keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Pian Venus taas etenee, mutta Merkurius puolestaan perääntyy...

Joskus tuntuu, että universumi jekkuilee meille ihmisille. Kuten nyt, kun Venuksen perääntyminen päättyy, mutta alle vuorokauden kuluessa Merkurius kääntyy perääntymään. Joillakin aikavyöhykkeillä nämä kääntymiset osuvat ihan samalle päivälle. Meillä ne tapahtuvat perjantaina 16.11.2018 (Venus) ja lauantaina 17.11.2018 (Merkurius).

Jälkitunnelmat Venuksen perääntymisestä

Venus on perääntynyt pian kuusi viikkoa, ensin skorpionin merkissä ja viimeiset päivät vaa'assa. Kausi voi olla monella tavalla haikea ja täynnä muistoja. Jotkut tapaavat exiä tai muita tärkeitä ihmisiä. Itse tapasin paljon ihania, vanhoja kavereita. Perääntymisillä on aina myös kultareunus.

Joskus eri ihmiset tuovat esiin muistoja. Joskus ne tulevat sattumalta, kun vierailet paikassa, jossa et ole käynyt aikoihin. Tai kotona jotakin järjestellessä löytyy muistorikkaita esineitä. Ihanat tai kitkerät muistot auttavat myös siirtymään eteenpäin, kun perääntyminen loppuu. 

Perääntymisen alussa kirjoitetussa jutussa kartoitettiin tarkemmin sen vaikutusalueita: Venus perääntyy skorpionissa ja vaa'assa 

Pian tuntuu onneksi luonnolliselta suunnitella taas tulevaisuutta! 

Merkuriuksen oma matka menneisyyteen

Lauantaina 17.11.2018 Merkurius aloittaa oman aikamatkansa menneisyyteen. Yleensä kyseessä on lähimenneisyys, mutta joskus perääntymiset nostavat esiin asioita vuosien takaa... Merkurius kääntyy takaisin 6.12.2018, eli noin kolmen viikon kuluttua. Merkurius perääntyy koko ajan jousimiehen merkissä.

Perääntymisen aikana kommunikointi ja päätöksenteko ovat tavallista heikompia. Siksi kannattaa jättää tärkeät päätökset myöhemmäksi, jos mahdollista. Kaikkea ei voi lykätä kolmea viikkoa, joten joissakin asioissa kannattaa varautua siihen, että elämä yllättää viemällä toiseen suuntaan kuin olit alun perin ajatellut. 

Merkuriuksen perääntyminen jousimiehessä laittaa uuteen harkintaan erityisesti opiskelun ja matkustelun. Varsinkin matkat perääntymisen aikana kannattaa suunnata jonnekin ennestään tuttuun paikkaan. Ja aurinkojousimiehet miettivät uudelleen identiteettiään ja ihmissuhteitaan.

Merkuriuksen perääntymisillä on myös oma rytminsä. Samana vuonna Merkurius perääntyy pääasiassa saman elementin merkeissä. Tänä vuonna perääntymiset ovat osuneet tulimerkeille: oinaaseen, leijonaan ja nyt jousimieheen. 

Vanhassa jutussa on edelleen oleellisia asioita Merkuriuksen perääntymisestä nimenomaan jousimiehen merkissä ja samasta syklistä: Merkurius perääntyy jousimiehessä

Merkurius perääntyy jousimiehessä ja muissa tulimerkeissä vuonna 2018

Uudet perääntymiset 

Viimeisen puolen vuoden aikana on ollut harvinaisen paljon lähiplaneettojen perääntymisiä. Yksittäisinä jaksoina ne ovat melko helposti käsiteltävissä, mutta tällainen suma väsyttää kenet tahansa. 

Juhannuksen jälkeen ainoastaan syyskuussa mikään arkielämälle tärkeä planeetta ei ole peruuttanut. Heinäkuu ja elokuu ovat olleet peruutuskuukausia, ja nyt taas lokakuu ja marraskuu. Onneksi joulukuun ensimmäisen viikon jälkeen helpottaa! Jouluvalmistelutkin sujuvat helpommin, kun Merkurius etenee taas 6.12.2018 alkaen.

Onneksi ensi vuosi on ainakin tältä osin kevyempi! Merkurius perääntyy normaalisti, mutta Mars ja Venus etenevät koko vuoden. Tämän syksyn jälkeen sitä osaa todella arvostaa...!

Mukavaa loppusyksyä perääntymisistä huolimatta!
~ Liisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti