perjantai 2. marraskuuta 2018

Arkipäivän astrologiaa: Missä hitaat planeetat ovat nyt?

Tämän jutun idea on tutkia hitaiden planeettojen vaikutusta toisiinsa tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa. Siksi jutussa on myös linkkejä vanhempiin juttuihin, joissa tarkastellaan eri planeettoja niiden siirtyessä.

Astrologiassa hitaita planeettoja ovat Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus ja Pluto. Ne muodostavat pitkävaikutteisia trendejä. Koska nämä planeetat ovat meistä kaukana ja hitaita, ne vaikuttavat aina vähintään vuoden yhdessä aurinkomerkissä.

Yhdessä niiden vaikutus eri merkkeihin joko vahvistuu tai heikkenee. Kohta Jupiter vaihtaa merkkiä ja pakka sekoittuu taas uudelleen.

Jupiter - siirtymässä skorpionista jousimieheen

Jupiter siirtyy nyt marraskuussa skorpionista jousimieheen, mikä oikeastaan innoitti tähän kokoelma-juttuun. Jupiterin merkinvaihdos sekoittaa siis astrologisen korttipakan ikään kuin uudelleen. Jupiter palaa pian kotimerkkiinsä, mikä on eduksi kaikille!

Joillakin aurinkomerkeillä paine helpottaa ja joillakin merkeillä se lisääntyy. Ja tämä on siis usein hyvää painetta, sellaista, joka auttaa tekemään muutoksia ja päätöksiä. Skorpioneilla on ollut monella tavalla intensiivinen vuosi, mutta elämä muuttuu pian yksinkertaisemmaksi. Jousimiehet taas rakastavat vaihtelua, ja saavat sitä pian yllin kyllin...

Koska jousimies on tulimerkki, muutkin tulimerkit hyötyvät Jupiter jousimiehessä -kaudesta. Oinaille ja leijonille alkaa myös onnekas ja iloinen vuosi. Mutta tästä kaudesta hyötyvät todellakin kaikki aurinkomerkistä riippumatta. Niin tehokas Jupiter on omassa merkissään.

Jupiterin merkinvaihdoksesta on jo pari juttua, ja lisää tulossa. Ensimmäiset kaksi juttua löytyvät näistä linkeistä: 

Lisään myös uusien juttujen linkit tänne, kunhan jutut valmistuvat!

Missä hitaat planeetat ovat nyt?


Seuraavat planeetat ovat pidempään tämän hetkisissä merkeissä:


Saturnus kauriissa - työn jättiläinen muuttamassa työelämää

Saturnus vaikuttaa jokaisessa aurinkomerkissä 2,5 vuotta. Se siirtyi kauriiseen vajaa 2017 vuoden lopussa eli tätä Saturnus-kauriissa -kautta on vielä puolitoista vuotta jäljellä. Saturnus on kauriissa kotonaan, mikä on helpotus kaikille aurinkomerkeille. Kauriissa Saturnus muokkaa työkuvioita ja tavoitteita. Se auttaa keskittymään ja karsimaan epäolennaista.

Kauriit ovat aurinkomerkkinä ahkeria ja kunnianhimoisia. Lisäksi he tuntevat vastuuta muista ihmisistä ja ovat yleensä synnynnäisiä johtajia. Kauriit tuntevat nyt Saturnuksen paineet ja luultavasti myös nauttivat niistä. Toisaalta Pluto kauriissa sekoittaa kuvioita. Se tuo uutta intohimoa työhön, mikä saattaa myös ajaa burnoutin partaalla, jos energiaa ei pysty käsittelemään.

Kauris on maamerkki, joten myös neitsyt ja härkä saavat paljon hyötyä tästä kaudesta. Kaikki maamerkit ovat tehokkaita ja rauhallisia merkkejä, joten ne pystyvät käsittelemään hyvin Saturnuksen lahjoja. Sen sijaan oinaille, ravuille ja vaaoille kausi on haastava, koska ne ovat neliössä kauriin merkkiin. Jossain vaiheessa kauden aikana Saturnus muodostaa neliön tai opposition näiden merkkien aurinkoon, mikä pakottaa muutoksiin tai vaikeisiin päätöksiin.

(Viime talvena olin kotona hoitamassa pientä vauvaa, kun Saturnus siirtyi jousimiehestä kauriiseen. Siksi siitä ei ole linkitettäviä juttuja. )

Uranus härässä - hitaasti, varmasti ja yllättäen

Uranus, yllätysten planeetta, siirtyi oinaasta härkään keväällä 2018. Se palaa vielä muutamaksi kuukaudeksi takaisin oinaaseen nyt talvella 2018-2019. Uranus ikään kuin viimeistelee samalla vaikutuksensa oinaassa ja oinaissa.

Uranus härässä -kausi tukee mainiosti myös toisia maamerkkejä, neitsyitä ja kauriita. Itse härille kausi saattaa olla haastava ja täynnä yllätyksiä. Neitsyet ja kauriit kokevat sen ennemmin mielenkiintoisena ja stimuloivana, kun Uranus ei vaikuta suoraan omassa aurinkomerkissä, vaan tukee sitä kolmiossa.

Pian päättyvä Uranus oinaassa -jakso sen sijaan innoitti oinaiden lisäksi leijonia ja jousimiehiä, koska nämä ovat tulimerkkejä oinaan tavoin. Kaudesta tulee nyt muutaman kuukauden kertausjakso marraskuusta 2018 maaliskuuhun 2019. Onneksi jousimieheen siirtyvä Jupiter tuo eloa kaikkien tulimerkkien kartoille seuraavan vuoden ajan, kun Uranus poistuu kuvioista.

Uranus härässä -tekstit:

Neptunus kaloissa - henkinen muutos

Neptunus on vaikuttanut kaloissa jo vuodesta 2011 lähtien, yli 7 vuotta. Se on siis puolivälissä kalojen merkkiä. Vielä toiset 7 vuotta edessä. Neptunus on Saturnuksen tavoin kotimerkissään, jossa sen vaikutus on vahva.

Neptunus kaloissa -kausi muokkaa elämän henkisiä ja uskonnollisia puolia. Se auttaa löytämään lisää aitoa sielukkuutta elämään. Neptunus auttaa meitä toisaalta päästämään irti menneistä asioista ja toisaalta unelmoimaan tulevasta. Vain taivas on rajana sille, millaisia uusia ulottuvuuksia voimme löytää elämäämme tämän kauden aikana...

Kaloissa Neptunus auttaa erityisesti skorpioneja ja rapuja, koska se muodostaa kolmion muihin vesimerkkeihin. Se auttaa löytämään luovia tapoja nauttia tunne-elämästä. Ja totta kai muutkin merkit hyötyvät kuviosta, sillä se auttaa kaikkia pääsemään paremmin kosketuksiin tunteidensa kanssa. Kausi on tosiaan pitkä, mutta niin on henkinen matkakin.

Nyt on hyvä hetki tarkastaa, millainen kausi on meneillään...

Neptunus kaloissa - henkinen muutos

Pluto kauriissa - muutoksia tavoitteissa

Pluto siirtyi kauriin merkkiin jo ennen tämän blogin perustamista, joten siitä ei löydy erikoisjuttua. Pluto on hitaista hitain planeetta, eli kyse on todella pitkästä taipaleesta. Pluto on nyt suunnilleen kauriin merkin puolivälissä. Eli tällä hetkellä Pluto vaikuttaa voimakkaimmin tammikuussa noin 10. päivä syntyneisiin kauriisiin.

Pluto sopii hyvin kauriiseen omalla tavallaan. Perinteisesti vesi-elementti (Pluto) ja maa-elementti (kauris) toimivat hyvin yhdessä. Pluto muokkaa kauriissa odotuksia ja toiveita työn suhteen. Työelämä muuttuu nopeasti, ja Pluton lisäksi siihen vaikuttaa nyt myös Saturnus kauriissa.

Kauriissa Pluto vaikuttaa myönteisesti toisiin maamerkkeihin, härkään ja neitsyeen. Ne nauttivat transiitista jopa enemmän kuin kauriit, koska paine ei ole niin kova, mutta hyödyt tulevat silti esiin.

Pluto kauriissa kausi kestää tammikuusta 2008 tammikuuhun 2024. Ennen kaurista Pluto vietti noin 15 vuotta jousimiehessä ja kauriista se siirtyy vesimiehen merkkiin. Molemmissa siirtymävaiheissa on joitakin kuukausia, kun Pluto vaihtelee merkkien välillä.

Oma aurinkomerkkisi ja hitaan planeetan vaikutus

Osuuko joku näistä hitaista planeetoista omaan aurinkomerkkiisi? Silloin elät intensiivisiä muutosvuosia. Hitaan planeetan vaikutus on voimakas myös nousumerkissäsi! Tunnet vaikutuksen myös, jos hidas planeetta on samassa elementissä kuin aurinkomerkkisi.

Toisaalta Neptunus ja Pluto ovat jo niin hitaita, että vaikutusta on vaikea huomata. Paitsi, kun planeetta tulee lähelle jotakin syntymäkarttasi planeettaa. Silloin elämä voi muuttaa suuntaa yllättäen...

Iloisia ja onnekkaita transiitteja!
~ Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti