tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystävänpäivä astrologisesti

 Zodiac © Alphonse Mucha

Yritin löytää ystävänpäivään astrologisia ulottuvuuksia, mutta heikolta näyttää... Sama juttu kuin uudenvuoden kanssa: se perustuu ihmistenväliseen sopimukseen, jolla ei (valitettavasti) ole erityistä astrologista merkitystä. Silti päivä on tärkeä, koska monet ihmiset pitävät sitä tärkeänä. Tylsää olla näin käytännöllinen, koska todellisuudessa olen hyvin pro-romantiikka. Ja arjessa ei ole koskaan liikaa romantiikkaa....

Ystävänpäivä ajoittuu aina aurinkoon vesimiehessä, mikä viittaa sen alkuperään Ystävien-, ei rakastavaisten, päivänä. Auringon asema korostaa erityisesti ihmisten samanarvoisuutta sekä veljeyttä ja sisaruutta. Vesimiehen edustajat ovat harvoin yhtä kiinnostuneita puhtaasta romantiikasta kuin esimerkiksi vaaka- tai härkäpainoitteiset ihmiset. Vesimiehiä kiinnostavat enemmän ihmisiä yhdistävät ajatukset ja harrastukset. Päivä sopii siksi melkein paremmin isossa ryhmässä viihtymiseen kuin kahdenkeskiseen oleskeluun.

Tänä ystävänpäivänä kuu on skorpionissa, mikä tuo erityisesti iltaan intohimoa. Tunnelma on intensiivisempi ja syvällisempi kuin useimpina ystävänpäivinä. Se muodostaa kuitenkin neliön aurinkoon, joten kannattaa välttää kaikenlaista omistushaluisuutta, mikä saattaisi tulla ystävyyssuhteiden väliin. Lisäksi merkurius kohtaa neptunuksen, joten päivään mahtuu myös kauniita unelmia, ja me kaikki olemme ehkä tavallista herkkävaistoisempia. Ihanaa ystäväinpäivää kaikille!

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti