sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Täysikuu Ravussa


Maanantaiaamuna koittaa vuoden ensimmäinen täysikuu. Se osuu Helsingin koordinaateilla täsmälleen auringonnousuun. Kuu on tunteellisessa ja herkässä ravussa ja aurinko käytännöllisessä kauriissa. Vesimerkissä myös täysikuu on tavallista tunteikkaampi. Sen ympärillä asiat keskittyvät todellisiin tunteisiin. Ajankohta ei ole paras mahdollinen käytännön asioiden hoitoon. Sen sijaan täysikuu ravussa kannattaa käyttää omiin fiiliksiin tutustumiseen. Kannattaa selvittää millaista hoivaa kaipaa ja mikä tuo turvallisuutta. Se voi tuoda myös kotiin tai ruokaan liittyviä parannusideoita.Täysikuu muodostaa sekstiilin marsiin neitsyessä. Siitä kaikki saavat mukavasti lisäenergiaa talveen. Mahdolliset täysikuun paljastamat epäkohdat on nyt helppo korjata.

Jokainen täysikuu osuu eri alueelle eri merkkien kartassa:
Koska täysikuu on ravun omassa merkissä, ravut näkevät itsensä selkeästi, ikäänkuin toisten silmin. He näkevät itsensä selkeämmin ihmissuhteissaan. Kuu näyttää nyt mitä annettavaa heillä on kumppaneilleen ja heidän roolinsa kumppanuussuhteissa. Vastaavasti kauriit näkevät kumppaninsa tavallista kirkkaammassa valossa, hyvässä ja pahassa. Kauriit näkevät nyt kuinka heidän kumppaninsa täydentävät heitä.

Leijonilla ja vesimiehillä täysikuu valaisee alueita, joille kuuluu henkinen ja fyysinen hyvinvointi, rutiinit ja terveys. Leijonilla se vaikuttaa enemmän henkisen hyvinvoinnin ja mielen tasapainon kautta. Vesimiehillä painottuu kuntoilu, ulkoilu ja muut terveysrutiinit. Alueita on kuitenkin mahdoton erottaa täysin toisistaan: mielenterveys tukee fyysistä terveyttä, ja toisin päin, joten kumpaa tahansa kohentamalla auttaa toistakin.

Neitsyillä ja kaloilla täysikuu tuo esiin luovuuden ja idealismin. Kaloilla se painottuu enemmän henkilökohtaiseen luovuuteen ja jopa omiin lapsiin. Neitsyillä korostuu luovuus isommissa ihmisryhmissä, kuten harrastusten tai jonkin ideologian parissa. Yhteistä niille on tekemisen ilo, joko yksin tai yhdessä. Täysikuun aikana kannattaa miettiä, miten harrastusten kautta voi saada vielä enemmän iloa elämään.

Vaa'alla ja oinaalla täysikuu vaikuttaa koti/työ-sektorilla. Se näyttää tukeeko koti-elämä tarpeeksi työelämää. Saatko tarpeeksi lepoa ja sopivaa ravintoa kotona? Ovatko välit perheeseen lämpimät? Ja toisaalta: jättääkö työ tarpeeksi aikaa palautumiseen ja henkilökohtaisen elämän hoitoon? Tämä täysikuu voi auttaa palauttamaan tasapainon, jos huomaat sen horjuneen.

Skorpioneilla ja härillä täysikuu valaisee sosiaalista ja seikkailunhaluista aluetta. Skorppareilla painottuu enemmän kaukomatkat, kaukokaipuu ja opiskelu. Härillä ajatukset liikkuvat lähiseudulla. Mitä uutta mukavaa kotikaupungista tai sen läheltä löytyy? Uteliaisuus kannattaa nyt ja nautit kaikista uusista kokemuksista.

Jousimiehillä ja kaksosilla täysikuu paljastaa talousasioiden todellisen tilan. Tai ainakin tällä hetkellä todellisen, sillä täysikuun tuoman totuudenhetken jälkeen voit muovata sitä haluamaasi suuntaan. Kaksosilla huomio kiinnittyy enemmän omiin ansioihin ja niiden käyttöön. Jousimies näkee raha-asiansa laajemmassa kulmassa. Verotus tai vastaava voi vaatia huomiota.

Katsellaan täysikuuta!
~ L

2 kommenttia:

  1. Mun naistuttu on rapu ja arpapelaa minusta kauriista et ottasko tai ei, kiinnostusta on.. ;) josko nyt ?

    VastaaPoista
  2. Vaikea sanoa, toisaalta ravut voivat olla hitaita tekemään päätöksiä, jolloin on toivoa. :)
    Mutta joidenkin rapujen on todella vaikea sanoa ei suoraan, jolloin se selviää aikanaan muulla tavalla....

    VastaaPoista