perjantai 19. syyskuuta 2014

Eri elementtien sekamelska

Eri elementeillä on paljon annettavaa toisilleen. Ja jotkut yhdistelmät tuottavat ennalta-arvattavia ongelmia... Riippuu onneksi näkökulmasta voittavatko huonot puolet mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä:

Tuli ja ilma
Tuli ja ilma sopivat yleensä hyvin yhteen. Ongelmia voi kuitenkin tulla ajankäytöstä. Tuli kaipaa myös omaa aikaa latautumiseen, ilma ei niinkään välitä siitä. Se pystyy olemaan oma itsensä vaikka viettäisi pitkiä aikoja muiden ihmisten kanssa. Toisaalta molemmat ovat ulospäinsuuntautuneita ja uteliaita. Heillä voi olla paljon hauskaa yhdessä.

Tuli ja maa
Tuli on innokas ja nopea. Maa taas rauhallisempi ja konkreettisempi. Tuli voi pitää maata tylsänä ja rajoittavana ja maa voi pitää tulta vastuuttomana idealistina. Tai molemmat voivat nähdä toisen vahvuudet: tuli on ideoija, joka voi antaa maalle hyviä ideoita, maa sen sijaan on toteuttaja, joka voi luoda jotakin todellista tulen visioista (ei tietenkään niistä kaikista...)

Tuli ja vesi
Tuli ja vesi ovat perusluonteiltaan aika erilaisia. Molemmat ovat kuitenkin tunne- eikä järki-ihmisiä. Ne luottavat mieluummin vaistoonsa kuin järkeilyyn. Tuli kuitenkin innostuu helposti uusista asioista, kun vesi taas on varovaisempi. Tulen innostus voi tuoda mukavia uusia asioita veden elämään. Ja vesi voi rikastuttaa tulen elämää muistuttamalla sitä, että asioissa on aina enemmän pinnan alla kuin sen päällä....

Ilma ja maa
Ilma ja maa ovat molemmat rationaalisia ja käytännöllisiä. Ne tekevät päätökset järjellä eikä tunteella tai vaistolla. Sikäli molemmat eroavat tuli- ja vesi-ihmisistä. Ilma on kuitenkin abstraktimpi kuin maa. Se voi olla tyytyväinen mielenkiintoiseen suunnitelmaan tai teoriaan. Maa sen sijaan haluaa nähdä ja tehdä jotakin konkreettista, näkyvää. Raha-asioista voi tulla riitaa. Usein löytyy sopiva tasapaino tekemisen ja pohtimisen välille.

Ilma ja vesi
Ilmalla ja vedellä on niukasti yhteistä. Ilma on mielellään rationaalinen ja vesi taas toimii tunnepohjalta. Molemmille kuitenkin ihmissuhteet ja vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa ovat todella tärkeitä. Tosin he lähestyvät niitä eri tavoilla. Ilma etsii usein uusia yhteyksiä. Vesi taas on valikoivampi ja tuntee olonsa mukavaksi vasta tuntiessaan toisen hyvin.

Maa ja vesi
Maa ja vesi täydentävät kauniisti toisiaan. Molemmat ovat rauhallisia elementtejä. Vesi tuntee olonsa turvalliseksi maan kanssa, koska maa ei yleensä etsi draamaa. Maa sen sijaan tuntee itsensä hyödylliseksi veden kanssa. Erojakin on, koska maa ei ymmärrä kaikkia veden mielenliikkeitä ja toisinaan maa pitää vettä käsittämättömän epäkäytännöllisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti