keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Mars ja Venus

Tänään mars ja venus ovat taivaalla vastakkain. Olen lukenut joitakin Mars ja venus -kirjoja... Niissä on aina ideana se, että vaikka mars ja venus ovat hyvin erilaisia, nauttivat ja motivoituvat eri asioista, ne voivat tulla hyvin toimeen tulemalla molemmat hieman vastaan toisiaan. Kirjat kuvaavat sukupuolet aika stereotyyppisesti, luultavasti tarkoituksella karrikoidakseen eroja. Itse asiassa stereotyypit vastaavat sen verran hyvin astrologista näkökulmaa kyseisiin planeettoihin, että epäilen niiden kirjoittajan perehtyneen jonkin verran horoskooppeihin.

Astrologiassa on kuitenkin tärkeä pointti siitä, että meillä on sisäinen vastine kaikille planeetoille, vaikka niiden toiminta näkyy myös ulkopuolellamme. Jokaisen meistä sisällä on sekä mars että venus. Kieltämättä ulkoistamme jonkin verran niiden hommia, koska naisten on usein helpompi samaistua venukseen ja miesten marsiin, ja jättää toinen rooli vastakkaiselle sukupuolelle.

Tämän päivän oppositiokin voi tuntua siis sekä sisäisesti että ulkoisesti. Romanttinen tai seksuaalinen jännite voi olla valtava. Sen sijaan jännitteen purkaminen kaikkia tyydyttävästi voi vaatia kompromisseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti