perjantai 28. joulukuuta 2012

Täysikuu Ravussa

Joulupyhät menivät nopeasti, melkein liiankin äkkiä. Nyt taas tuntee kuinka energia kasvaa täysikuuta varten. Ilmassa on paljon energiaa, ja osa siitä on hyvin räjähtävää. Onneksi vaikutus ei ole pitkä, mutta kaikki ehtivät varmaan kokea joitain turhauttavia hetkiä.


Tämä täysikuu on monella tapaa hyvin perhekeskeinen, ja sopii lomapäiviin, kun aikaa vietetään usein oman perheen ja laajemmin suvun kesken. Siinä on kuitenkin individualistinen sivujuonne, joka pakottaa miettimään omaa yksilöllistä paikkaa ja omia henkilökohtaisia tarpeita laajemmassa kehyksessä. Useimmista tuntuu jossain määrin vaikealta olla täysin oma itsensä ja samalla täyttää rooli perheessä tai laajemmin yhteiskunnassa. Se kuitenkin on mahdollista ja tänään voi löytyä uusi tapa toteuttaa itseään.

Täysikuu vaikuttaa kaikkein voimakkaimmin johtaviin merkkeihin:
Ravuille tämä voi olla hyvin emotionaalista aikaa. Tunteet ovat pinnalla, kuten muillakin, mutta ravut ovat usein muita herkempiä aistimaan ja nimeämään niitä. Tänään voi paljastua jokin ristiriita muiden odotusten ja omien reaktioidesi välillä. Jokin velvollisuus voi rasittaa ihmissuhteita. Älä ylireagoi. Järkevämpi ratkaisu löytyy pian.

Kauriilla voi sen sijaan olla vastassaan tunteellinen kumppani. Todennäköisesti se on seurustelu- tai elämänkumppani, mutta se voi olla myös hyvä ystävä, jonka kanssa teet tiivistä yhteistyötä. Kaiken lisäksi joudut tasapainottelemaan jonkin menneisyyden painolastin kanssa. 

Oinailla täysikuu valaisee perhetilannetta. Se voi ulottua suvussa ja menneisyydessä jopa useamman sukupolven päähän. Voit löytää uuden näkökulman johonkin perhettäsi, juuriasi tai jopa emotionaalista tasapainoasi koskettavaan asiaan. Samaan aikaan kamppailet ollaksesi oma itsesi.

Vaaoilla paine jakaantuu uran ja muiden tavoitteiden sekä toisaalta kodin tai muiden elämän tukipilareiden välillä. Mieti tuntuvatko uratavoitteesi oikeilta. Antavatko ne sinulle aitoa tyydytystä? Samalla sinun täytyy ottaa huomioon kumppanisi tai partnerisi näkökanta. Se tuottaa haasteen jonka ratkaisemisesta myös nautit.

Muuttuvilla ja kiinteillä merkeillä paine ei ole ihan yhtä kova:
Kaksosilla paine tuntuu raha-asioissa. Sinusta voi tuntua siltä, ettet tienaa tarpeeksi. Tai haluat tehdä muutoksia siihen, miten käytät rahasi. Jokin harrastus voi viedä enemmän rahaa kuin pitäisi, mistä voi tullaa kitkaa sinun ja kumppanisi välille. Usein pienilläkin kompromisseilla pääsee pitkälle.

Jousimiehet joutuvat sen sijaan pohtimaan yhteisiä hankintoja ja samalla myös yhteisiä arvoja. Omat tulosi muuttuvat paljon kuluvien vuosien aikana, mikä heijastuu väistämättä myös jaettuihin taloudellisiin velvollisuuksiin. Lapsista voi tulla yllättäviä menoja, tai tilanne voi ainakin tuntua siltä.

Neitsyillä täysikuu vaikuttaa laajoihin ystäväpiireihin. Arvosi muuttuvat pikkuhiljaa, ja samoin ihmiset, joiden kanssa tunnet hengenheimolaisuutta. Nyt myös jotkin parisuhteen velvollisuudet estävät sinua viettämästä ehkä niin paljon aikaa kuin haluaisit ystävien tai harrastusten parissa.

Kaloilla täysikuu vaikuttaa lapsiin ja omiin luoviin harrastuksiin. Mietit ehkä miten ne sopivat laajempaan kuvaan ja idealistisiin tavoitteisiisi. Elämääsi voi kuitenkin tulvia lisää iloa, jos annat sille mahdollisuuden. Raha-asiat saattavat huolestuttaa sinua hetkellisesti.

Härillä täysikuu valaisee kaikenlaisen kommunikoinnin ja arkisten ihmissuhteiden huoneen. Oma ajattelutapasi korostuu. Voit saada hyviä ideoita matkoistasi tai opiskeluistasi. Sisarusten kanssa voi olla intensiivistä hyvässä tai pahassa.

Skorppareiden ajatukset suuntautuvat matkusteluun, mitä kauemmas sen parempi! Suunnittelukin sopii hyvin tämän hetken ilmapiiriin. Tai jos yhä opiskelet, saat siihen tarvittavaa lisäenergiaa. Pidä kuitenkin kaiken varalta hyvää huolta terveydestäsi ja jaksamisestasi.

Leijonille tämä täysikuu merkitsee hetkellistä hiljentämistä ja rauhoittumista. Etsi ja kokeile mikä on sinulle ihanteellinen levon ja tekemisen tasapaino. Kun tunnet rajasi, ja opit ne hyvällä tai pahalla, elämäsi on kaikin puolin helpompaa. Erityisesti lepo kotona auttaa.

Vesimiehet näkevät yleisen terveydentilansa ja jaksamisensa arjessa tavallista selkeämmin. Huomaat nyt, jos olet haalinut liikaa tekemistä. Kyse voi olla myös vääränlaisten asioiden tekemisestä. Jaksaminen vaatii motivaatiota, ja sen suunta muuttuu ajan myötä.

~ L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti