi skorpionista vaakaan vuonna 2002 samoin loka-marraskuussa.

Venus astrologiassa: Raha vai rakkaus? 

Venuksen ydinarvot astrologiassa ovat raha ja rakkaus. Opiskellessani astrologiaa vuosia sitten se tuntui kummalliselta, jotenkin epäpyhältä. Eihän rahalla ja rakkaudella pitäisi olla mitään tekemistä keskenään. Mutta nyt olen tottunut ajatukseen ja se on alkanut tuntua normaali(mma)lta. Rakkaus on tärkeää, ehkä tärkeintä, sitä tuskin kukaan kiistää. Ja raha, se on symboli, vaihtoväline, ei sen kummempaa. Sitä voi käyttää moniin tärkeisiin, hyödyllisiin ja hauskoihin asioihin. Oikeastaan se symboloi vapautta ja mukavia mahdollisuuksia, ja siksi liittyy Venukseen astrologisesti. 

Perääntyminen voi näkyä siis joko raha-asioissa tai tunnepuolella, tai molemmissa. Perääntyminen tuo perinteisesti viivytyksiä ja mielen muutoksia. Ajatukset karkaavat helposti menneisyyteen... Ja joskus ihmiset ilmaantuvat menneisyydestä sekoittamaan niitä lisää.

Venuksen perääntyminen: Uhka vai mahdollisuus?

Koska tutkin astrologiaa, on joitakin asioita, joita en tekisi, kun Venus perääntyy. En menisi kihloihin tai naimisiin. Enkä ottaisi isoa lainaa pankista. Enkä suosittele ketään muutakaan tekemään niin. Mutta muuten yritän miettiä, mitä hyötyä alkavasta perääntymisestä voi olla. Tämä perääntyminen saattaa sotkea tunneasioita, mutta sitten se myös selkeyttää niitä. Se voi nostaa esiin tunteita, jotka olivat jo arjessa unohtuneet. Jos ne ovat hyviä tunteita, ne saavatkin palata elämään, ja jos ne eivät ole hyviä, nyt tulee tilaisuus päästä niistä lopullisesti. 

Rahaplaneetan perääntyminen tuo esiin heikot kohdat talouden hoidossa. Tai muun omaisuuden hoidossa. Joskus se näyttää mitä emme tarvitse enää ja helpottaa turhista tavaroista tai asioista (tai ihmisistä) luopumista.

Jos Venuksen perääntyminen alkoi kiinnostaa syvällisemmin, alla linkin edellisvuosien perääntymis-juttuihin. Voit myös tutkia, miten kaudet ovat vaikuttaneet ihmissuhteisiisi!

Venus muokkaa myös sisäisiä arvojamme ja suhdetta itseemme, eli muutokset näkyvät usein ensin niissä ja vasta sitten ihmissuhteissa. Ovatko Venuksen perääntymiset olleet sinulle hyödyllisiä vai epämukavia kausia? 

Venus perääntyy skorpionissa ja vaa'assa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti