tiistai 31. heinäkuuta 2018

Elokuun Taivaanmerkit -kuukausihoroskooppi

Elokuun horoskooppi ei juuri häviä vauhdissa heinäkuun horoskoopille. Molempina kuukausina on ollut yllin kyllin astrologisia kuvioita. Ehkä syksyksi rauhoittuu...? En tiedä, en ole ehtinyt perehtyä kunnolla vielä syksyn kuvioihin tai horoskooppiin, mutta kerron kyllä, kun ehdin.

Elokuussa on samat astrologiset pääteemat kuin heinäkuussakin. Luonnollisesti kuviot vaikuttavat nyt eri näkökulmasta, mutta niissä on vielä paljon samaa. Eli jatkamme eklipsien (tai pimennysten) ja perääntyvien planeettojen seurassa...

Kolmas eklipsi tai pimennys

Lauantaina 11.8.2018 on kesän eklipsi-sarjan kolmas ja viimeinen eklipsi. Se tapahtuu uudenkuun aikaan leijonassa, eli kyseessä myös auringonpimennys. Tällä kertaa pimennys on osittainen eikä kokonainen. Koska kyseessä on kolmen pimennyksen sarja, pimennysten välinen eräänlainen välitila kestää neljä viikkoa. Välitilaa kestää yleensä vain kaksi viikkoa, koska pimennykset tulevat useimmiten pareittain. Ei ihme, jos suunta tuntuu olevan ajoittain hukassa... Asiat muuttuvat nopeasti, ja suurimmat päätökset kannattaakin tehdä eklipsi-jakson jälkeen.


Merkurius ja mars perääntyvät

Toinen iso vaikutus on marsin ja merkuriuksen yhtäaikainen perääntyminen. Kummankaan planeetan yksittäinen perääntyminen ei ole kovin iso juttu, mutta yhdessä niiden vaikutuksilla on tapana kasaantua... Jos kärsit väsymyksestä ja/tai keskittymisvaikeuksista, nämä perääntymiset saattavat olla siihen syynä...

Mars on perääntynyt jo kesäkuun lopusta. Koko perääntymisjakso on 27.6.-27.8.2018. Mars vaikuttaa elinvoimaamme ja fyysiseen energiaan. Sen perääntyessä joudumme usein toimimaan ikään kuin säästöliekillä. 

Merkurius perääntyy kerrallaan vain kolmisen viikkoa. Tällä kertaa se perääntyy 26.7.-19.8.2018. Sen perääntyminen vaikeuttaa ajattelua ja kommunikaatiota. Toisaalta kausi voi tuoda helmiä menneisyydestä ja auttaa keskeneräisten asioiden saattamista päätökseen.

Muut astrologiset kuviot

Elokuun ensimmäinen astrologinen päätapahtuma on ehdottomasti eklipsi leijonassa 11.8. Kuun alussa on normaalia planeettojen liikehdintää, mutta pimennys vie silti voiton. 

Reilun viikon päästä sunnuntaina 19.8.2018 Merkurius päättää perääntymisensä tältä erää. Elämä palautuu vähitellen normaaliin rytmiin. Samana päivänä on herkullinen jupiterin kolmio neptunukseen. Se vaikuttaa onneksi koko viikon. Vesimerkeissä planeetat auttavat henkisessä kasvussa, luovat rauhaa ja turvallisuuden tunnetta. Kukapa ei kaipaisi lisää mielenrauhaa?

Seuraava viikonloppu on myös onnekas: 25.8.-26.8. aurinko tekee kolmion uranukseen ja saturnukseen. Kaikki planeetat ovat maamerkeissä, joten viikonloppu sopii hyvin elämästä nauttimiseen kaikilla aisteilla. Lisäksi sunnuntaina 26.8. on täysikuu kaloissa.

Ja maanantaina 27.8. mars tosiaan lopettaa vihdoinkin perääntymisensä. Energiataso nousee pikkuhiljaa normaaliksi. Vihdoinkin. 

Nyt on jo sellainen olo, että ollaan voitolla tästä kesästä. On ollut mahtavaakin, mutta myös stressaavaa, kun asiat pyörivät moneen suuntaan ja vielä aika arvaamattomasti. Elokuu tuo huojennusta kiireeseen viikko viikolta!

~Liisa


sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Viikon 31 Taivaanmerkit -viikkohoroskooppi

Mukavaa päästä kirjoittamaan vaihteeksi rauhallista viikkohoroskooppia. Alkava viikko näyttää monella tavalla rauhalliselta edelliseen viikkoon verrattuna. Aspektit taivaankappaleiden kesken ovat taas ihan minimissä...

Ryhmäpaineita

Tällä viikolla on vain yksi planeettojen kohtaaminen. Se ei ole ihan helpoimmasta päästä, mutta vaikutus ei ole kovin pitkäaikainen. Keskiviikosta perjantaihin kannattaa tiedostaa oma kärsimättömyys ja olla kärsivällinen muiden suhteen....

  • To 2.8. Mars muodostaa neliön uranukseen, mikä tekee päivästä hieman räjähdysherkän. Ihmiset ovat kärsimättömiä ja ongelmien ratkaisussa on toivottavaa. Sosiaaliset taidotkin saattavat olla hieman hukassa. Kaikilla on omia paineita, jotka ovat hetkellisesti ristiriidassa isompien ihmisryhmien tarpeiden suhteen. 

Tällainen vilkkaiden ja rentouttavampien viikkojen vaihtelu on oikeastaan aika mukavaa! Universumissa säilyy mukava tasapaino... :)

Mukavaa viikkoa!
~ Liisa


Ajankohtaiset linkit:

Jos et ole vielä tutustunut marsin ja merkuriuksen perääntymisiin, jotka vaikuttavat kaikkiin tälläkin hetkellä, pääset lukemaan niistä alla olevista linkeistä:
* Merkurius perääntyy Leijonassa 2018
* Mars perääntyy Vesimiehessä ja Kauriissa 2018

perjantai 27. heinäkuuta 2018

Täysikuu vesimiehessä ja täydellinen kuunpimennys


Tämän eklipsi-kauden toinen pimennys perjantaina 27.7.2018 on kaikkein voimakkain. Se on täysikuu vesimiehessä ja samalla täydellinen kuunpimennys. Vain osa eklipseistä on täydellisiä ja loput ovat osittaisia pimennyksiä. Tämä on voimakkaampi kuin monet muut pimennykset.

Vesimiehen viesti

Kuu on vesimiehen merkissä ja aurinko leijonassa. Vesimies liittyy astrologiassa tulevaisuuden visioihin ja ruohonjuuritason toimintaan. Monet vesimiehet ovat aktiivisia esimerkiksi luonnonsuojelussa, kansalaisoikeuksien suhteen tai vaikka harrastustoiminnassa. Yhteistä on jokin tavoite, joka yhdistää erilaisia ihmisiä. Siksi tämä eklipsi vaikuttaa meidän kaikkien tulevaisuuden toiveisiin ja aatteelliseen toimintaan tai ihan vain harrastustoimintaan. Muutos on ilmassa ja nyt se voi tapahtua salamannopeasti.

Eklipsi ei ole ihan mutkaton. Kuu on yhtymässä marsiin vesimiehessä ja samalla neliössä uranukseen härässä. Taloudelliset syyt ja mukavuudenhalu voivat jarruttaa muutoksia. Myös Jupiter skorpionissa on mukana suurristissä taivaalla, tosin väljemmin kuin muut taivaankappaleet. Energia etsii ulospääsyä, mutta monet käytännölliset ja henkiset tekijät hidastavat sitä. 

Voimaeklipsi vesimiehille ja leijonille

Tämä eklipsi eli pimennys vaikuttaa luonnollisesti hyvin henkilökohtaisesti vesimiehiin. Samalla tavalla se voimauttaa leijonia. Molemmilla merkeillä on ollut voimakkaat ja tehokkaat viimeiset pari vuotta. Tiedän useita leijonia sekä vesimiehiä, jotka ovat päässeet toteuttamaan pitkäaikaisia unelmiaan. 

Jos olet vesimies tai leijona, ja sinusta tuntuu, että jotain puuttuu vielä, saat uuden tilaisuuden vuoden 2019 tammikuussa! 

Täysikuu vesimiehessä ja täydellinen kuunpimennys. 


Kuunpimennys näkyvissä myös Suomessa

Tämä kuunpimennys on muuten nähtävissä myös Suomessa. Pimennys on täydellinen klo 23.22, ja se kestää kokonaisuudessaan 22.30-02.29. Sitä voi turvallisesti seurata paljain silmin. Kannattaa siis käydä myöhäisellä iltakävelyllä ihastelemassa kuuta. Toivottavasti tulee pilvetön yö!

~ Liisa

Jos sinulta on jäänyt lukematta edelliset pimennysjutut, tässä linkit niihin:

Kesän 2018 eklipsit eli pimennykset

Löydä omat eklipsi-vuotesi! 

Eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset astrologiassa

torstai 26. heinäkuuta 2018

Merkurius perääntyy Leijonassa 2018

Merkurius perääntyy 26.7.-19.8.2018

Mars on perääntynyt jo useamman viikon ja nyt myös Merkurius lähti perääntymään. Tämä on tyypillisesti kausi, jolloin asioita ei kannata työntää väkisin eteenpäin. Kaikki tapahtuu omalla ajallaan ja painollaan. Merkurius perääntyy yleensä kolme kertaa vuodessa, eli mistään dramaattisesta kaudesta ei ole kyse. Väärinkäsitykset kommunikaatiossa ovat mahdollisia, mutta harvoin mitenkään vakavia.

Merkurius perääntyy leijonassa

Leijonan merkissä oleva Merkurius on aktiivinen ja ennakkoluuloton. Se etsii vastauksia kysymyksiin: kuka minä olen? Ja miten voin parhaiten toteuttaa itseäni? Kun Merkurius perääntyy, se menee asioissa tavallista syvemmälle, joten nyt on mahdollisuus todella päästä ihon alle. Voit löytää uusia, ehkä joskus unohtuneita puolia itsestäsi. Mitä tykkäsit leikkiä lapsena? Millaisia asioita rakastit? Mistä sinulle tuli lapsena tai nuorena hyvä olo?

Uskon, että tiedämme jo varhain, keitä todella olemme, mutta kasvatus ja koulutus hämärtävät sitä. Nyt kannattaa miettiä, mikä tekee sinut oikein onnelliseksi ja palata mielessä myös lapsuuden kesiin ja leikkeihin. Ne ovat astrologiassa leijona-energiaa parhaimmillaan!

Myös Mars perääntyy...

Energiatasolla tämä on mielenkiintoinen kausi, kun myös mars perääntyy. Merkurius liittyy ajatusenergiaan ja mars toimintaenergiaan, joten molemmat voivat olla vähissä aika ajoin. Ollaan armollisia itsellemme... Kauhukuvien sijaan näen tämän kauden mahdollisuutena tehdä todellisia läpimurtoja oman menneisyyden suhteen. Kaikilla on siellä joitakin mörköjä. Hyväänkin peruslapsuuteen kuuluu ristiriitoja. Nyt, kun kaksi henkilökohtaista planeettaa perääntyy, eivätkä työnnä meitä eteenpäin kohti uusia asioita, kuten yleensä, on loistava tilaisuus tehdä kestävä rauha joidenkin vanhojen asioiden suhteen. 

~Liisa

maanantai 23. heinäkuuta 2018

Viikon 30 Taivaanmerkit! -viikkohoroskooppi

Toivottavasti sait levättyä viime viikolla, sillä nyt alkaa ihan erilainen viikko...!

Tämä viikko on potentiaalisesti täynnä viivästyksiä ja väärinkäsityksiä, kun Merkurius jo hidastelee ja kaiken kruunaa täydenkuun ja eklipsin yhdistelmä perjantaina. Viikonlopuksi tähtitaivas onneksi taas rauhoittuu, mutta se voi mennä levätessä ja ihmetellessä mitä kaikkea viikon aikana tapahtui...

  • Ma 23.7. Aurinko siirtyy leijonaan, jolloin alkaa erilainen lomailukausi kuin auringon ollessa ravussa. Nyt korostuu juhliminen ja matkustelu. Onneksi myös arkeen voi tuoda juhlaa, jos joudut jo palaamaan töihin. 
  • Ti 24.7. Venus on oppositiossa neptunukseen. Jos sinulla on ollut ongelmia läheisten kanssa, ne voivat kärjistyä tänään. Ihmiset voivat tuottaa pettymyksiä toisilleen tahtomattaan. 
  • Ke 25.7. Aurinko muodostaa neliön uranukseen: yllätykset ovat mahdollisia. Asiat eivät etene suunnitelmien mukaan, vaan jokin odottamaton pakottaa muuttamaan niitä. 
  • To 26.7. Merkurius lähtee perääntymään. Harmit ovat yleensä pieniä, mutta kuten yleensäkin merkuriuksen perääntyessä aikataulut tai suunnitelmat voivat pettää. 
  • Pe 27.7. Täysikuu vesimiehessä, joka on samalla auringonpimennys. Pimennys ei ole sinänsä hyvä tai paha, mutta tällä kertaa mars on kuun vieressä ja vastakkain auringon kanssa, jolloin se dramatisoi tapahtumia tavallista enemmän. 
  • La 28.7. Venuksen kolmio plutoon tuo lisää merkitystä ja syvyyttä ihmissuhteisiin.

Viikonloppuna onneksi haastavat transiitit helpottavat, mutta eklipsi vaikuttaa helposti silloinkin.

Mukavaa viikkoa kuitenkin! Joustavasta asenteesta on apua pitkin viikkoa...

~ Liisa

lauantai 21. heinäkuuta 2018

Löydä omat eklipsi-vuotesi!

Eklipsit eli kuun- ja auringonpimennykset tuovat mukanaan merkittäviä elämänmuutoksia. Omasta mielestäni ne ovat tärkeä osa horoskooppia tai astrologista kartantulkintaa. 

Eklipsikausi kestää yhdessä merkissä suunnilleen puolitoista vuotta. Usein se on parinkin vuoden mittainen kausi, koska pimennykset osuvat usein myös viereiseen merkkiin, kun kuunsolmu on kahden merkin rajan lähellä. 

Kuun noususolmu tulee samaan aurinkomerkkiin suunnilleen 19 vuoden välein, jolloin eklipsit vaikuttavat siihen voimakkaimmin.

Kuunsolmu-taulukko

Tästä taulukosta näet milloin kuunsolmu on viimeksi ollut omassa aurinkomerkissäsi tai nousumerkissäsi. Muutamalla merkillä on myös tuleva kausi merkittynä (täydennän listaa muiden merkkien osalta, kun ehdin):

Oinas: 
joulukuu 2004 - kesäkuu 2006 // heinäkuu 2023 - tammikuu 2025
Härkä: 
toukokuu 2003 - joulukuu 2004 // joulukuu 2021 - heinäkuu 2023
Kaksonen: 
lokakuu 2001 - toukokuu 2003 // kesäkuu 2020 - joulukuu 2021
Rapu: 
huhtikuu 2000 - lokakuu 2001 // marraskuu 2018- kesäkuu 2020
Leijona: 
syyskuu 1998 - huhtikuu 2000 // huhtikuu 2017 - marraskuu 2018
Neitsyt: 
lokakuu 2015 - huhtikuu 2017 // toukokuu 2034 // joulukuu 2035
Vaaka: 
maaliskuu 2014 - lokakuu 2015 // marraskuu 2032 - toukokuu 2034
Skorpioni: 
syyskuu 2012 - maaliskuu 2014 // huhtikuu 2031 - lokakuu 2032
Jousimies: 
helmikuu 2011 - syyskuu 2012 // syyskuu 2029 - huhtikuu 2031
Kauris: 
heinäkuu 2009 - helmikuu 2011 // maaliskuu 2028 - syyskuu 2029
Vesimies: 
tammikuu 2008 - heinäkuu 2009 // elokuu 2026 - maaliskuu 2028
Kalat: 
kesäkuu 2006 - tammikuu 2008 // tammikuu 2025 - elokuu 2026

Herättävätkö omat vuosilukusi muistoja tai soittavatko ne jotain kelloja? Itselleni ainakin kuunsolmu aurinko- ja nousumerkissä on aina tuonut merkittäviä elämänmuutoksia! 

Listassa on vain vuodet, jolloin kuun noususolmu, joka tuo eklipsit, on ollut kussakin astrologisessa merkissä. Silloin vaikutus on voimakkain. Eklipsejä kuhunkin merkkiin tulee myös silloin, kun noususolmu on vastamerkissä, joten halutessasi voit tarkistaa myös mitä niinä vuosina on tapahtunut.

Astrologiset vastamerkit:
Oinas - Vaaka
Härkä - Skorpioni
Kaksonen - Jousimies
Rapu - Kauris
Leijona - Vesimies
Neitsyt - Kalat

Edellisessä jutussa oli yleistietoa pimennysten toiminnasta:
Eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset astrologiassa

Huom! Kuukaudet menevät listassa hieman päällekkäin eri merkkien suhteen, koska kuunsolmu yleensä vaihtaa merkkiä keskellä kuukautta. Koska kausi kestää noin 18 kuukautta, tarkka siirtymäpäivämäärä ei yleensä ole kovin oleellinen.

t: Liisa

perjantai 20. heinäkuuta 2018

Eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset astrologiassa

Eklipseillä tai kuun- ja auringonpimennyksillä on astrologiassa usein kohtalokas maine. Ennen vanhaan ne liittyivät astrologisissa tulkinnoissa usein sotiin tai erilaisiin luonnonkatastrofeihin. Nykyään ne symboloivat ihan erilaisia asioita, onneksi.

Milloin pimennys tapahtuu?

Eklipsit tai pimennykset tapahtuvat joko uudenkuun tai täydenkuun aikaan. Silti jokainen uusikuu tai täysikuu ei ole samalla pimennys. Pari kertaa vuodessa aurinko, maapallo ja kuu ovat tismalleen samalla tasolla niin, että joko kuu peittää varjollaan auringon tai maapallo peittää varjollaan kuun. Silloin tapahtuu peräkkäin joskus kaksi, joskus kolmekin pimennystä. Muina uudenkuun tai täydenkuun aikoina kuu, maa ja aurinko ovat hieman eri tasoilla eikä pimennystä tapahdu. 

Kuunsolmut näyttävät missä merkeissä pimennykset kulloinkin tapahtuvat. Kuun yläsolmun paikka kartalla kertoo tulevista tapahtumista. Kuun alasolmu sen sijaan kuvailee menneisyyttä. 

Kuunpimennys (Lunar eclipse)

Kuunpimennys tapahtuu täydenkuun aikaan, kun aurinko ja kuu ovat vastakkaisilla puolilla eläinrataa ja maapallon varjo peittää kuun. Pimennykset voivat olla osittaisia tai täydellisiä. Täydelliset pimennykset ovat voimakkaampia kuin osittaiset. Kuunpimennykset liittyvät yleensä symbolisesti loppuihin tai menetyksiin, mutta niiden parina on onneksi aina auringonpimennys. 

Auringonpimennys (Solar eclipse)

Auringonpimennys tapahtuu aina uudenkuun aikaan, kun aurinko ja kuu ovat samassa pisteessä eläinrataa ja kuu peittää auringon joko kokonaan tai osittain. Taas täydellinen pimennys on voimakkaampi kuin osittainen, vajaa pimennys. Perinteisesti auringonpimennysten ajatellaan tuovan uusia alkuja ja mahdollisuuksia. Auringon- ja kuunpimennys toimivat aina pareittain. Jotain vanhaa loppuu, jotta elämään tulee tilaa jollekin uudelle.

Auringonpimennys tuo muutoksia astrologiassa
Auringonpimennys tuo muutoksia astrologiassa


Mitä eklipsi tai pimennys symboloi astrologisesti?

Eklipsit tuovat meille nykyihmisillekin elämänmuutoksia, jotka onneksi eivät ole yhtä kohtalokkaita kuin vanhahtavassa astrologiassa. Pimennykset antavat tilaisuuden hylätä jotakin vanhaa, joskus myös pakottavat siihen. Samalla ne luovat tilaisuuden hypätä nopeasti uudenlaisiin kokemuksiin. Varsinkin eklipsit omassa aurinko- tai nousumerkissä ovat voimakkaita, kuten myös niiden vastamerkeissä. Pimennykset muissa merkeissä tuovat myös muutoksia elämään, mutta eivät yhtä henkilökohtaisesti.

Eklipsit liittyvät usein merkittävien ihmissuhteiden alkuihin tai loppuihin, uran vaihtoon, muuttoon ulkomaille ja muihin suuriin elämänmuutoksiin. Pimennykset tuovat tärkeitä päivityksiä elämäämme. Koneita täytyy nykyään päivittää jatkuvasti. Elämää tarvitsee onneksi päivittää harvemmin... Mutta henkilökohtaisella tasolla muutokset tuntuvat välillä yhtä suurilta kuin entisajan astrologien ennustamat vaarat olivat yleisellä tasolla. Ainakin pitkällä aikavälillä eklipsit tekevät ehdottomasti elämästä parempaa, vaikka suurten muutosten keskellä ei tuntuisi siltä.

Linkki tämän kesän pimennyksistä kertovaan juttuun:
Kesän 2018 eklipsit eli pimennykset

***
Alla olevassa linkissä on myös taulukko, josta voit tarkistaa milloin kuunsolmu oli viimeksi omassa aurinkomerkissäsi eli omat viimeisimmät eklipsivuotesi!

Löydä omat eklipsi-vuotesi!

~Liisa

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Viikon 29 Taivaanmerkit: Hengähdystauko

Tästä alkaa harvinaisen rauhallinen viikko. Tämä viikko on todellinen hengähdystauko! Sillä seuraavalla viikolla vauhti kiihtyy taas...

Tämän viikon ainoa aspekti on venuksen sekstiili jupiteriin sunnuntaina 22.7. Kuvio on yhtä aikaa herkkä ja onnekas. Päivä sopii loistavasti kaikenlaisten sosiaalisten suhteiden hoitoon. Se on yhtä lailla ihana päivä vietettäväksi niin ystävien kuin sukulaisten tai oman rakkaan kanssa. Ihana loppu rauhalliselle viikolle.

Tämä taitaa olla yksi historian lyhyimmistä viikkohoroskoopeista! :) Ei hätää, ensi viikosta voisi kirjoittaa vaikka romaanin...!

Marsin perääntyminen vaikuttaa muuten muiden transiittien taustalla melkein elokuun loppuun. Linkistä pääset kesäkuussa julkaistuun juttuun:
Mars perääntyy vesimiehessä ja kauriissa

~ Liisa

perjantai 13. heinäkuuta 2018

Eklipsi ravussa 13.7.2018: Pehmeästi mutta päättäväisesti

Perjantai 13. päivä ja eklipsipäivä. No huh... Tai ei sittenkään. Perjantai 13. päivä on ihan yhtä onnekas (tai epäonnekas) kuin mikä tahansa muukin päivä, mutta eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset ovat aina merkittäviä meille kaikille.

Tämä eklipsi tapahtuu ravussa ja aloittaa ihan uuden rapu/kauris-eklipsien sarjan. Eklipsit omassa merkissä vaikuttavat kaikkiin rapuihin ja kauriisiin voimakkaasti seuraavat pari vuotta. Samalla elämä ottaa harppauksia eteenpäin... Parin vuoden päästä ravut ja kauriit elävät entistä tyydyttävämpää elämää. Ja me muut merkitkin saamme siitä silti osamme. :)

Ravun merkki liittyy perusturvallisuuteen, kotiin ja perheeseen. Me kaikki tarvitsemme niitä asioita. Tämä eklipsi vahvistaa niitä osana tasapainoista tunne-elämää. Miettikää jotakuta rapua, jonka tunnette. He ovat äärimmäisen kilttejä ihmisiä. Samalla he ovat hyvin päättäväisiä. En ole koskaan saanut rapua muuttamaan mieltänsä, ellei hän itse sitä halua... Me kaikki tarvitsemme sellaista päättäväistä lempeyttä elämäämme ja tämä eklipsi tuo sitä meille.

Silti siinä on haasteensa... Aurinko ja kuu ovat hyvin tiukassa oppositiossa plutoon, joka sijaitsee kauriissa. Se toimii nyt eklipsin vastavoimana. Se voi olla haastava pomo tai työkaveri, mutta myös joku muu, jonka kanssa on vaikea pitää puolensa. Ainoa keino selviytyä on ottaa emotionaalista etäisyyttä. Provosointiin ei kannata vastata tunteella. Todelliset faktat kyllä selviävät aikanaan ja puhuvat puolestaan.

Samalla eklipsi on osa suurkolmiota vesimerkeissä. Se auttaa rapujen lisäksi myös skorpioneja ja kaloja löytämään positiivisia tunteita ja lisää merkitystä elämään!

Edellinen eklipsi-juttu löytyy tästä linkistä: Kesän 2018 eklipsit eli pimennykset



Heinäkuun horoskooppi tai taivaanmerkit taas löytyy täältä: Heinäkuun astrologiset kuviot

tiistai 10. heinäkuuta 2018

Kesän 2018 eklipsit eli pimennykset


Eklipsit eli auringon- ja kuunpimennykset ovat täällä taas!

Normaalisti täyden- tai uudenkuun aikaan aurinko, maa ja kuu ovat sen verran eri korkeuksilla, että pimennystä ei tapahdu. On vain täysikuu tai uusikuu. Pari kertaa vuodessa kuitenkin aurinko, maa ja kuu ovat samassa tasossa niin, että täydenkuun aikaan maan varjo peittää kuun, tai uudenkuun aikaan kuu osuu tismalleen maan ja auringon väliin, jolloin muodostuu pimennys tai astrologisemmin eklipsi. Pimennys tai eklipsi tapahtuu siis aina uudenkuun tai täydenkuun aikaan, ja on monta kertaa voimakkaampi kuin tavallinen täysikuu tai uusikuu.

Kesän 2018 eklipsit 

Tällä kertaa saamme kolmen eklipsin sarjan normaalin kahden eklipsin sijaan. Tärkeät päivämäärät ovat:
- perjantai 13.7.2018 uusikuu (20 astetta rapua)
- perjantai 27.7.2018 täysikuu (4 astetta vesimiestä)
- lauantai 11.8.2018 uusikuu (18 astetta leijonaa)

Ravut ja kauriit, huomio!

Ensimmäinen eklipsi vaikuttaa voimakkaasti rapuihin ja vastamerkkiin kauriiseen. Jos olet rapu tai kauris, olet yhden elämäsi merkittävän muutosjakson alussa! Eklipsit omassa merkissä (ja vastamerkissä) auttavat löytämään uusia tasoja itsestäsi ja päivittämään elämäsi mahdollisimman merkittäväksi juuri nyt. Tämä eklipsi tuo hieman esimakua toivomistasi muutoksista.

Sekä leijonat ja vesimiehet...!

Leijonat ja vesimiehet sen sijaan ovat tärkeän, parin vuoden mittaisen muutoskauden lopussa. Todella jännittävää. Mieleeni tulee heti parikin tuttua leijonaa, jotka ovat todella saaneet uutta vauhtia elämäänsä. Vesimiehillä muutokset ovat tulleet paljolti lähimpien ihmissuhteiden kautta, mutta ne ovat muutoksina yhtä merkittäviä. Jakson loppusilaus tulee vielä ensi tammikuussa...!

Kohtalokkaat eklipsit?!

Eklipseillä on kohtalokas maine astrologiassa. Eikä turhaan... Ne liittyvät tärkeisiin loppuihin ja alkuihin elämän aikana. Uusiin ihmisiin, paikkoihin, töihin ja harrastuksiin. Minun mielestäni ne vain auttavat eteenpäin, kun joskus itse ei pääse. Eklipsit tavallaan avaavat uusia ovia. Siksi ne ovat myös niin mielenkiintoisia.

Eklipsit omassa aurinkomerkissä ovat aina merkittäviä. Mitä lähemmäs syntymäpäivääsi pimennys osuu, sitä voimakkaampi on sen vaikutus. Ja kyllä tunnet sen, vaikka syntymäpäiväsi jäisi tällä kertaa eklipsien väliin. Ne vaikuttavat muuten samalla tavalla myös nousumerkkiisi!

Mielenkiintoisia pimennyksiä kaikille merkeille!
~ Liisa

sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Viikon 28 Taivaanmerkit: Eklipsiä odotellessa...

Hei!
Tämän viikon horoskooppi näyttää oikein jännittävältä!
Viikon astrologinen päätapahtuma on tietenkin eklipsi eli auringonpimennys perjantaina 13.7. Muutenkin viikko on suhteellisen vilkas, eli planeetat keskustelevat innokkaasti.

Maanantaina 9.7. Merkurius tekee neliön jupiteriin. Neliöt ovat yleensä haastavia, mutta tässä tapauksessa kyseessä on kaksi hyväntahtoista ja ystävällistä planeettaa. Tuloksena onkin suuruudenhulluja suunnitelmia ja keskusteluja. Osaa tavoitteista joutuu ehkä pienentämään myöhemmin.

Tiistaina 10.7. venus siirtyy neitsyen merkkiin. Juhliminen vähenee ja ulkoilu, kuntoilu ja mahdollisesti jopa siivoaminen kiinnostavat nyt kesällä. Miksei kesälomalla voisi myös parantaa kuntoa ja järjestellä kotia tai mökkiä?

Keskiviikkona 11.7. venus ja uranus muodostavat onnekkaan kolmion. Ihana päivä kaikille sosiaalisille tapahtumille!

Torstaina 12.7. aurinko on oppositiossa plutoon. Tämä kuvio liittyy kiinteästi myös perjantain eklipsiin tai pimennykseen. Valtapelit ovat väistämättömiä, eli joku vaatii ehkä jotain kohtuutonta, mutta niiden voima heikkenee, jos niihin ei mene tunteella mukaan.

Perjantai 13.7. on uusikuu ravussa, joka on samalla auringonpimennys, kun kuu osuu maan ja auringon väliin. Pimennykset eli eklipsit ovat voimakkaita, ja tällä kertaa pimennys on osallisena ihanassa ja onnekkaassa vesimerkkien kolmiossa, mutta toisaalta se on tiukasti vastakkain pluton kanssa. Eklipsistä lisää omassa jutussaan piakkoin...!

Lauantaina 14.7. venus juhlistaa viikonloppua muodostamalla kolmion saturnuksen kanssa. Venus, Saturnus ja uranus muodostavat yhdessä suurkolmion maamerkeissä, eli kaikilla härillä, neitsyillä ja kauriilla riittää positiivista energiaa!

Huh, melkein joka päivä tapahtuu jotakin ihan erilaista... Sunnuntai on tavallaan tyhjä päivä, mutta eiköhän silloin riitä sitten ihmettelemistä viikon tapahtumissa ja varsinkin perjantain eklipsissä… :)

Ihanaa ja jännittävää viikkoa on siis luvassa. Kerrothan kommentoimalla tähän tai facebookiin, jos jo tämä eklipsi tuo yllättäviä uutisia?!

t: Liisa

tiistai 3. heinäkuuta 2018

Aurinkomerkit ihmissuhteissa ja rakkaudessa


Aurinkomerkki näyttelee tärkeää roolia siinä, miten ihminen käyttäytyy rakkaudessa, parisuhteessa tai ihmissuhteissa ylipäänsä. Jotkut ihmiset ovat selkeämmin oman aurinkomerkkinsä edustajia kuin toiset. Esimerkiksi oinas voi olla todella ennakkoluuloton tai hieman hillitympi.

Aurinkomerkin voimakkuus riippuu siitä, onko samassa merkissä astrologisella syntymäkartalla muitakin planeettoja tai jopa nousumerkki. Nousumerkki ja aurinkomerkki samassa merkissä tekee henkilöstä todella voimakkaan merkkinsä edustajan.

Eri aurinkomerkit ihmissuhteissa


Oinas

Aurinko-oinas on yleensä ennakkoluuloton ja nopea ihmissuhteissaan. Rakkaus voi syttyä ja sammua nopeasti. Hänelle sopivat kumppanit, jotka eivät ole liian sisäänpäinkääntyneitä tai halua hitaampaa elämää.

Härkä

Perushärkä taas on rauhallinen ja harkitseva ihmissuhteissaankin. Vaikka kiinnostus syttyisi nopeasti, härkä miettii tarkkaan mihin se johtaa. Tunteille ei tietenkään voi mitään, mutta härkä ei ole yhtä hätäinen kuin jotkut muut merkit toimimaan niiden mukaan.

Kaksonen

Kaksonen kaipaa vaihtelua ja liikkuvuutta elämäänsä. Hänelle ei sovi kovin mustasukkainen kumppani, sillä kaksosilla on usein ystäviä molemmista sukupuolista. Ihmissuhteissa(kin) kaksonen on suvaitsevainen ja joustava.

Rapu

Rapu ajattelee yleensä asioita pitkällä tähtäimellä eikä ole kiinnostunut kovin lyhyistä tuttavuuksista. Tämä pätee niin ystäviin kuin seurusteluunkin. Rapu on herkkä, mutta siitä huolimatta päättäväinen. Ystävyys rapuun vain paranee vanhetessaan.

Leijona

Leijona nauttii elämästä ja rakkaudesta ja huomiosta. Itse asiassa se on romanttisen rakkauden merkki. Leijona etsii pitkäaikaista kumppania, mutta voi myös vahingossa johtaa ihmisiä harhaan ystävällisyydellään ja iloisella olemuksellaan.

Neitsyt

Neitsyen kanssa on yleensä todella helppo tulla toimeen samoin kuin kaksosten. Neitsyt on hyvä ilmaisemaan itseään verbaalisesti ja fyysisesti. Muuttuvat merkit kuten neitsyt saattavat aikailla suhteen aloittamisessa, vaikka vetovoima olisi näkyvissä.

Vaaka

Vaaka on yksi parhaiten parisuhteessa viihtyvistä merkeistä. He eivät viihdy pitkään yksin. Kaksosten tavoin vaa'at rakastavat seuraa, ihan sama onko se romanttista vai platonista. Vaaka on hurmaava, mutta myös itsepäinen.

Skorpioni

Skorpioni tietää yleensä tarkkaan mitä haluaa ja miten hän haluaa sen. Siksi sopivan kumppanin löytäminen on tärkeämpää kuin joillekin muille merkeille. Skorpioneilla on usein viha-rakkaus -suhde maailmaan, ja he tarvitsevat sen kestävää seuraa.

Jousimies

Jousimiehet (myös -naiset) ovat hauskaa seuraa, mutta tarvitsevat myös paljon omaa tilaa. Heillä on omat sisäiset taistelunsa. Jouskareiden on myös välillä hankala tunnistaa mitä he haluavat ja tarvitsevat, ja vastaus löytyy "yritys ja erehdys"-metodilla.

Kauris

Kauris on parisuhdeihminen, tai oikeastaan perheihminen, mutta työ tulee aina ensin. Työtä tekemällä voi nimittäin myös turvata perheen tulevaisuuden, näethän..? Oikeastaan työnteko on kauriista vain hauskaa. He kuitenkin tunnistavat potentiaalisen kumppanin nopeasti.

Vesimies

Vesimies voi olla oikein onnellinen rakkaussuhteessa tai ilman sitä. Heille tärkeämpää on muiden samanhenkisten ihmisten seura. Parisuhteessa melkein kaikkia vesimiehiä ahdistavat tiukat, perinteiset sukupuoliroolit. Vesimiehet haluavat tehdä asiat eri tavalla kuin muut...

Kalat

Kalat on horoskooppimerkkien romantikko. Joskus he jahtaavat unelmiaan pitkäänkin, ennen kuin huomaavat, että myös tavallisessa suhteessa on paljon romantiikkaa. Kalat voivat epäröidä sitoutumista tai syöksyä suhteesta toiseen, kumpikin on normaalia. 

Lopuksi...

Kaikilla astrologisilla merkeillä tai horoskooppimerkeillä on omat etunsa ja haasteensa niin parisuhteessa kuin muissakin ihmissuhteissa. Astrologia ei pysty kertomaan kuka rakastaa eniten (sen voi vain henkilö itse päättää), vaan ennemminkin miten kukin rakastaa. 

Tunnistatko aurinkomerkkikuvauksista omia tai tuttujen piirteitä...?


*Edellinen juttu ihmissuhteiden astrologiasta julkaistiin viime viikolla:
Rakkaus-, parisuhde- vai ihmissuhdeastrologiaa?

Aikaisemmat kirjoitukset samasta aiheesta ovat edelleen ajankohtaisia:
Astrologia ihmissuhteissa
Elementit ja ihmissuhteet astrologiassa
Eri elementtien sekamelska

sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Heinäkuun Taivaanmerkit -kuukausihoroskooppi

Heinäkuun horoskooppi tuo tervetulleita muutoksia kesäkuun horoskooppien verrattuna! Kesäkuussa oli hengästyttävä määrä transiitteja. Ja iso osa niistä oli hankalia. Minulla oli ainakin kiireinen kuukausi. Osa asioista, joita tapahtui, oli onneksi oikein mukaviakin. Mutta veikkaan, ettei kukaan vain lepäillyt kesäkuussa... Nyt tiedän, etten kuvitellut tilannetta, kun katson heinäkuun astrologisia kuvioita. Planeettojen (tai auringon tai kuun) välisiä kuvioita on huomattavasti vähemmän. Silti heinäkuussa tapahtuu paljon...!

Ensinnäkin mars perääntyy koko heinäkuun. Ja pitkälle elokuulle. Perääntyvän marsin vaikutuksesta kirjoitin jo erillisessä postauksessa: Mars perääntyy vesimiehessä ja kauriissa Sieltä voi helposti tarkistaa tärkeät kääntymispäivämäärät.

Toiseksi nyt on taas eklipsisesonki! Tällä kertaa niitä on kolmen eklipsin sarja normaalin kahden sijaan. Tärkeät päivämäärät ovat perjantai 13.7.2018 (rapu), perjantai 27.7.2018 (vesimies) ja lauantai 11.8.2018 (leijona). Nämä uudetkuut ja täysikuu ovat samalla pimennyksiä, eli tavallista voimakkaampia ja pitkävaikutteisempia, koska joko kuu tai aurinko peittyy osittain tai kokonaan.

Kolmanneksi merkurius lähtee myös perääntymään kuun lopussa, torstaina 26.7. Normaalisti se ei ole iso juttu, vaan usein toistuva ilmiö, mutta nyt myös marsin perääntyessä kannattaa säästää omaa energiaa siellä missä voi. Lisäksi eklipsit tuovat usein yllätyksiä, eli senkin takia kannattaa jättää joustonvaraa suunnitelmiin erityisesti loppukuusta.

Muiden transiittien suhteen heinäkuu on tosiaan paljon kevyempi kuin kesäkuu. Ne tosin jakaantuvat jännästi. Heinäkuun ensimmäinen kokonainen viikko on helpon rauhallinen, höystetty parilla rennolla kuviolla ja yhdellä kysymysmerkillä. Toiseen kokonaiseen viikkoon (ma 9.7. alkavaan) taas mahtuu kaikkea mahdollista, jopa ensimmäinen eklipseistä.

Sitten seuraa taas rauhallinen taukoviikko 16.7.-22.7.2018. Tätä viikkoa suosittelen lämpimästi rentoutumiseen! Sillä viimeinen viikko on taas vauhtiviikko. Toinen eklipsi ja merkuriuksen kääntyminen voivat yllättää monella eri tasolla.

Tämä on siis täysin erilainen kuukausi kuin kesäkuu. Yksittäisiä transiitteja on vähemmän kuin kesäkuussa, mikä on tavallaan helpotus. Huomio hajaantuu vähemmän ja on helpompi keskittyä oleelliseen. Toisaalta eklipsit tuovat yllätysmomentin kuukauteen ja perääntyvät planeetat mahdollisesti omat haasteensa...

Ihanaa kesää kaikille! Jännä nähdä miten nämä kuviot tällä kertaa avautuvat... :)

t: Liisa