keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Ylimääräinen "30v-kriisi" - saturnus yhtymässä plutoon

Saturnus liikkuu tällä hetkellä vaa'assa, ja meillä kaikilla hieman yli kolmekymppisillä on syntymäkartalla pluto nyt tarkalleen saturnuksen reitillä. Tämä nimenomainen planeettojen yhteenotto ei tapahdu automaattisesti kaikille kolmekymppisille kaikkina aikoina, vaan kolmekymppisille juuri nyt.

Pluto liittyy syviin psykologisiin muutoksiin ja aineellisten ja henkisten resurssien jakamiseen muiden kanssa. Saturnus kaipaa aina tavoitteita, kuria ja järjestystä. Käytännön ilmentymä voi olla esimerkiksi vaikeudet selvitä asunto- tai opintolainasta, rahat eivät riitä kaikkeen mihin haluaisi tai pitäisi. Tai yhtymän vaikutus voi olla henkisempi, aika ja voimavarat eivät enää riitä kaikkeen mitä haluaisi tehdä, mikä pakottaa laatimaan uuden tärkeysjärjestyksen elämän eri osa-alueille. Osa elämästä pitää uudistaa aika ajoin, ja nämä planeetat kertovat, että nyt on sellainen hetki.

Yhtymä tapahtuu vaa'assa, joten se liittyy myös läheisiin ihmissuhteisiin. Romanttisten suhteiden lisäksi se voi vaikuttaa mihin tahansa suhteeseen, jossa on kahden ihmisen välistä vuorovaikutusta, esimerkiksi työ- tai opiskelupaikalla. Ihmissuhteissa ja vuorovaikutuksessa voi tapahtua muutoksia, mutta pidemmän päälle ne ovat parempaan päin.

Muutamia esimerkkejä yhtymän ajoituksesta: vuonna 1975 syntyneiden kartalla pluto sijaitsee välillä 6-11 astetta vaakaa. Vuonna 1978 syntyneillä se on 13-19 asteella vaa'assa ja 1981 vuosikerralla 21-26 asteella vaa'assa. 
Saturnus on tällä hetkellä 17 asteella vaakaa, eli vuonna 1978 syntyneillä kriisi on nyt huipussaan. Aikaisemmin syntyneillä se on jo hiipumassa ja myöhemmin syntyneillä kehittymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti