keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Täysikuu Härässä - kaikilla mausteilla

Joka vuosi jokaisessa merkissä on yksi täysikuu ja yksi uusikuu, siis pääsääntöisesti. Tällä kertaa täysikuu härässä osuu ihan härän merkin alkuun. Aurinko vaihtoi merkkiä vaa'asta skorpioniin vasta eilen. Lisäksi kuu on tiukassa yhtymässä Uranukseen ja aurinko tekee yhtymää Venukseen. Harvinaisen dramaattiset ainekset pelissä!

Katsotaan mitä kaikkea tämä täysikuu nostaa esille:

Kuun ja Uranuksen vaikea yhtälö

Kuu symboloi astrologiassa esimerkiksi lepoa ja ravintoa sekä rutiineja ja palautumista. Uranus sen sijaan symboloi levottomuutta, tarvetta nopealle muutokselle. Nämä planeetat haastavat toisensa melkein jokaisella tasolla. Kuu on yksityinen ja edustaa sisäisiä prosesseja. Uranus on aktiivinen ja julkinen. Kuitenkin nyt näiden planeettojen täytyy tehdä yhteistyötä, edes hetken aikaa.

Uranus haastaa meidät muuttamaan rutiinejamme. Se pakottaa pohtimaan, mitkä päivittäiset toimet ovat tärkeitä ja mitkä eivät. Uranuksen herätykset eivät ole aina miellyttäviä, mutta välillä ne tulevat tarpeeseen. 

Linkit pidempiin Uranus härässä -juttuihin löytyvät helpoiten tämän viikon viikkohoroskoopista: Viikon 43 Taivaanmerkit -viikkohoroskooppi

Auringon ja Venuksen tanssi

Toisaalla, täysin vastakkaisella puolella eläinrataa aurinko ja Venus muodostavat toisen parin. Yleensä auringon ja Venuksen yhteistyö toimii hyvin, mutta nyt Venus on perääntynyt jo muutaman viikon. Se ei ole vahvimmillaan. Parhaimmillaan Venus parantaa elämänlaatuamme, mutta nyt se on eksyksissä. Venuksen perääntymisen laajemmasta merkityksestä on oma juttunsa: Venus perääntyy Skorpionissa ja Vaa'assa

Aurinko sen sijaan kuvaa päämääriämme. Skorpionin merkissä ne saavat syvällisiä sävyjä. Asioiden täytyy tuntua todella merkityksellisiltä, jotta niissä olisi järkeä. Skorpionit eivät tee mitään pintapuolisesti, vaan todella syventyvät kaikkeen niitä kiinnostavaan. Aurinko-skorpioneilla tämä kaikki on synnynnäistä. Silti kaikilla meillä on kartallamme pala skorpionia, alue, jossa emme pysty jättämään mitään puolitiehen...

Täysikuun merkitys

Entäpä itse täysikuun merkitys? Vaikka täysikuulla on harvinaisen tiivis kontakti Uranukseen ja lisäksi tarkka oppositio Venukseen, sillä on omakin merkityksensä. Täysikuu härässä tuo nimittäin lepotauon intensiivisen skorpioni-kuukauden keskelle. Se muistuttaa pysähtymään ja nauttimaan yksinkertaisista asioista. Joskus asiat ovat helppoja ja kauniita ilman taka-ajatuksia. 

Tämä täysikuu auttaa löytämään tasapainoa keveyden ja syvällisyyden välille. Sen tunnelman voi tavoittaa parhaiten luonnon keskellä, sillä härkä on hyvin luontorakas merkki. Se voi parhaiten ulkoilmassa. Samoin me kaikki tarvitsemme nyt ylimääräistä happea, kun tutkimme muuten elämän vakavampaa puolta. 

Tällä kertaa täysikuu nostaa esiin useita ristiriitaisiakin teemoja, mutta yritetään nauttia myös härkämäisesti elämän simppeleistä iloista!

Täysikuu Härässä - kaikilla mausteilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti