maanantai 23. tammikuuta 2012

Kiinalainen uusivuosi: Lohikäärmeen vuosi


Tämän päivän uudenkuun myötä alkaa myös uusi vuosi kiinalaisen kalenterin mukaan. Mahtavaa, toinen uusivuosi kuukauden sisään! Tätä vain tulee juhlittua vähemmän. Japanissakin käytetään kiinalaista horoskooppisysteemiä, mutta vuoden katsotaan vaihtuvan länsimaisen uudenvuoden aikaan. Alkuvuodesta syntyneet voivat saada siis eri eläimen kiinalaisen horoskoopin mukaan riippuen siitä, valitaanko kiinalainen vai japanilainen systeemi.

Vuorossa on lohikäärmeen vuosi, joka on erityisen onnekas kaikille lohikäärmeen vuotena syntyneille, eli kaikille 2000, 1988, 1976, 1964, 1952, 1940, 1928, 1916 tai 1904 (jne) syntyneille. Kiinalaisen astrologian mukaan ihmisen 12., 24., 36., 48, 60., jne vuosi elämässä on aina merkityksellinen. Meillä kotona asuukin pieni (tai ei nyt enää ihan pieni...) lohikäärme. :) Itse muistan 24. elämänvuoteni erittäin onnistuneena, elämä harppoi eteenpäin monella eri alueella. 36. vuotta odotan jo mielenkiinnolla... Kiinalaisen horoskoopin vuoden mittaiset jaksot vastaavat suunnilleen jupiterin yhdessä merkissä viettämää aikaa.Se yhdistääkin eri ikäryhmiä, mikä oli kätevää silloin, kun ajanmittaus oli vielä epämääräisempää.

Myyttinen lohikäärme yhdistetään Kiinassa onneen ja harmoniaan, terveyteen ja voimaan. Se on suosittu hyvän onnen maskotti. Kiinalaisen horoskoopin lohikäärme korreloi löysästi länsimaiseen vaakaan merkkinä. Tästä on myös eriäviä mielipiteitä. Joidenkin kirjojen mukaan lohikäärme vastaisi oinasta.

~ L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti