perjantai 20. heinäkuuta 2018

Eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset astrologiassa

Eklipseillä tai kuun- ja auringonpimennyksillä on astrologiassa usein kohtalokas maine. Ennen vanhaan ne liittyivät astrologisissa tulkinnoissa usein sotiin tai erilaisiin luonnonkatastrofeihin. Nykyään ne symboloivat ihan erilaisia asioita, onneksi.

Milloin pimennys tapahtuu?

Eklipsit tai pimennykset tapahtuvat joko uudenkuun tai täydenkuun aikaan. Silti jokainen uusikuu tai täysikuu ei ole samalla pimennys. Pari kertaa vuodessa aurinko, maapallo ja kuu ovat tismalleen samalla tasolla niin, että joko kuu peittää varjollaan auringon tai maapallo peittää varjollaan kuun. Silloin tapahtuu peräkkäin joskus kaksi, joskus kolmekin pimennystä. Muina uudenkuun tai täydenkuun aikoina kuu, maa ja aurinko ovat hieman eri tasoilla eikä pimennystä tapahdu. 

Kuunsolmut näyttävät missä merkeissä pimennykset kulloinkin tapahtuvat. Kuun yläsolmun paikka kartalla kertoo tulevista tapahtumista. Kuun alasolmu sen sijaan kuvailee menneisyyttä. 

Kuunpimennys (Lunar eclipse)

Kuunpimennys tapahtuu täydenkuun aikaan, kun aurinko ja kuu ovat vastakkaisilla puolilla eläinrataa ja maapallon varjo peittää kuun. Pimennykset voivat olla osittaisia tai täydellisiä. Täydelliset pimennykset ovat voimakkaampia kuin osittaiset. Kuunpimennykset liittyvät yleensä symbolisesti loppuihin tai menetyksiin, mutta niiden parina on onneksi aina auringonpimennys. 

Auringonpimennys (Solar eclipse)

Auringonpimennys tapahtuu aina uudenkuun aikaan, kun aurinko ja kuu ovat samassa pisteessä eläinrataa ja kuu peittää auringon joko kokonaan tai osittain. Taas täydellinen pimennys on voimakkaampi kuin osittainen, vajaa pimennys. Perinteisesti auringonpimennysten ajatellaan tuovan uusia alkuja ja mahdollisuuksia. Auringon- ja kuunpimennys toimivat aina pareittain. Jotain vanhaa loppuu, jotta elämään tulee tilaa jollekin uudelle.

Auringonpimennys tuo muutoksia astrologiassa
Auringonpimennys tuo muutoksia astrologiassa


Mitä eklipsi tai pimennys symboloi astrologisesti?

Eklipsit tuovat meille nykyihmisillekin elämänmuutoksia, jotka onneksi eivät ole yhtä kohtalokkaita kuin vanhahtavassa astrologiassa. Pimennykset antavat tilaisuuden hylätä jotakin vanhaa, joskus myös pakottavat siihen. Samalla ne luovat tilaisuuden hypätä nopeasti uudenlaisiin kokemuksiin. Varsinkin eklipsit omassa aurinko- tai nousumerkissä ovat voimakkaita, kuten myös niiden vastamerkeissä. Pimennykset muissa merkeissä tuovat myös muutoksia elämään, mutta eivät yhtä henkilökohtaisesti.

Eklipsit liittyvät usein merkittävien ihmissuhteiden alkuihin tai loppuihin, uran vaihtoon, muuttoon ulkomaille ja muihin suuriin elämänmuutoksiin. Pimennykset tuovat tärkeitä päivityksiä elämäämme. Koneita täytyy nykyään päivittää jatkuvasti. Elämää tarvitsee onneksi päivittää harvemmin... Mutta henkilökohtaisella tasolla muutokset tuntuvat välillä yhtä suurilta kuin entisajan astrologien ennustamat vaarat olivat yleisellä tasolla. Ainakin pitkällä aikavälillä eklipsit tekevät ehdottomasti elämästä parempaa, vaikka suurten muutosten keskellä ei tuntuisi siltä.

Linkki tämän kesän pimennyksistä kertovaan juttuun:
Kesän 2018 eklipsit eli pimennykset

***
Alla olevassa linkissä on myös taulukko, josta voit tarkistaa milloin kuunsolmu oli viimeksi omassa aurinkomerkissäsi eli omat viimeisimmät eklipsivuotesi!

Löydä omat eklipsi-vuotesi!

~Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti