lauantai 6. lokakuuta 2012

Saturnus Skorpionissa merkki merkiltä

Vaikka saturnuksen transiitti skorpioniin vaikuttaa yleiseen mielialaan ja tuntemukseen yhdellä tavalla, sillä on myös eri merkeille oma yksityisempi merkityksensä. Jokaisella horoskooppimerkillä on oma suhteensa kuhunkin planeettaan, kuten saturnukseen. Kauriille sen merkitys on kaikkein voimakkain, koska se on kauriiden suojelijaplaneetta. Ravuilla saturnus sen sijaan vastaa tärkeimmistä ihmissuhteista. Neitsyillä se vastaa romantiikasta,... ;) jne. Lisäksi skorpioni merkkinä korreloi eri merkeillä eri elämänalueen kanssa. Näistä vaihteluista syntyy eri tähtimerkeille hyvin erilaiset kokemukset saturnuksen pitkästä vierailusta skorpionissa.

Aloitetaan tällä kertaa skorpparista, jota tämä transiitti koskettaa eniten:
Skorpioneille saturnuksen saapuminen omaan aurinkomerkkiin merkitsee käännekohtaa elämässä. Saturnuksen kiertoaika merkkien läpi on melkein kolmekymmentä vuotta, joten vastaava jakso koetaan eläessä keskimäärin kolmisen kertaa. Eli kyseessä on erityinen ja voimakas ajanjakso, joka kattaa seuraavat pari kolme vuotta. Edellinen kausi oli monella tapaa elämän suursiivousta, jolloin siitä katosi paljon toimimattomia asioita. Nyt niiden tilalle alkaa tulla, hitaasti mutta varmasti, uusia ja parempia asioita. Saturnus ei satsaa määrään vaan laatuun, joten asioita ei tule ehkä kovin paljon, mutta ne ovat sitäkin merkityksellisempiä. Jakso ei ole aina helppo, mutta sen jälkeen tunnet itsesi paremmin kuin koskaan ennen. Opit ymmärtämään todellisia vahvuuksiasi, erityiskykyjäsi ja sitä, mikä on sinulle elämässä todella tärkeää.

Jousimiehille jakso on huomattavasti vähemmän dynaaminen kuin skorpioneille. Jouskarit saapuvat eräänlaiseen lepovaiheeseen, jossa kerätään voimia ja valmistaudutaan saturnuksen saapumiseen omaan merkkiin parin vuoden kuluttua, kun se on tehnyt tehtävänsä skorpionissa. Tämän kauden aikana ei kannata venyttää jaksamistaan liikaa, vaan ottaa suosiolla rennosti ja kypsytellä ideoita rauhassa. Hyvin haaveiltu on jo puoliksi valmis. Vaiheeseen liittyy myös turhien elementtien karsiminen elämästä. Osa asioista ja ihmisistä on jäänyt elämääsi vain tottumuksesta, ja nyt on hyvä aika päästää irti. Luopuminen ei ole helppoa tai surutonta, mutta sitä ei voi aina välttää. Asiat saattavat sitä paitsi palata elämääsi aikanaan entistä paremmassa muodossa.

Kauris saattaa kohdata tulevan kauden aikana haasteita sosiaalisessa elämässään. Kauriit kuitenkin yleensä rakastavat haasteita, koska heillä on läheisin ja henkilökohtaisin suhde saturnukseen. Kausi saattaa tuoda lisää vastuuta esimerkiksi yhdistyksissä tai harrastuksissa, mikä taas on pois pelkkään ystävien kanssa rentoutumiseen käytetystä ajasta. Toisaalta uraan kohdistunut akuutti paine helpottaa nyt. Mietit siitä huolimatta hyvin vakavasti tulevaisuuden suuntaa ja seuraavia tavoitteitasi lähivuosien aikana. Jätä sopivasti tilaa myös luovuudelle ja sattuvalle äläkä anna pelkän realismin sanella suunnitelmiasi...

Vesimiehille kausi on käännekohta uran ja työn suhteen. Tavoitteesi tarkentuvat ja saavutat jonkin huippukohdan urallasi. Tiedät ehkä viimeinkin mikä sinusta tulee isona. :) Huipun ei tarvitse olla työkeskeinen, vaan se voi olla mikä tahansa sinulle tärkeä asia. Se voi liittyä esimerkiksi perheeseen tai harrastuksiin. Kausi on myös haastava, mutta kärsivällisyys ja määrätietoisuus palkitaan. Hetkittäin sinusta voi tuntua siltä että alitajuntasi toimii tavoitteitasi vastaan ja estää sinua saavuttamasta niitä, mutta voit ehkäistä sen tutustumalla motiiveihisi mahdollisimman ennokkoluulottomasti ja perusteellisesti.

Kaloille kausi voi avata uusia filosofisia näköaloja, luultavasti kuitenkin ensin turhautumisen kautta. Opiskelijoilla opinnot voivat saavuttaa kriittisen pisteen, jonka jälkeen ehkä osaat valita sopivimman pääaineen. Muille vapaaehtoinen opiskelu voi tuottaa hyviä tuloksia. Voit löytää persoonallisuuteesi sopivan elämänfilosofian, mahdollisesti ystäviesi tai jokin vertaisryhmän kautta. Kuvioon liittyy myös matkustelu. Tänä aikana haluat luultavasti tehdä matkoja, joilla on jokin tarkoitus, syvempi merkitys.

Oinailla kausi keskittyy parisuhteen, ja ihmissuhteiden yleensäkin, arvojen kartoitukseen. Suhteissa tarvitaan yhteinen arvopohja, jotta ne toimisivat pidemmän päälle. Pelkkä keskinäinen vetovoima ei riitä loputtomiin. Kausi jopa pakottaa miettimään yhteisiä arvoja, jotka helposti unohtuvat arjen keskellä. Joskus omienkin arvojen määritteleminen on haastavaa, saati sitten niistä jonkun toisen kanssa yhteisymmärrykseen pääseminen... Kausi vaatii tekemään joitakin kompromisseja, mutta rankaisee yhtä lailla liiallisista kompromisseista kuin niiden puutteestakin. Onneksi tasapainon etsimiseen on yli kaksi vuotta aikaa.

Loput merkit saavat omat osionsa myöhemmin....
~ L     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti